PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win Xp Pro İle Uzak Masaüstü Bağlantısı

kayhancad
04/12/2004, 19:23
Merhaba arkadaşlar... Benim bir sorunum hakkında sizden yardım istiyorum..

Öncelikle anlayamadığım bir konu var ben adsl (türk telekom) ile indernete çıkıyorum. modemim geek türk telekom'dan 81.213.x.x şeklinde statik ip aldım
böylelikle rahatlıkla uzak masaüstü bağlantısında ve ftp server 'da sorun yaşamayacaktım. Dün akşam medemi fabrika ayarlarında sıfırladım.
Tekrar gerekli bilgileri yazarken gözüme bir seçenek takıldı ben herzaman sıfır adapter kullanıyordum diğer seçeneklere baktığımda 7 adet adapter seçeneği olduğunu farkettim fakat 1 no'lu adapter seçeneğinde otamatik olarak statick ip kısmında(WAN AYARLARINDA) 192.168.x.x no 'lu ip olduğunu farkettim oysa türk telekom bana
81.213.x.x şeklinde bir static ip vermişti. bende 192.168.x.x no 'lu ip yi
herzaman kullandığım 0 adapter kısmına yazdım ve diğer ayarları da yaptıktan sonra modemi reboot ettim ve internete tekrar sorunsuz çıktım.

size sorum ben uzakmasaüstü bağlantısında virtual server kısmındaki 3389 no lu
portu 81.213.x.x ip 'sine mi? Yoksa 192.168.x.x ip'sine mi? yönlendirmeliyim..

Yada faklı bir ip mi almam gerekiyor lütfen bana bu konuda yardımcı olursanız çok sevinirim..... ..............SAYGILARIMLA............

Professional
20/11/2006, 15:14
size sorum ben uzakmasaüstü bağlantısında virtual server kısmındaki 3389 no lu
portu 81.213.x.x ip 'sine mi? Yoksa 192.168.x.x ip'sine mi? yönlendirmeliyim..

LAN'daki ip'ye yönlendirmeniz gerekiyor. Yani 192.168.x.x diye belirtmiş olduğunuz ip'ye.

CaddeClub
20/11/2006, 15:41
@kayhancad, merhaba öncelikle şöyle söylim sana verilen tek ip var oda belli ve ip üzerinde etkileşim yapıcak ve yoğunlaşacaksın yanı 192.168.x.x bu senın modemden sna verdigi ip yanı lan ipsi senın yapman gereken 81.213.x.x nolu ip üzerinde portunu acman yada daha acık yardımcı olabilecek birsey daha diyim vericegım adrese girerek ip adresını gorebilirsin tekrar kolay gelsin diliyorum.

http://www.showip.com

İyi Çalışmalar.