PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : PC'nin kapanması 10dak sürüyor :(

rockerdem
10/12/2004, 14:24
Uzun zamandır yaşıyorum bu sorunu. Ne zaman ki SP1 kurdum, makinanın kapanması 10 dakika; hatt abazen daha fazla sürmeye başladı.

Restart yaparken sorun yok, olması gerektiği gibi 15 saniye içinde kapatıp açıyor PC'yi. Ancak ne zaman "kapat" dersem, 10-15 dakika "Windows kapatılıyor" mesajı ile başbaşa kalıyorum.

Aslında büyük ihtimalle Anakart'ı Bios Update ederek çözerim gibi geliyor ama riske de girmek istemiyorum. Önerebileceğiniz başka birşey var mı? Şimdiden teşekkürler...

Sistem Özellikleri :

+ AMD 2500+ XP İşlemci
+ MSI KT4AV Anakart
+ 512 DDR 333Mhz Ram
+ Aopen H600B ATX Kasa (400W Kont PowerSup)
+ Windows XP Pro (Tr) SP1 İşletim Sistemi

doganza
10/12/2004, 16:25
Ne tür programlar yüklü bilgisayarinda? büyük ihtimalle uygulamalardan birisi kapatilirken bekleme oluyordur.

ya da kapatilirken, bilgisayarin virüs taramasindan geciriliyor olabilir. özellikle emule gibi p2p programlar kullaniyorsan ve bir de norton var ise bu cok normal.

rockerdem
10/12/2004, 16:29
p2p programları asla kurmam. Antivirüs olarak NOD32 var; ancak o kurulu değilken debu sorun vardı.

Ben de program kaynaklı olabileceğini düşündüğüm için irili ufaklı tüm programları kapatıp bilgisayarı öyle kapatmayı denedim ancak sonuç aynı.

Üstelik program kaynaklı olması durumunda restart'da da aynı sorunun olması gerekir sanıyorum...

fatihhayri
10/12/2004, 17:55
windows şişmiş olabilir

rockerdem
11/12/2004, 04:52
ı-ıh, o da değil :)

Zira formattan sonra hiçbirşey kurmadan; sadece SP1 kurarak da denedim, sonuç aynı :(

SHeeBeK
11/12/2004, 09:20
disk birleştirme denedinmi ? yapmadıysan bi disk birleştirme yap derim ben.

SATAN
11/12/2004, 10:58
donanım hatası olmasın..

cd, rom, floppy, ram.. gibi parçaları değiştirerek veya cıkararak dene.. teker teker cıkar ac kapa..bakalım sonuç aynı mı olucak..?

rockerdem
11/12/2004, 11:39
Walla donanım hatası ise bile SP1'den sonra olması bana "driver" hatası olabileceğini düşündürdü. Anakart BIOS güncellemesinden başka yol yokmuş gibi görünüyor.

Sonuçta hiçbirimiz böyle bir sorunla karşılaşmamışız anladığım kadarıyla. Birkaç güne kadar cesaretimi toplayıp bi bios update yapar sonucu yazarım.

Allah düşmanıma vermesin :)