PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ekrandan alınan görüntü için çözünürlük sorunu

CrazyCat
02/12/2004, 12:56
Merhabalar.
Bir kitap için bazı programların ekran görüntülerini kullanmam gerekiyor. Fakat prtscn ile alınan görüntüler 72ppi çözünürlükte olduğundan baskı için yeterli olmıyacağını sanıyorum.

Ekran görüntüleri dışında diğer resimlerin çözünürlüğünü 300 ppi ayarlıyorum.

Bu tür resimler için baskı kalitesini düşürmemek için nasıl bir çözüm yolu önerebilirsiniz.

Dizgi için Adobe Indesign kullanacağım. Adobe Crative Suit Sipariş ettik. Kullanacağım programlar bu sette bulunanlar.

o-z-a-n
02/12/2004, 13:17
Print Screen ile aldığın resmi PS ye alırken;
File->NEW seçeneği ile yeni bir çalışma sayfası yaratırken, Resolution seçeneğini 72 den 300 pixels/inch veya 120 pixels/cm ye çıkarın. Paste işleminden sonra yapılan imaj boyutu değiştirme veya resolution değiştirme resimde bozulmalara neden olabiliyor.

Daha önce denedim ve baskıda problem çıkmamıştı. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta 72 pixels/inch de resmin gerçek boyu 30 küsür santime bilmem kaç santim iken yukarıda anlattığım yöntemle yaptığınızda yani 300 pixels/inch de, 8 küsür santime bilmem kaç santim ebatlarına küçülüyor.

Eğer direkt 72 pixels/inch olarak aldığınız resmi sonradan 300 pixels/inch yaparsanız boyut yine 30 küsür santimlerde oluyor ve kapladığı alan yüksek MB'lara çıkabiliyor.

Kolay gelsin...

sLosH
02/12/2004, 14:43
-Aldığın Ressimleri 72dpi dan 96dpi ya çek sonra boyutuyla oynamadan kullan tabi küçüktebilirsin ama büyütmeni tavsiye etmiyorum (hiç)
Bu önemli;
* Bastırdıgın matbaa veya kendi makineniz 4 renk ve iyi bir makine ise hiç korkmadan dedigimi yapabilirsin bir sorun çıkmaz
(Ben yapıyorum vede ben 2 renk makinede de basılan 4 renktede)

-Resimleri PS de 96 yapıp .tif olarak kaydedip öyle kullanırsın.

Haymac
02/12/2004, 15:00
Ekran görüntülerinde pek problem çıkmıyor, çok büyütmessen tabi (tecrübeyle sabit ben aynen kullanıyordum) Bencede büyütme hiç iyi olmaz ama ufaltırsan hiç problem olmaz, 2 renk makinede basıldı(bizzat tepesinde durdum adamların) ekran resimleri fena olmadı :D

ArizaHerif
03/12/2004, 12:45
[QUOTE=o-z-a-n]Daha önce denedim ve baskıda problem çıkmamıştı. Ancak dikkat edilmesi gereken bir nokta 72 pixels/inch de resmin gerçek boyu 30 küsür santime bilmem kaç santim iken yukarıda anlattığım yöntemle yaptığınızda yani 300 pixels/inch de, 8 küsür santime bilmem kaç santim ebatlarına küçülüyor.

QUOTE]

Farkeden bişey yok ki bunda. Screenshot pro idi sanırım bir ara kullanmıştım. Çözünürlüğü kendin ayarlıyordun. Bir arattır çıkar bişiler.

CrazyCat
03/12/2004, 15:38
Screenshot Pro programını araştırdım ama Mac içinmiş ne yazikki PC kullanıyorum.

Ekran görüntülerinin çözünürlüğünü 100-120 ppi ye çıkıkarınca baskı boyutu ihtiyacımı karşılıyor ama 300 e çıkınca oldukça küçülüyor.

100 ppi de baskı için sorun olmassa çözünürlükleri o civara getireceğim. Kitap olacaği için 1. hamur kağıt kullanılacak sanırım.

o-z-a-n
03/12/2004, 17:30
Farkeden bişey yok ki bunda. Screenshot pro idi sanırım bir ara kullanmıştım. Çözünürlüğü kendin ayarlıyordun. Bir arattır çıkar bişiler.

Sanırım anlaşılamadım...

72 çözünürlükte bir resmi, 300 çözünürlükte yeni açılmış bir sayfaya yapıştır yaparsanız boyutu küçülüyor. Ama 72 çözünürlükte bir resmi direkt 300 çözünürlüğe çıkarırsanız ebat değişmiyor ama diskte kapladığı alan değişiyor.

Screenshot Pro'yu VCD den kare almak için uzun süreler kullandım. Güzel bir programdı.

@CrazyCat Screenshot'un PC için olanı da var.

http://www.gutmannsoft.com/en/download.php#screenshot
http://www.downlinx.com/proghtml/459/45994.htm

Kolay gelsin...