PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : güzel görünümlü programlar?

atg
02/12/2004, 01:59
Benim merak ettiğim hususlardan biridir hep bu, şu kullanıcı arayüzleri meselesi, örneğin bakıyorum, vs.net 2003'e yada office 2003'e adamlar çok güzel GUI tasarlamışlar, bu adamlar bunları nasıl yapıyor? Bu tarz butonlar, yok işte yüzen-uçan-kaçan kılıktan kılığa giren araç kutuları, yok işte kırk takla atan menüler... bunların hiçbiri Windows'un standart kontrollerinde yok, hatta wxWidget felan tarzı uygulamalarda da yok(galiba?).

Almıyor benim kafam bunları, bu adamlar bunları yapmak için ne kullanıyorlar? http://www.eztools-software.com/ buradaki adreste bir şeyler anlatılmış ama tam idrak edemedim doğrusu, ama idrak edebildiğim bir şey varsa doğru düzgün, şöyle adama benzer güzel gui'ler yapmayı beceremediğim. Bilmiyorum, belki vardır aranızda böyle gui felan tasarlayan birisi, belki biliyordur benim merak ettiğim şeyi deyip, bir sormak istedim.

Euclides
02/12/2004, 12:02
evt yok ama yapmanın çok zor olduğuda söylenemez.
Olayı şu:
adam button controlü yapmıyor onun yerine "Super Subclassing" yapıyor.
Windows'un var olan controlünü alıyor. WndProc'u kaydediyor. Bu class'in bir kopyasını yapıyor.Fakat ilk olarak kendi wndproc'unua uğruyor, filitreleme vb... yapıyor. Sonra gerçek button class wndproc'a zıplıyor...

Office'ye dikkat edersen tüm buttonlar tam tahmin ettiğin yerdedir.Bunun sebebi ms'in bazı pskoloji bölümlerinden yardım alması :)
Office'nin bu buttonlarını patentlidir. Onun için OpenOffice gibi yazılımlar bu "Button Sırası"'nı kullanamazlar :) :)

Mesela button değil de Menu class'ın kullanırsan bu tip menuler yapabilirsin..

atg
03/12/2004, 02:14
öerilerin için teşekkürler, aldım dosyayı-baktım içine, evet aradığım tarz güzel bir menü örneği ama herhangi bir örnek kaynak kod bulamadım ama gözüme çarpan başka bir husus var, aynı tam VS.NET deki gibi bu normal dışı kontrolleri yapmanın bir yoluda WTL-> Windows Template Library -imiş, ama bu ATL ile beraber kullanılıyor galiba, acaba merak ettim, tam bu tarz bir sistemin wxWidgets yada daha aşşağısı Win32 API gibi bir sisteme uygulanabilecek olan bir benzeri daha varmı?

DotNetKid
03/12/2004, 11:15
@ euclides : hazır göndermişken kaynak kodları da yollasaydın da inceleseydik yahuu

Euclides
03/12/2004, 13:03
@atg+@DotNetKid:
Kaynak kodları yollamış sayılırım :)
Çünkü bu program c++ ile değil Assembly ile yazıldı. Programın şu hali ile kaynak kodlar arasında pek fark yok
Herhangi bir debugger ile kodlara bakabilirsiniz..