Tam Sürümünü Görmek İçin : C:\windows\system32\autoexec.nt.
selamlar. bilgisayar açıldıktan sonra:
C:\WINDOWS\SYSTEM32\AUTOEXEC.NT. sistem dosyası, MS-DOS ile Microsoft Windows uygulamalarını çalıştırmak için uygun değil. Uygulamayı bitirmek için Kapat'ı seçin.
diye bir uyarı açılmakta. hemen akabinde:
"C:\windows\hta1.hta" diye bir pencere açılmakta. bunlar ne anlama gelmekte? eğer bir problemin varlığından bahsediyorlarsa problemi nasıl çözebilirim?
sevgiler, saygılar..... :kuuul:
sunny_smiley
02/12/2004, 11:46
98 CD'sini alıyoruz, CD ile boot ettikten sonra sırayla
format c:/q/u/s/v:EYLO02 enter
kur /ie/iv enter
:) gif lerin de o yüzden açılmıyormuş
:) iyi de bahsettiğim bilgisayar XP service pack1 yüklü. ve bir arkadaşıma ait :)
AUTOEXEC.NT bozulmuş olabilir o zaman chkdsk dene olmadı başka bir bilgisayardan al üstüne kopyala.. işe yaramazsa xp repair i dene..
AUTOEXEC.NT bozulmuş olabilir o zaman chkdsk dene olmadı başka bir bilgisayardan al üstüne kopyala.. işe yaramazsa xp repair i dene..
teşekkür ederim SATAN. keşke dediklerini anlayacak ve de uygulayacak tecrübe ve bilgiye sahip olsaydım....
Bahsi geçen dosya benim system32 in içinde yoktu farklı bir yerdeydi bende de xp var bu arada moonstar çalışmadı bi arkadaşım o dosyayı ordan alıp sytem32 kopyalarsam moonstar çalışacagını söyledi ve çalıştı ama arkadaşın ki gibi bir sorun yaşamadım
eylo aynı sorun bende de var ama abartılacak kadar büyük bir sorun değil kafana takma yani bunu bir sorun olarak görme sen. zaten kapat diyince gidio salllaaa yani :)
teşekkür ederim SATAN. keşke dediklerini anlayacak ve de uygulayacak tecrübe ve bilgiye sahip olsaydım....
AYRINTILI ACIKLAMA..!
1- Başlat> Calıştır de.. çıkan ekrana CHKDSK yaz tamam de.. sistemdeki bozuk dosya ve klasör. vs.. lerini tarar.. belki bozukluğu bu halladebilir..
2-dediğin buzuk dosyanın aynısını baska xp yüklü makinadan bul.. onu diskete kopyala.. sonra diketi kendi bilgisayarına tak.. başka bilgisayardan kopyaladığın sende bozuk olan dosyayı.. buraya yazdığın dizine sürükle bırak dosya değişsinmi der.. ok de.. ..
Dip not: walla daha acık naıl yazabilirim bilmiyorum..
hyilmaz076
03/12/2004, 18:00
xp'de autoexec.nt hatasına karşı yedekte bekleyen bir autoexec.nt daha vardır bunu şuradan bulacaksın c:\windows\repair buda yetmezse aynı dosya c:\I386 içinde var buradan alıp c:\windows\system32 dizinine kopyala eğer açtıktan sonra tekrar kaybolur ise kopyalama işlemini tekrarla ve salt okunur yap sanırsam istediğin buydu
Kolay gelsin...
resimlerle :D
o kadar yardım sever olduğumu zannetmiyorum..
o kadar yardım sever olduğumu zannetmiyorum..
bencede o kadar yardım sever olma yani :super: :kuuul:
eylo 02 "C:\windows\hta1.hta" diye bir pencere açılmakta
bu dosyanın açılması çok acayip.Sende happy time virüsü olabilir bir antivirüs ile sistemine virüs taraması yapsan iyi olur.Ayrıca xp durup dururken bu tip hata vermez.Ne olacak sen yükle eski programları sonra xp niye hata verdi de olacak işmi. :)
eylo 02 "
bu dosyanın açılması çok acayip.Sende happy time virüsü olabilir bir antivirüs ile sistemine virüs taraması yapsan iyi olur.Ayrıca xp durup dururken bu tip hata vermez.Ne olacak sen yükle eski programları sonra xp niye hata verdi de olacak işmi. :)
acaba sana microsoft ne kadar para verdi bunu sölemen için :hiohahoha
http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;324767&Product=winxp
bi dene burayı çünkü bendede aynı hata verdi ama şu anda denemedim. bu arada chkdsk işe yaramadı. ve benim kanımca ben diski NT formatıyla biçimlendirirken bu hatayı veriyor. dikkat ettiysen autoexec.NT . fatla böle bi problem yaşamadım. işallah işe yarar.
teşekkür ederim. chkdsk bende de işe yaramadı, yine aynı hatayı veriyor. bir de belirttiğin yolu deneyeyim....
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.