Tam Sürümünü Görmek İçin : Devre İnterface
emrah gRD
09/12/2004, 13:32
Herkese merhaba...
Fotoğraf olan bayan hariç tamamı Photoshoptur.. Son güncellemelerden sonra yaklaşık 900 layer(katman) kullandım..
Chipleri,dirençleri tek tek çizdim.(Bunu niye söylüyorum.Genelde fotoğraftan kesilip yapıştırıldığını zannedenler var. )
İnterface işi varsa ben her zaman varım.. :super:
http://img58.exs.cx/img58/8459/devreinterfaceupdated1.jpg
ArizaHerif
09/12/2004, 16:54
Kendine pek bi güvenin var senin ;)
1. si şu 900 layerlik dosyayı 200 pixel yüksekliğe dönüştürüp psd olarak gönderirmisin? (Emeğini korursun ya hani, ben de kullanamayayım diye sadece şu 900 layeri görmek için istiyorum)
Bu çalışmada 900 layer kullanmak saçmalığın A hali gibi birşey. 900 layerlik bir dosyayı çalıştıracak Photoshop'uda çok sağlam bir makine sponsor etmesi gerekiyor diye biliyorum tecrübelerimden ama! 900 layer(miş) hehe
Gelelim İnterfeysinee... Şimdi ben bu çalışmada realistik arıyorum. Efektler ıvır zıvır değil. Realistik bir devreye (devrenin ne işe yaradığı değil, devreye benzeyip benzemediğini arayacağım)
İlk olarak devrenin yeşil olan alt lamine kısmı plastik emboss olarak yapıldığı için realistik durmuyor. İlk bakışta bakan kişiye devrenin pürüzsüz yüzeyinde olması gereken grenajın olduğunu sansa da 3 saniye bakınca direk o kısma, görüntü realiteyi kaybediyor.
İkiiiii,
Şu üstteki chiplerin entegre noktaları güzel duruyor. 2D için güzel. Ancak işi bozan noktalar şu syntax error falan yazan ekranlar var ya işte, sanki background'ı başkası hazırlamış sen sadece o plastik mafsalları hazırlamışsın gibi duruyor.
Bu devre üzerindeki update exit vb. yazan butonlar arka çalışmayla alakasız hatta berbat. Tasarımın emeğini güzelliğini inceliğini yıkıp geçmiş. Sabunlanmış resmen. Ya bu iddalı çıkışından sonra ben bu yorumumu ve hataları destan gibi uzatırım da hevesin kaçar.
Yani iddalı olup burada yazman çalışmayı göstermen çok güzel bir davranış ta, tutup 150 layerlik iş için 900 demek abartı. Artı olarak Photoshop bölümü falan diyor, sergi demiyor sanırsam. Millete nasıl yaptığını hangi teknikleri uyguladığını falan anlatmazsan ben, benim gibi insanlardan daha da güzel yorumlar alabilirsin.
Dur ama cümlemi şunun la kapatıyım "oh oh iyi süper süper çok güzel olmuş aynen devam et." Anlayan anlar eminim ;)
emrah gRD
22/12/2004, 11:42
Öncelikle ilgilenip bir şeyler yazmış olmandan dolayı teşekkür ederim..
a a ne yaptım ben yaw o kadar devreyi hazırlamak için bir sürü photoshop tekniği öğrendim..
O da ne merge down ile merge linki, flat olaylarını bilmiyorum yazık bana .. Hiç yakıştıramadım...
Asıl öğrenmem gerekeni öğrenmemişim... çık çık 900 layer ha.. Olmamış kardeş bunu çöpe atalım
olurmu yaw 900 layer kullanılırmı Halla halla 486 dx2 66 32 mb ram bilgisayarım bunu kaldırmaz ki..
Şaka bi yana 900 layer dediğiniz gibi çok mantıksız.. Hatta siz 150 layer demişsiniz..
Bırakın 150 layerı bu resim için 20 layer bile fazla .. Tabi haklı olarak açıklama yapılmazsa dediğiniz üzere bunun gibi dandik dandik bir sürü soru alabilirim..
Yanlış anlamayın bilginiz bana biraz kıt gibi geldiği için bu açıklamayı yapma gereği duydum.
Şimdi şöyle; eğer bu resim olarak kalsa 900 layer saçmalığın daniskası olur. Katman teknolojisi sadece resim üretmek için yapılmamıştır. Aynı zamanda bir çok kişininde bildiği üzere web tasarımlarında animasyon efektleri yaratmak içinde kullanılır. Katmanlar olacak ki katmanlar birbiri üzerinde kaydıkça veya kapanıp açıldıkça animasyonlar oluşturulsun.. Elbetteki web yani internet dediğimiz olay ne yazıkki hala kilobaytlarla sınırlı ölçüldüğünden oluşturulan animasyon ve efektlerde sınırlı olmaktadır. Ancak bu olay sabit disklere indirildiğinde sınır kalkmakta . İstenilen animasyon daha kaliteli bir şekilde yapılabilmektedir. Bu arayüzü öncesinde Multimedya cd'lerinde kullanılmak için tasarladım. Daha sonra sabit diskte program arayüzü haline dönüştürdüm.
Katmanları bu kadar ayrı yapmak istememin sebebide bu arayüzde ne zaman nasıl bir animasyon oluşturulacağı başlangıçta ya da arayüz oluşturulurken kestirilememesinden kaynaklanmaktadır.
Örneğin ;
"Syntax error hatası" benim gibi commodore 64'de her biri içerisinde 20 - 25 oyun olan kasetlerdeki oyunları bitirip bitirip sıkılıpta gwbasic dilinde kendileri oyun yapmaya çalışanlar bilirler..(ki benim 40-45 adet kasedim vardı) Bu bir gwbasic hatasıdır.
Genelde satır satır program kontrol edildiğinde nokta , virgül , kıl tüy hataları çıktıkça ortaya çıkan gıcık hatalardır.
Sonradan sonraya c++, java gibi programlama dilllerinde kaybolmuştur (ya da ben hiç karşılaşmadım)
Burada da eğer dikkatli inceleyebilseydin interface üzerinde bir olay aktığını görebilirdin.
Bayanın sağ tarafında devrelerdeki thread kanallarında satır satır tarama yapılmış 1210 ,1211 thread kanalları onaylanmış.. 1212 thread kanalında bir hata çıktığından devre "syntax error" hatası vermiştir.
Peki bundan sonra ne oluyor? (resimde görülmüyor)
Böyle bir hatada ortadaki monitörü olan devre diğer devreleri kablolardan elektrik akımı gibi bir efekle etkileyerek oradaki ledleri(ampüller) yakmaktadır.. Böyle bir animasyon 20 katmanlı bir photoshop dosyası ne 20 katmanlı ne 150 katmanlı bir photoshop dosyası ile oluşturulamaz, oluşturulsa dahi eksik ve kalitesiz oluşturulur...Hatta eğer hayalgücünüzün varlığına inanabilseyidim hatadan sonra devrelerin yandığını, çatlamalar olduğunu,dumanlar çıktığını size söylemek isterdim..
Şu anda interface multimedya cd olarak çalışmakta düğmeler üzerine geldikçe ledler yanmakta ve düğmelere basıldıkça farklı animasyonlar oluşmaktadır. Ha siz şimdi bunada inanmaz cd'yi istersiniz.. Maalesef öğrenmek için bazı şeylerden fedekarlık yapmalısınız.
Birilerinden PSD dosyalarını şunu,bunu isteyerek bir yere varamazsınız..
1. "Ya bu iddalı çıkışından sonra ben bu yorumumu ve hataları destan gibi uzatırım da hevesin kaçar."
....keşke uzatsaydın ...
2. "Artı olarak Photoshop bölümü falan diyor, sergi demiyor sanırsam." ...Bu cümleye gülmeyen kaldımı bilmiyorum.
Arkadaşım öyle böyle iyi kötü ben bir ürün vermişim ve bunu photoshopta yaptım. Ürünüde bu kısımda göstermek ve diğer arkadaşlarla paylaşmak istemem benim en doğal hakkım diye düşünüyorum..
Eğer bu forumda photoshop kısmında ortaya çıkan ürünler yayınlanmayacaksa ilk başta sen niye yayınlıyorsun?....
3. "Dur ama cümlemi şunun la kapatıyım "oh oh iyi süper süper çok güzel olmuş aynen devam et." Anlayan anlar eminim "
.....İnsanları aşağılamak gibi bir egon varsa ego tatminini bu şekilde yapmamalısın.....
Sanırım nickini en çok hakedenlerden birisin ödül töreniyle vermiş olmalılar...
Neyse bundan sonra anlayacağın şekilde basit arayüzler gönderirim...
Sana kolay gelsin.. :super:
Resimleri forum yukleyelim. Sekil 1-F
ArizaHerif'e katılıyorum.. Su yonden.. Alttakı devre kartı ve devre elemanları oldukca gercekcı.. Ancak devre kartının uzerıne oturtugunuz interface (?) bu gerceklıgı baltalıyor..
Oysa daha gercekcı bı goruntu elde edebılmek ıcın herhangı bı cep telefonun ust kapagını cıkartmak yeterlı olabılırdı.. Boylece renklı bı ekranın devre kartı uzerıne gercekte nasıl monte edıldıgını gormus olurdunuz..
Ozellıkle ekranın altındakı zemınde percınlı metal plakalardan olusan yuzey bana daha cok bı uzay mekıgının dıs cephesını hatırlatıyor.. Aslında o interface 'ın tamamı cok daha buyuk bı nesnenın kucultulmus halı gıbı duruyor..
Ve evet devre elamanları ne kadar gercekcı gozuksede devre kartının kendısı (yuzeyı) yeterınce gercekcı olmamıs.. Belkıde korozyon etkısı yaratmak ıstedın ancak olmamıs..
Not: Amacın gercekcılık olmayabılır.. Oyleyse bunları hıc soylemedıgımı farzedebılırsın.. Ama ole olsa bıle, bence gercekcı bı uslup cok daha etkılı olabılırdı..
Zerzevat Adam
25/12/2004, 00:04
Bu arada led'ler neondan mı yapılmış?
:)
theskull
25/12/2004, 00:20
devrenin üstündeki interface harbiden berbat ediyo ...
ALEXrunaway
25/12/2004, 20:59
Güzel abi güzel.. muazzam olmuş... yalnız hayal gücün kısa devre yapmış gibi.. pek kullanılşız bi icat.. ..sen bunu şeffaf folyoyla kaplada tozdan nemden kısa devre yapmasın.. . dantel falanda yap kenarlarına.. .
birde haliyle türk icadı.. bir maşallahı birde nazar boncuğu eksik.. .ayıp.. ama helal olsun... yapmışsın ...tebrikler.. ..
MuSty_ART
25/12/2004, 23:55
Öncelikle verdiğin emekten dolayı tebrik ediyorum.Bunu sunabilmek kolay değil.Uğraş ister, emek ister.Olayın teknik yorumunu yapmayacağım.Yukarıdaki arkadaşlar yapmışlar.Katıldığım noktalar var katılmadığımda.Mutlaka eksik yönleri vardır.Ama sonuç itibariyle bence çok güsel.
HeLL_Rule
26/12/2004, 00:12
1. "Ya bu iddalı çıkışından sonra ben bu yorumumu ve hataları destan gibi uzatırım da hevesin kaçar."
....keşke uzatsaydın ...
2. "Artı olarak Photoshop bölümü falan diyor, sergi demiyor sanırsam." ...Bu cümleye gülmeyen kaldımı bilmiyorum.
Arkadaşım öyle böyle iyi kötü ben bir ürün vermişim ve bunu photoshopta yaptım. Ürünüde bu kısımda göstermek ve diğer arkadaşlarla paylaşmak istemem benim en doğal hakkım diye düşünüyorum..
Eğer bu forumda photoshop kısmında ortaya çıkan ürünler yayınlanmayacaksa ilk başta sen niye yayınlıyorsun?....
3. "Dur ama cümlemi şunun la kapatıyım "oh oh iyi süper süper çok güzel olmuş aynen devam et." Anlayan anlar eminim "
.....İnsanları aşağılamak gibi bir egon varsa ego tatminini bu şekilde yapmamalısın.....
Tamamına +1. Bu arada tebrikler. Ama bende aynı görüşteyim yani bu yazılarla bu tabanı yapan aynı kişi olamaz diyorum. PSD değilse bile bi ScreenShot yollar isen bu kadar yazı yazmana gerek kalmazdı. ;) Kolay gele...
Arkadas iyi, kotu yorumlarinizi beklemis, o zaman yorumlarinizi yazin, Dalga gecmeyin. :hmmm: Yanlislari varsa, madem okadar biliyorsunuz ogretici olun biraz. :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha
Bayagi guzel bi calisma Tebrikler emrah!
Iyi Calismalar.
Mingitau
26/12/2004, 10:57
Bunsan güzel bi winamp skini olur, güzel çalışma ve devreyi bu kadar güzel simule debiiilmek gerçekten hoş bişi; bu arada devre kartı fotoğraf değil
ArizaHerif
27/12/2004, 15:53
Hala psd dosyası gelecek ;)
Zerzevat Adam
27/12/2004, 17:02
Layer Properties -> Layer Name -> 900
iL_Segreto
04/01/2005, 18:28
Emek vermişsin tebrikler ama belirli kısımlarda sanırım aceleye gelmiş;
çalışma hakkındaki fikirlerim(madem gerçekçi olacak);
1. syntax error veren ekranda yazı havadamı çıkıyor eğer havada çıkmıyorsa altındaki drop shadow fazlalık
2. devre genelinde ışıkların nerden geldiği konusunda kesin birşey yok farkettiysen ekrandaki aqua ya göre üsten geliyor ama kızın olduğu genel platformda karanlık kalan kısım üst kısım (birkaç yer daha var dikkatli bakılırsa)
3. bunu yaparken hız ve aciliyet konusunda problemin mi vardı bilmiyorum. neden bu kanıya vardığıma gelirsek; butonların yanındaki turkuaz renkteki ledler bulunduğu kısıma ortalanmamış özellikle "update" butonunun yanındaki turkuaz led kenara gözü gıdıklıyor şahsen simetri hastası biri olarak ilk dikkatimi çeken kısımlardan.
4. Aynı şekilde butonların bazılarındaki yazılar butonların dışına taşmış bknz : "continue" butonu
5. kızın yanındaki yazılardaki dropshadow da hoş olmamış bence...
daha sölenecekler var ama paydos saatim geldi.
NOT: Yukarda yazılanlar tamamen kendi fikirlerimdir ve iyileştirme odaklıdır.
Spion-Agent
06/01/2005, 20:24
Bir yandan Fati arkadaşımız haklı niye derseniz Emrah arkadaşımızın hatası olduğunu yüzüne vurarak değil normal birşekilde anlatmak iyi olurdu amacım onu savunmak değil sadece doğruları yazmak.
Alınmak gibi olmasın.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.