PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Quark Xpress

tanerar
03/12/2004, 11:09
arkadaşlar bu sitede quark xpress dersleri var mı? varsa sayfa adreslerini yazarmısınız?

kadıköy
01/01/2005, 17:00
:kuul: sana yardımcı olabilirim

sLosH
02/01/2005, 23:49
arkadaşlar bu sitede quark xpress dersleri var mı? varsa sayfa adreslerini yazarmısınız?

sen acaba bunun için bi çaba harcaayıp aramısın?

kadıköy
04/01/2005, 12:39
problem neydi

bit yeniği
26/06/2005, 10:46
arkadaşlar bende yeni başladım quark a...
bir sorum olacak.. yeni konu açmayım dedim.

şimdi quark ta şu master sayfada çalışma olayı var ya..
bana bunları adamakllı anlatabilecek olan var mı..?
msn : e_frtn@hotmail.com

ayrıca kitap tavsiyelrinizi de bekliyorum...

kubilay aka
26/06/2005, 14:15
arkadaşlar bende yeni başladım quark a...
bir sorum olacak.. yeni konu açmayım dedim.

şimdi quark ta şu master sayfada çalışma olayı var ya..
bana bunları adamakllı anlatabilecek olan var mı..?
msn : e_frtn@hotmail.com

ayrıca kitap tavsiyelrinizi de bekliyorum...

Arkadaşım yanlış anlama am quark a yeni başlamışsan yol yakınken bırakıp in design a geçmeni tavsiye edicem.

bit yeniği
26/06/2005, 17:00
Arkadaşım yanlış anlama am quark a yeni başlamışsan yol yakınken bırakıp in design a geçmeni tavsiye edicem.
neden freehand değil de indesign...
ve bir soruda şoyle soriyim...
quark bu işin abc si değil mi...
her halukarda bu işe giren birisi bu işe quark tan başlayıp diger programlara kaysa daha dogru olmaz mı...

tavsiyelerini bekliyorum...

kubilay aka
26/06/2005, 18:10
ve bir soruda şoyle soriyim...
quark bu işin abc si değil mi...
her halukarda bu işe giren birisi bu işe quark tan başlayıp diger programlara kaysa daha dogru olmaz mı...

tavsiyelerini bekliyorum...

freehand farklı bi kategoride quark'ın kategorisinde olan program in design, bu işin abc si quark değil amaca göre değişir tabi.
freehand in kategorisinde olan programlar : freehand, corel, illustrator,...............vs
imaj işlem programları: photoshop, paint shop pro, photo paint....................vs vs.
gibi

şimdi frehand deseydik bu word la excel aynı kategoriye sokmak gibi olurdu

kubilay aka
26/06/2005, 18:14
bide bu işe giren birisi demişsin hangi işe bu işin bi sürü alt dalı var

bit yeniği
26/06/2005, 19:53
ben iş derken en genel manada grafikerlik olarak kasdettim.

yukarıdaki benzetmen bayağı somut oldu. (word-exel)
o zaman şunu soriyim.:
bir dergi.. resim içerikli... resimlere hakim olunarak quark ta hazırlanamaz mı..? (photoshop desteğiyle tabiki)

kubilay aka
27/06/2005, 00:00
dergi hazırlayacakcan bunlar için ağırlıklı olarak quark ve indesign kullanman gerekir. ama qaurk bilgin iyise quark ı tercih edebilirsin sen yeni öğreniyorum dediğin için in design ı tavsiye ettim. in design in quark göre daha fazla artısı vardır.
en genel manada bir grafikerlik için corel, illustrator, freehand den brini ve yaanında photoshop kullanman gerekir.

tristan
27/06/2005, 17:27

freehand, corel gibi vector tabanli bir tasarim programi. Quark, indesign, pagemaker vs. ise direk masaustu yayincilik icin dusunulmus programlar.
Tabi Corel'le Freehand'le de masaustu yayincilik yapilmaz diye bir sey yok ama quarka alternatif aranirken indesign'in freehand'den daha once akla gelmis olmasi cok normal.

bit yeniği
27/06/2005, 19:14
çok tşk ederim..

CYReX
27/06/2005, 20:38
QuarkExpress in Help dosyasını türkçeye çevirmiştim:( Okul projemdi sonradan onu okulda yayımladılar

bit yeniği
27/06/2005, 20:48
onu bir şekilde benimle paylaşabilmen mümkün mü?

e posta msn veya upload edebileceğin herhangi bir yer...

msn: e_frtn@hotmail.com

aeresol
05/07/2005, 01:48
QuarkExpress in Help dosyasını türkçeye çevirmiştim:( Okul projemdi sonradan onu okulda yayımladılar

selam bahsettiğin yardım dosyasını banada gönderebilirmisin. zira corel 12 yi uzun süredir kullanıyorum photoshoptada bayaa yol katettim ama quark ters geldi. gerçi işin doğrusu pek kurcalıycak vaktim olmadı. meb. de öğretmenimde şu an bir ders kitabı hazırlığında görev verdiler ve kitap daha önceden quarkta hazırlanmış. şimdi yapamadığım bütün herşeyi corel de hazırlayıp print screen ile jpg kaydederek dosyaya resim olarak yerleştiriyorum. acep bu vektörel çizimleri quarkta yapabilirmiyim ya da corel de hazırladığım bu vektörel çizimleri aynen quark a aktarabileceğim bir yol varmı.(tersi de olabilir; quark dosyasını corel 12 ile açabilirmiyim.) şu an tersim dönmüş durumda yardım ederseniz sevinirim.
Teşekkürler...
aeresol@hotmail.com
aeresol@gmail.com

ebolax
05/07/2005, 11:02
Bir seçeneğinizde InDesign kullanmak. IND büyük bir başarı ile Quark dosyalarını açıyor. Hatta siz PC'de çalışıyor olsanız ve quark dosyası MAC'te yapılmış olsa bile.

Vectorel çizimlerinizi yine Corelde yapmaya devam edin. Ardından dosyanızı "AI" yada "PDF" olarak kaydedin InDesign'a çekin. Ben şu anda tam tarif ettiğim tarz bir iş yapıyorum. Herhangi bir sorunda yaşamıyorum.

InDesign yada Quark'ın içinde de çizim yapabileceğiniz araçlar var ama vectorel programların karşısında zayıf kalırlar.

Yaptığınız çizimleri JPG kaydedip çekmek iki açıdan kötü.
- JPG'de baskı kalitesi özellikle ince ayrıntıların olduğu yerlerde pek iyi olmaz.
- AI yada PDF ye gore çok yer kaplar. Buda dosyanın hantallaşmasına sebep olur.

Benim şu anda yaptığım iş bir mühendislik kitabı. İçinde 800 civarı çizim olacak. 600'lere geldim Indesign dosyamda herhangi bir yavaşlama yok :)

bit yeniği
05/07/2005, 16:40
quark ta çalışmalarımızı pdf olarak kaydedebilirmiyiz...?

ebolax
05/07/2005, 16:47
quark ta çalışmalarımızı pdf olarak kaydedebilirmiyiz...?

El-cevap. Evet.

bit yeniği
05/07/2005, 16:49
çok güzel...
şimdi bana bunu nasıl yapacağımı soylersen maksat hasıl olmuş olur...

ebolax
05/07/2005, 17:02
agresiflik yapmak istemiyorum ama o kadar az veri ile soru soruyorsunuzki nasıl yarım edelim.
Quark'ın hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

Eğer 3-4 gibi eski sürümler ise makinenize bir PDF yazıcı eklemeniz lazım.
Bu lisanlı bir ürün olan Adobe Acrobat (reader değil) olabilir.
yada Open Source ve başarılı bir ürün olan PDFcreator olabilir.

Yeni sürümlerde ise kendi PDF motorlarını koydular.
Bunlarda save-as yada export gibi bir seçenekle yaparsınız. Şu anda quark yüklü olmadığı için hafızadan söylüyorum. Birazcık menüleri kurcalarsanız önünüze çıkar.

PDF creator indirmek için
https://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=57796&package_id=89008

--
http://belgeler.org/howto/smart-questions.html

.senior
05/07/2005, 17:06
Corel'in "Publish to PDF" özelliği çok sağlamdır, ayrıca Acrobat Pro ya da herhangi bir acrobat yazıcısı yüklersen program bağımsız PDF oluşturabilirsin. (http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=20874) acrobat distiller eklentisi quarkxpress den pdf dönüşümü sağlıyor...

aeresol
05/07/2005, 21:17
şimdi indesign i deniyecem bakalım.
teşekkürler "ebolax"

axoy
06/07/2005, 20:40
QuarkExpress help dosysının türkçesini benimlede paylaşabilirmisin?

bit yeniği
06/07/2005, 22:16
agresiflik yapmak istemiyorum ama o kadar az veri ile soru soruyorsunuzki nasıl yarım edelim.
Quark'ın hangi sürümünü kullanıyorsunuz?

Eğer 3-4 gibi eski sürümler ise makinenize bir PDF yazıcı eklemeniz lazım.
Bu lisanlı bir ürün olan Adobe Acrobat (reader değil) olabilir.
yada Open Source ve başarılı bir ürün olan PDFcreator olabilir.

Yeni sürümlerde ise kendi PDF motorlarını koydular.
Bunlarda save-as yada export gibi bir seçenekle yaparsınız. Şu anda quark yüklü olmadığı için hafızadan söylüyorum. Birazcık menüleri kurcalarsanız önünüze çıkar.

PDF creator indirmek için
https://sourceforge.net/project/showfiles.php?group_id=57796&package_id=89008

--
http://belgeler.org/howto/smart-questions.html
geç cevap yazıyorum. çünkü önceki mesajdaki dediklerini yapmaya çalıştım

quark passport 6 sürümünü kullanıyorum...

save as menusunde pdf kaydet seçeneği yok....

quark ta file menusunden export>layout as pdf tıkladıgımda " to save a layout as adf file a postscript printer must be set up to print a file...." şeklinde uyarı veriyor.

file menusundan print deyip oradan yazıcı olarak senin gonderdigin linkteki pdf creator gösteriyorum (pdf creator u indirip kurdum) bu sefer bir takım işlem yapıyo ama sonuç ta yine hata mesajı veriyo.. ve pdf creator kapanıyor. hata ayıkla, rapor gonder falan...
(programı hata mesajlarından dolayı kaldırıp tekrar kurdum.)

pdf creator de herhangi bir word dosyasını pdf ye çeviriyorum bunu yapıyor...
daha onceden kaydettigim quark dosyasını direk pdf creatorden çağırıyorum yine aynı hatayı yapıyor..
şimdi bunun sebebi ne olabilir? ve ya pdf kaydetmenin başka yolu var mıdır...
senior un mesajında bahsettiği acrobat pro farklı bir şey mi... yoksa aynı işlevdeki farklı bir prog mu.?

gelelim agresiflik meselsine... polemiğe lüzum yok..
ben sorumu gayet açık sormuştum...
quark pdf olarak kaydedebilirmiyim...?
ben bunu sorduguma gore bunu bilmiyorum demektir...
bu sorunun cevabı sadece evet veya sadece hayır olabileceği gibi bunun nasıl yapılacağını anlatır bir cevap ta olabilir...
çünkü kaydedilip kaydedilmedigini bilmeyen bi insan, eger kaydediliyorsa bunun nasıl yapılacağını da bilmiyor demektir...

yine de verdigin linkteki üstadlara soru sorma teknikleri ile ilgili bilgilerden bir kısmını okudum...
cevap verdigin için saol
wesselam...

humeyra_bp
26/03/2006, 01:19

banada gönderebilirmisiniz. Quark öğrenmem lazım acilen ama nette bununla ilgili kaynak bulamadım.gönderirseniz sevinirim. şimdiden teşekkürler.
(hayata_dair_bp@yahoo.com)

humeyra_bp
28/03/2006, 00:09

benimlede paylaşırmısınız çok acil lazım. şimdiden teşekkürler
hayata.dair.bp@gmail.com