Tam Sürümünü Görmek İçin : Uzak Masa üstü bağlantısı yapmanın yolu yokmu?
emranella
08/12/2004, 19:10
arakadaşlar xp pro veye xp home farkediyomu uzak masa üstü bağlantısı nasıl yapabilirim yada bunu yapmam için bir yazılım varmı? :super:
Zerzevat Adam
08/12/2004, 19:13
Lütfen konuları ilgili bölümlere açalım.
makinist
08/12/2004, 20:46
arakadaşlar xp pro veye xp home farkediyomu uzak masa üstü bağlantısı nasıl yapabilirim yada bunu yapmam için bir yazılım varmı? :super:
var arkadaşım ama bunu xp pro veya xp olması farketmiyor ikisinde de var donatılar da var ip numarasıyla rahat bir şekilde girersin
emranella
08/12/2004, 21:06
statik ip dinamik ip :s008:
MuSty_ART
08/12/2004, 23:24
yazılım olarak symentec in Pcanywhere diye bir program var.
statik ip dinamik ip :s008:
bağlanmak istediğiniz makinenin IP si ne ise onu yaziyorsunuz.
statik olmasi işinizi kolaylaştırır her seferinde karşı tarafa ulaşıp IP adresini öğrenmek zorunda kalmazsiniz.
www.zdnet.com downloads a gir radmin yaz server client mantığı çalışan bir yönetim programı... 98 xp 2000 hepsinde çalışıyor... kullanımı basit sanrm çok da ufak bir dosya kolay gelsin
Kelaynak
09/12/2004, 18:17
@ömerbalyalı
görüyorsunki herkes cevap yazmaya çalışmış.. bölücü olman yerine yardim mi etmek istiyorsun? yani ben şahsen bu forumlara yardim bulmak ve paylaşmak için giriyorum.. eger amacında benim gibiyse doğru olani yap..
(arkadaşlar kusura bakmayin bir çok konuda bununla karşılaştığım için yaziyorum..)
Zerzevat Adam
09/12/2004, 18:58
Can; Bitek-o'da sitenle ilgili olumsuz eleştiri yaptığım için bu kadar içerlediğinden dolayı bir şey demek istemiyorum fakat İnternet bölümünün sorumluluğu bendeyse görevlerimi yapmak ve kullanıcıları uyarmak zorundayım.
telnetten anlıyorsan telnet bağlantısı yap derim Başlat/Çalıştır/telnet. bunun haricinde SSH ve Telnet bağlantı şekli sağlayan Putty denen bir program var www.inndir.com putty diye arat. ha onuda geçtik dersen Başlat/Çalıştır/mstsc.exe yapıyosun ip yazıyosun bağlanıyosun. radmin fazla sağlıklı deil. ağ içinde bile çok yawaş ve sen bunu internet üstünden yapmayı sölüyorsun. karşı bilgisayara radmin ile bağlanmak istersen karşı bilgisayardada radmin olmak zorunda. bunlar işine yarar. :)
ne telnete ne de symentec in Pcanywhere gerek yok.xp kullanıcılarının bunlara ihtiyacı yok.(başlat+programlar+donatılar+iletişim+uzak masa üstü bağlantıları)
Eğer aynı network de değilsen ve internetten bağlanmak istiyorsan Bağlanacağın kişide MSN massenger Bulunması gerekiyor Masenger ın Actions menüsünde Ask for Remote assitance var karşı tarafın size bunu davetiye olarak göndermesi gerekiyor.. Sizde bunu kabul edince karşı tarafa bir soru gönderiyor size bağlanmak isteyen var kabul edermisiniz diye oda yes dedikten sonra size bir pencere açılır O pencerenin sol üst köşesinde Take A control vardır. Bu şekilde Kullanıcın PC uzaktan kullanabilrisiniz.. Yanlız bağlantınız ne kadar iyi olursa karşılıklı o kadar iyi sonuç alırsınız.
deptor ben farklı bişeymi yazdım ?? :? :) sen yazmışsın uzak masaüstü bağlantıları ben yazmışım Başlat/Çalıştır/mstsc.exe aynı yola çıkıyor.
Kelaynak
13/12/2004, 20:16
@Ömer
Konu DoĞru Yere AÇilmiŞ!! DİĞer SÖyledİklerİn İÇİnde Sana Maİl Yazdİm!
Zerzevat Adam
13/12/2004, 20:32
@Can;
Epostadan yolladığın iltifatlar(!) için çok teşekkür ederim, çok kibarsın.
Ayrıca bu konu "Internet" bölümüne açılmıştı ben buraya taşıdım, bilmem anlayabiliyor musun? İstersen detaylı anlatayım: Konuyu internet bölümüne açıyor ama olması gereken yer windows bölümü, ben forum betiğinin ayarlarından bu konuyu alıyor windows bölümüne taşıyorum, hatta internet bölümünde bunun taşındığına dair "Taşındı:Uzak Masa üstü bağlantısı yapmanın yolu yokmu? " diye de yönlendirmesi oluyor. Daha detaylı anlatıma ihtiyacın olacaktır, fakat çözümü yoktur.
emranella
14/12/2004, 14:55
Arkadaşlar bu konuyu yanlış yere açtım hepinizden özür diliyorum şimdi uzak masa üstünü bırakında ömerbalyalı ile kelaynak arasındaki bu tartışma neden ben bunu anlamıyorum merak ediyorum bir internet sitesine yapılan eleştiri yüzünden bütün konularda tartışma yaptıklarını okudum neden?
sen şimdi bunu yazarak konuyu yine yanlış yerde açmış gibi oldun. :)
emranella
15/12/2004, 10:14
:hiohahoha :super: :super: :hiohahoha
bu yüz ifadeleri süper yaa.
:s008:
Zerzevat Adam
15/12/2004, 15:12
Benim arkadaşla sorunum olmadı fakat 1 sene önce yaptığım olumsuz eleştirileri o kadar içerlemiş ki foruma taşıyor. Arkadaşın gönderdiği mesajlara bakabilirsiniz. ( http://forum.ceviz.net/search.php?do=finduser&userid=8007 )
Kelaynak
18/12/2004, 20:45
@ömer
arkadaşım tekrar yaziyorum benim siteme yaptığın yorumlar umrumda bilde degil. eğer o kişi yanlış bir yere konuyu açtıysa düzeltirsin ve özel mesajla uyarirsin. bu şekilde neyi ispatlamaya çalışıyosun.. bişey daha senin bana yaptıgın yorumlardan çok ona buna vaaz vermen herkesi rahatsiz ediyor haberin olsun. bitek-o (www.bitek-o.org) da yaptığın bu akıl fikir verme çabalarından dolayı benim gibi bir çok kişi sana karşı çok güzel(!) duygular besliyor. bence kendini sözle değil işle ön plana at.
bundan sora sana cevap bile vermicem.
Zerzevat Adam
18/12/2004, 20:52
Elimden geldiğince iş yapıyorum, yaptıklarım buna örnektir. Bilgi paylaşımı istiyorsan WAMP kurulum ve XHTML giriş makaleleride küçük çapta buna örnektir. Ayrıca sağlam referans istiyorsan 1.5 ay kadar beklersin, 2 uluslararası firmanın sitesinin adresini yollarım...
emranella
18/12/2004, 20:59
bağlanmak istediğiniz makinenin IP si ne ise onu yaziyorsunuz.
statik olmasi işinizi kolaylaştırır her seferinde karşı tarafa ulaşıp IP adresini öğrenmek zorunda kalmazsiniz.
ben bunu windows xp home üzerinde yapamıyorum xp promu olucak
Zerzevat Adam
18/12/2004, 21:02
Ağ konularında home-pro ayrımı olmaması lazım. Yani bu tip bir kısıtlama yoktur.
canadanali
19/12/2004, 13:59
donatılar-->iletişim-->netmeeting...lokal bi ağda iş görür..ben kullanıyorum zaten..denetim izinlerini karşı tarafın açması gerek..o da çok kolay..makina adını yada ip gir..
BYHAYDAR
04/01/2005, 21:19
BANA YARDIMCI OLABİLİRMİSİNİZ.????
yukarda yazılan her şeyi yaptım fakat local ağ içersinde diğer pc yi kullıyorum.
benim istediğim olay local ağ içersindeki bir pc den adsl ile başka bir local ağ içersindeki pcyi kullanmak.
bu mümkünmü , adsl de tek ip adresi var local ağ içinde her pc için 10.0.0.X gibi bir ip adresi var bunları nasıl aşacam.
benim makinenin iç ip'si 10.0.0.5 dış ip 80.???.???.??? başka bir makineye nasıl hangi program ile bağlanabilirim??
modem olarak gezz asp900ur-sp1-sp4 var ama bu modem sabit olması gerekmiyor herhalde
local ip deil internet bağlantısının ipi olması gerekir yanlış bilmiyosam. diyelim 81.25.36.122 adı altında bir ipimiz var biz buna bağlantıktan sonra lokal iplerle bağlanacağımız makinayı seçiyoruz yoksa yanlışmı biliyorum. Yaşlandık valla..... :P yanlışım varsa düzeltin lütfen...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.