PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : fork

sadist_sniper
06/12/2004, 18:49
arkadaşlar, C'de bi parser tadında bişey yazıyorum. Fork fln kullanmam lazım. program içinde fork yapıyorum.

pid_t pid;
pid=fork();
wait(NULL);
printf("Childid=%d",(long)pid);

şeklinde bir kod yazıyorum, ama malesef görmek istediğim şeyi göremiyorum.
görmek istediğim şey, yaratmış olduğum child'da, pid değişkeninin 0 (sıfır) olması. ama bunu bir türlü göremedim.
Bu şekilde, child'a da iş yaptırabileceğim. Sorun nedir? Yardımcı olabilirseniz sevinirim...

secici
06/12/2004, 19:20
Mevzuunu pek bilmiyorum aslinda ancak ustune bi soru da ben sorayim:

fork() komutunda bildigim kadariyla o noktadan program ikiye dallanir. Hem ana process in hem child process in birden ekranda gorunmesi mumkun mu? Yani muhtemelen sen bu processlerden sadece birinin ekran ciktisini goreceksin. Gormus oldugun ana process olmasin?

sadist_sniper
06/12/2004, 19:43
wait(NULL) diyince ana process, child process'i bekliyor. O arada işlerini halletmesi lazım child ama olmuyor.
sorun o değil...

sadist_sniper
06/12/2004, 19:50
wait(NULL) diyince ana process, child process'i bekliyor. O arada işlerini halletmesi lazım child ama olmuyor.
sorun o değil...

ee++
07/12/2004, 01:24
"Göremedim" derken? Hiç mi birşey yazmıyor, yoksa 0'dan farklı bir sayı mı yazıyor?

sadist_sniper
07/12/2004, 02:00
tamam hallettim teşekkürler

redial
07/12/2004, 07:55
gelistirme ortami olarak linux ve birlikte gelen araclari kullaniyor olmaniz, bu ve bir alttaki konunun linux bolumunde tartisilmasini gerektirmiyor, izninizle, daha hizli cevaplar alabileceginiz bir yere tasiyorum.