PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Xp font desteği

Naim
05/12/2004, 21:08
Merhaba. İnşallah bilen birisi çıkar.
XP'de dil desteğini nasıl yapabilirim? Word programında bir problem yok! Örneğin Rusça yazıları word'den freehand programına attığım zaman Freehand'ın dil desteği olmadığından, karakterler doğru gözükmüyor. 98'de denetim masasından dil desteği seçeneğinden ayarlandığında bu problem ortadan kalkıyordu. Yazıları Word'den hangi programa atarsam atayım, bir problem çıkmıyordu. Programın üzerinden fontlara bakıldığında Arial Cyr, Arial Ce, Arial Greek... diye fontlar sıralanıyordu. Fakat fonts klasörüne bakıldığında sadece "Arial" tek gözüküyordu. Ancak xp'de bu özellik kaldırılmış malesef. Windows xp'de Tarih, Saat, Dil ve Bölgesel Seçenekler" menüsünden herbişeyi denedim ama olmadı. Zaten olmadığını duymuştum ama yine de belki olur diye denedim, olmadı. XP'de bu özelliği kaldırmışlar yani. Bir program yardımıyla bu problemin ortadın kalktığını duydum ama emin değilim. Sonuçta Rusça, Yunanca, Bulgarca... fontları Freehand, Indesign, Quark programlarında açtığımda düzgün gözükmesi lazım. Bu sorunuma çare bulabilecek kimse var mı acaba?
Bilen varsa şimdiden teşekkürler...

Not: Ayrıntısıyla yazdım ki bazı arkadaşlar fontu(!), fonts klasörüne kopyala, "Tarih, Saat, Dil ve Bölgesel Seçenekler"ı dene oradan olması lazım (!) yok şöyle yap gibi olmayacak fikirler vermesinler.

Naim
05/12/2004, 21:46
Bir de Arial kullanmam şart.

doganza
05/12/2004, 23:58
ben almanca xp kullaniyorum
start>alle programme>microsoft office tools>microsoft office xp-spracheinstellungen
türkce yol sanirim söyle
baslat>programlar>microsoft office araclar>microsoft office xp-dil ayarlari
buradan gereken ayarlari yapabilirsin umarim

kolay gelsin