Grafik
14/12/2004, 15:37
Bi kaç gün önce cep telefonu dinleme konusuyla ilgili forum'da bir konu geçmişti..
Ben'de buna yakın bir konuyla ilgili koplo teorileri üreteyim dedim.
şimdi
Microsoft ve Intel ABD gizli servisi için çalışan 2 şirket olsun..
Donanımların içerisine gizlenen ve küçük yazılımlarla system'de olan biten herşey anlık olarak bir merkeze aktarılsın..
Böyle bişey nasıl olabilir...
Hepmizin bildiği keylog yazılımları var çok'da geniş potansiyeli olmayan firmaların iyi işlerinden diyebiliriz. bir programın özelliğin'den biraz bahsedelim ve potansiyeli ve imkanları daha geniş olan yazılım ve donanım üreticilerinin yapabilicekleri konusunda kafa yoralım..
program kurulduğunda bir admin şifresi veriliyor , sonra 3-4 tuşdan oluşan bir program erişmek için kısayol tanımlanıyor.. programın devrede olduğu normal kullanıcıya hiçbir şekilde belli olmuyor.
peki neler yapıyor.. ?
- istenen süreler'de ekran görüntüleri alıyor..
- klavye üzerin'den yapılan hertürlü yazımayı ekran başlığına göre log ediyor.
- internet sayfaları ve sayfa içerisindeki tüm veriler temp files türü başka bir ortamda log ediliyor.
- sistem internet bağlı ise bu veriler belli peryodlar'la başka bir noktaya internet üzerinden aktarılıyor..
- programı kaldırma seçeneği yok
- görevlistesin'de yok
- program files içerisinde yok..
şimdi buna benzer birçok program piyasada var yapanlar iseçok büyük firmalar değil, ayrıca bunların yanında uzakdan yönetim sistemi için geliştirilen yazılımlar var onlarda farklı amaçlar için kullanıla bilir..
şimdi
intel uydu ile direk iletişim kuran bir modülü ana kart yada işlemci içerisine yerleştiriyor..
microsof da bu modül'ü kullanan yazılımı oluşturuyor.. yazılımın özellikleri bilinen benim yazdığım ve birkaçtane daha.. ancak onlarca dehayı bünyesinde tutan kurumlar daha neler kullanabilir düşünmek lazım..
microsoft sistem dönen bütün hareketleri inte'lin modülü üstünden raporladı..
bu teoriye birde monitör üreticisini dahil edelim. Samsung'da monitörün içerisine bir micro camera yerleştirsin buda ekran kartı üzerinden intelin chip'ne bağlanarak görüntü ve ses aktarımı sağlasın..
sonuç olarak ne oldu..
Başbakanlık'da kullanılan bilgisayardaki tüm yazılı dökümanlar raporlandı..
Bilgisayarın bulunduğu ortam kamera ile görüntülendi.
Ortamdaki sesler kayıt edildi..
Bunun olduğunu ben ispat edemem ama olmadığınıda kimse ispat edemez :)
adı üstünde kopmle teorisi..
Ben'de buna yakın bir konuyla ilgili koplo teorileri üreteyim dedim.
şimdi
Microsoft ve Intel ABD gizli servisi için çalışan 2 şirket olsun..
Donanımların içerisine gizlenen ve küçük yazılımlarla system'de olan biten herşey anlık olarak bir merkeze aktarılsın..
Böyle bişey nasıl olabilir...
Hepmizin bildiği keylog yazılımları var çok'da geniş potansiyeli olmayan firmaların iyi işlerinden diyebiliriz. bir programın özelliğin'den biraz bahsedelim ve potansiyeli ve imkanları daha geniş olan yazılım ve donanım üreticilerinin yapabilicekleri konusunda kafa yoralım..
program kurulduğunda bir admin şifresi veriliyor , sonra 3-4 tuşdan oluşan bir program erişmek için kısayol tanımlanıyor.. programın devrede olduğu normal kullanıcıya hiçbir şekilde belli olmuyor.
peki neler yapıyor.. ?
- istenen süreler'de ekran görüntüleri alıyor..
- klavye üzerin'den yapılan hertürlü yazımayı ekran başlığına göre log ediyor.
- internet sayfaları ve sayfa içerisindeki tüm veriler temp files türü başka bir ortamda log ediliyor.
- sistem internet bağlı ise bu veriler belli peryodlar'la başka bir noktaya internet üzerinden aktarılıyor..
- programı kaldırma seçeneği yok
- görevlistesin'de yok
- program files içerisinde yok..
şimdi buna benzer birçok program piyasada var yapanlar iseçok büyük firmalar değil, ayrıca bunların yanında uzakdan yönetim sistemi için geliştirilen yazılımlar var onlarda farklı amaçlar için kullanıla bilir..
şimdi
intel uydu ile direk iletişim kuran bir modülü ana kart yada işlemci içerisine yerleştiriyor..
microsof da bu modül'ü kullanan yazılımı oluşturuyor.. yazılımın özellikleri bilinen benim yazdığım ve birkaçtane daha.. ancak onlarca dehayı bünyesinde tutan kurumlar daha neler kullanabilir düşünmek lazım..
microsoft sistem dönen bütün hareketleri inte'lin modülü üstünden raporladı..
bu teoriye birde monitör üreticisini dahil edelim. Samsung'da monitörün içerisine bir micro camera yerleştirsin buda ekran kartı üzerinden intelin chip'ne bağlanarak görüntü ve ses aktarımı sağlasın..
sonuç olarak ne oldu..
Başbakanlık'da kullanılan bilgisayardaki tüm yazılı dökümanlar raporlandı..
Bilgisayarın bulunduğu ortam kamera ile görüntülendi.
Ortamdaki sesler kayıt edildi..
Bunun olduğunu ben ispat edemem ama olmadığınıda kimse ispat edemez :)
adı üstünde kopmle teorisi..