PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows XP Pro. Start Disket Problemi ???

doganza
14/12/2004, 15:36
Arkadaslar
Xp Pro kullaniyorum, bütün partisyonlar NTFS formatinda. Yaptigim Start Disketle bilgisayari baslatiyorum. MS-Dos, A: komut istemiyle birlikte aciliyor. Buraya kadar hersey normal.

Ancak diger sürücülere gecis yapamiyorum. C: , D:, E: hangi sürücüye gecmek istesem "Gecersiz sürücü" gibi bir hata veriyor.

Önce aklima NTFS meselesi geldi belki o yüzden oluyor dedim ama XP neden kendi format sistemiyle cakisacak bir start disket yapsin ki? :2:

Ayrica bir soru daha C: ye gecemesem bile A: üzerinden "format c:" komutuyla format atilabilir mi?

Grafik
14/12/2004, 15:48
Olaya 2 boyuttan yaklaşalım..

1

Sistemini formatlama istiyorsa yeni bölümler oluşturmak istiyorsan ve içerisinde yedeklemen
gereken dosyaların yoksa işin kolay xp'si ile sistemini aç menü'den istediğin bölümlere format atabiliyor, (fat,nt) istediğin bölümleri sile biliyor istersen yeni bölümler oluştura biliyorsun..

2 Disk'in yapısı bozulmuşsa yani sistemin kayıtlı olduğu bölüm tahrib olmuşsa ancak d,e vs. türü bölümler'de yada c'de yedeklemen gereken dosyaların varsa ERD COMANDER diye bir yazılım var..

bu yazılım bir cd içerisinde başlangıç'da takıyorsun bir ön yükleme yapıyor ve 5. dk sonra içerisinde sistemin tamamen çökmüşte olsa önüne programın xp' ekranı ile bire bir aynı kopyası çıkıyor tüm admin ve user şifreleri devre dışı kalıyor sen şifreye gerek kalmadan admin olarak sistemin'deki gerekli düzenlemeyi yapabiliyorsun

mesele sistem geri yüklemeyi çalıştıra biliyorsun
registry yedeğini yüklete biliyorsun.
diske erişim istersen ağ üzerinden başka bir yere istersen cd ye yada başka bir disk bölümüne yedekleme yapıyorsun...

saygılar kolay gelsin.

Gurhan
14/12/2004, 20:40
dosya sisteminiz NTFS olduğu için sürücülerinize erişemiyorsunuz.
erişmek için sisteminizi windows XP cd'si ile boot ettikten sonra karşınıza çıkan ilk ekranda
" R " tuşuna basip kurtarma konsolunu kullanabilirsiniz.

format atarken hangi sürücüde olduğunuz önemli değil önemli olan format komutundan sonra belirttiğiniz sürücü adresi
yani normalde a: sürücüsünde iken format c: yazarak c: sürücüsünü formatlayabilirsiniz ama sizin sistem sürücüleri görmediği için format atamazsiniz
format atmak için 2 yol izliyebilirsiniz

1- fdisk çekip yeni sürücüler oluşturup bunlara format atabilirsiniz.

2- XP cd si ile boot edip kurtartma konsoluna geçtikten sonra format c: yazarak.

2. şekilde yaparsanız format c: /fs: fat32 komutunu kullanarak dosya sisteminizide fat32 yapabilirsiniz.