PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : mavi göz yapıyoruz. istiyen baksın :)

HeLL_Rule
13/12/2004, 23:43
http://www.coderturk.com/grafik/tuto/dersler/goz-yapimi.jpg

ArizaHerif
21/12/2004, 11:19
mavi göz yapıyoruz. istiyen baksın :)
Abisi sorması ayıptır da en son hangi okuldan mezun oldun sen? İstiyen ne demek? İsteyen olmasın?

Grafik
21/12/2004, 11:26
ne garip adamlar var be.

adam uğraşmış bişeyler yapmış birisi gelmiş içine etmiş.. her iş bitmiş bir dil analizi yapılmadığı kalmış..

alalahalal.

ArizaHerif
21/12/2004, 12:31
ne garip adamlar var be.

adam uğraşmış bişeyler yapmış birisi gelmiş içine etmiş.. her iş bitmiş bir dil analizi yapılmadığı kalmış..

alalahalal.

Biz o işlerin tamamını sen gelirken bitirip geri döndükte geldik. Nickine Grafik yazmakla olmuyo bu işler ;)

ahmet114
21/12/2004, 12:36
bencede arıza burda kimse dil dersi vermiyor istiyosan bakarsın istemiyosan sen bilirsin

ArizaHerif
21/12/2004, 12:56
O işin sencesi. Artı ben bakarım bakmam derdinde değilim ki zaten. Genelde çalışmalara bakıyorum. Eğer eleştiri yapacaksam ki buna da yaparım birazdan, tam yaparım. Onun haricinde gelip te ben burada dil dersi de veriyorum diye bir şey de idda etmiyorum. E sen geldin istiyen yazdın o geldi böyle şöyle yazdı. Uyarmak ta kabahat sanırım. Madem dil dersi vermiyoruz öyleyse bir katkım olsun.

Bu çalışmadaki göz maniplasyonunun anlatımı hatalı çünkü sonuç negatif. Gerçekçi bir mavilik yok artı fotoğrafa bakıldığı an mavi gözlü olmadığı anlaşılıyor. Benim anlayışıma göre fotoğrafta göz rengi değişecekse bakan kişi, kızın gözü yada herhangi bir objenin rengi değiştirilse bile sanki orjinal hali oymuş, etrafı desturate edilmiş gibi sanmalı. Hadi onu da geçtim. Adam 3 adımlık işi 6 adımda anlatıyor. Bu da benim mantığıma aykırı elbette.

Seç copy hue yapmak yerine new layer - path object - load object - fill object - change variant - compile

En acemi adamın bile kafasını karıştırabilir hale gelmesi muhtemel bir anlatım tekniği. Artı hatalı renkler kullanılmış.

Madem dil konusunda uyarı yapamıyoruz ters anlaşılıyor, buyrun üst paragraftan yakın.

Mesela aşağıdaki örneğe bakın acemi bi kullanıcının almak istediği sonuçlara göre değerlendirin.

HeLL_Rule
21/12/2004, 13:03
Ariza sen bana eleştiriyi özelden yap dai :) Olmayacak bu böle. Tutonun başına bakar isen kendim buldum bu yöntemi dedim ve bir sürü yöntem daha var yazdım. Ayrıca renge gelince haklısın ben mora kayık yapmışım ama bitirip upload'dan sonra fark ettim değiştirmekde açıkcası işime gelmedi.

MEHMET
21/12/2004, 17:15
ArizaHerif yine kendini belli etti
:D

Grafik
21/12/2004, 17:52
evet Grafik yazmakla olmuyormuş anladım.. özürdilerim farklılığı arzetmek için seninkine benzer nickler kullanmalı

:hiohahoha

JJ
21/12/2004, 17:58
O işin sencesi. Artı ben bakarım bakmam derdinde değilim ki zaten. Genelde çalışmalara bakıyorum. Eğer eleştiri yapacaksam ki buna da yaparım birazdan, tam yaparım. Onun haricinde gelip te ben burada dil dersi de veriyorum diye bir şey de idda etmiyorum. E sen geldin istiyen yazdın o geldi böyle şöyle yazdı. Uyarmak ta kabahat sanırım. Madem dil dersi vermiyoruz öyleyse bir katkım olsun.

Bu çalışmadaki göz maniplasyonunun anlatımı hatalı çünkü sonuç negatif. Gerçekçi bir mavilik yok artı fotoğrafa bakıldığı an mavi gözlü olmadığı anlaşılıyor. Benim anlayışıma göre fotoğrafta göz rengi değişecekse bakan kişi, kızın gözü yada herhangi bir objenin rengi değiştirilse bile sanki orjinal hali oymuş, etrafı desturate edilmiş gibi sanmalı. Hadi onu da geçtim. Adam 3 adımlık işi 6 adımda anlatıyor. Bu da benim mantığıma aykırı elbette.

Seç copy hue yapmak yerine new layer - path object - load object - fill object - change variant - compile

En acemi adamın bile kafasını karıştırabilir hale gelmesi muhtemel bir anlatım tekniği. Artı hatalı renkler kullanılmış.

Madem dil konusunda uyarı yapamıyoruz ters anlaşılıyor, buyrun üst paragraftan yakın.

Mesela aşağıdaki örneğe bakın acemi bi kullanıcının almak istediği sonuçlara göre değerlendirin.Abisi sorması ayıptır da en son hangi okuldan mezun oldun sen?

"İdda" ne demek? "İddia" olmasın?
"Gelip te" ne demek? "Gelip de" olmasın?
"Uyarmak ta" ne demek? "Uyarmak da" olmasın?
"Maniplasyonunun" ne demek? "Manipülasyonunun" olmasın?
"Yada" ne demek? "Ya da" olmasın?
"Orjinal" ne demek? "Orijinal" olmasın?
"Edilmiş gibi sanmalı" ne demek? "Edilmiş sanmalı" olmasın?

theskull
21/12/2004, 19:44
way way edebiyat fakültesinde mi okuyorsun kardeş?

Grafik
21/12/2004, 20:16
demekki arizaherif JJ'nin daha önce geçtiği yollardan geçmemiş. karıştırmış heralde o beni izliyor zannedersem

:p

gelişimini tamamlamanı sabırla bekliyoruz

Ansugo
21/12/2004, 20:43
ArizaHerif seni seviyoruz. Senin icin fun club kuracagiz. Roma'dan selamlar :hey:

ArizaHerif
22/12/2004, 08:13
evet Grafik yazmakla olmuyormuş anladım.. özürdilerim farklılığı arzetmek için seninkine benzer nickler kullanmalı

:hiohahoha

Diyosun.

kadıköy
30/12/2004, 13:27
her nekadar da olsa güzel bende herşeye rağmen seven seveni affeder

YaGaMi
05/01/2005, 16:55
ariza herif in ilk verdği tepki başlık açılırken kullanılmış olan üslüpla ilgili.
bence de "mavi göz yapıyoruz, isteyen baksın :)" diye bir başlık açmak, kendini ağırdan satmaktan başka bişey değildir. bile bile yapılmış olmasa bile arıza herifin tepesini attırmaya yetecek niteliktedir.
arıza adam bu işin üstadlarındandır ve olur olmaz herkezin "bakın ben bu işi biliyorum" demesini sevmez.
burası bir bilgi paylaşım yeridir ve herkez birbirine saygı çerçevesinde kendini başkasından üstün görmeden hareket etmek zorundadır.
eleştiri dozumuzu daha iyi ayarlıyalım.

toplantı bitmiştir, şimdi dağılın....

76663337
08/04/2005, 11:27
HAHAHAHA tartıştığınız konulara bakın arkadaşlar burada arkadaşımız PHOTO SHOP ile yaptığı bişeyi paylaşmış kalmış başka şeyler tartışıyorsunuz neymiş türkçeyi nerde öğrendin falan ben ce yakışmıyor buraya adam sadece bilgisini paylaşmış ve bazen hızlı yazımlar nedeni ile sözcükler yanlış girilebiliyor bu tartışmalar için yöneticiler başka bir sayfa açsınlar burası yeri değil bence :--))))

Sloan
12/04/2005, 12:17
hell_rule eline sağlık çok güzel...

mycrop
14/04/2005, 12:29
Saolun arkadaşlar Güzel olmuş

efeda1987
14/04/2005, 13:07
Nedir bu kendini beğenmiş tavırlar.Uğraşmış ortaya koymuş ister beyen ister beğenme bu senin seçimin.Ama neden ben illa tartışma ortamı yaratcam dercesine ona bun saldırmalar.