PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : domainim calindi

fgenc
02/12/2004, 00:11
2 gün önce ftp ye giremedim önemsemedim
sistem göcmüstür dedim

bu control paneline girmeyi denedim olmadi
domain check atim
birisi domain sifresini calmis
adini adresini sokagina kadar islemis

dava acabilirmiyim. böyle bir hakkim varmi
yoksa buzdolabi yakin soguk sumu alsam :3:

sunny_smiley
02/12/2004, 10:54
administrator mailin hala aynısı ise hala şansın var. yok onu da değiştirdi ise o zamn buzdolabı ve soğuk su bence.
şu da olabilir, registar'a mail atarsın, durumu izah edersin, daha önce hiç mailleştiniz ise kontrol etsin vs.vs. ama onlar uğraşır mı bilmiyorum... mahkeme ile bir yere varamazsın.. şifrene sahip çık derler...

Zerzevat Adam
02/12/2004, 18:04
"Registrar Name" işte bu anahtar şifrendir. Eğer burada kendi adın yazıyorsa ki bunu değiştirmeleri mümkün değil, domaini geri alabilirsin.

Şimdi ICANN bu konularda "administrator" bilgilerine ve ana e-posta adresine baksada şöyle bir durum var, birisi senin epostanı ele geçirerek alan adı detaylarını değiştirebileceği için burada husus "Registrar Name"dir. Ve eğer bu alanda senin adın yazıyorsa sanırım sadece nüfus cüzdanın bu işi görecektir. Ayrıca işi öncelikle "alan adı kayıt eden firma" ile çözme yoluna gitmelisin, hatta onlar birşey yapamazsa icann'a başvurmak için bu firmadan da yardım alabilirsin.

sunny_smiley
03/12/2004, 08:53
2omerbayali:
emin misin böyle olduğundan? ben açıkçası hiç öyle olduğunu düşünmüyorum; sen isim filan diyorsun, öyle olsa bile nasıl ıspatlamayı düşünüyorsun bunu? tc kimlik yurt dışında geçerli değil. pasaport çıkartıp yapman lazım yoksa tabii ki, varolduğunu sayalım ( ki sanırım arkadaş yurt dışında zaten). Pasaportlarına bakmaları için o firma ile görüşmen lazım. Oldu diyelim ve hakkaten dediğin gibi bir yerlerde isim filan kayıtlı ve sen onu pasaport ile ıspat edebiliyorsun. Peki sen o domain'i satmadığın ne malum? Sattın sonra da paranın üstüne yatmak için şimdi geri adım atıyorsun? Bu yüzden bence bu sorunu ancak hala orada kayıtlı ve sana ait bir mailin olması şart.
Artı ICANN seninle hiç bir zaman ilgilenmez bunu açık bir ifade ile belirtiyor sayfasında. ICANN'ın seninle ilgilenebilmesi için önce alan adını kaydeden firma ile görüşmen lazım. onlar kıllık yaparsa ya da kurallara uymayan herhangi bir durum olursa mahekeme açmak zorundasın, mahkeme de o firmanın bulunduğu ülkede olmak zorunda, o mahkemeden sonra işte tüm bu süreçleri anlatarak sen ICANN'a gidebilirsin. Alan adını kaydettiğin firma ile görüşmen tek şansın bence, onlar yardımcı oldu oldu olmadı başka bir domain adı ara.

Mingitau
03/12/2004, 09:10
hosting şirketin ile temasa geç, muhtemelen kimlik faxı isteyeceklerdir haftada geri alırsın.

fgenc
03/12/2004, 11:14
hostinle kontaga gectim arkadaslar sorun cözüldü
aslinda sorunu cözüldügünü dün ögleyin foruma attim ama
sanirim yanlis yere attik kusura kalmyin.

teddmcload
03/12/2004, 11:18
nasıl halloldu peki ?

fgenc
03/12/2004, 12:13
elinmde bir kac domain var
gecenlerde gece yarisi
benim olmayan bir domain ftpsina baglanmaya calistim(ayni domainin Ü'lü versiyonu bende var ben u'harfiyle olanina baglanmaya calismisim esek kafam)
olmayinca sifrem calindi sandim
sonra domain check attim baskasinin üzerine kayitli oldugunu görünce panik alarimlari caldi sinir oldum ve öykeyle kalkan zararla oturu misali bu topigi actim

optimistis bakicak olursa sizin yazdiklarimiz sayesinde simdi
böyle bir sorun ciktiginda.Nasil davranacagimizi ceviz alemi biliyor

size söz veriyorum 12 den sonra hic bir ftpye baglanmayi denemeyecegim :p

sunny_smiley
03/12/2004, 13:14
:) beklediğimden daha kolay çözülmüş :) harika ;)

Ansugo
03/12/2004, 16:29
Sonra karadenizlilere laf atinca topugumuza sikmaya calisiyorlar. :)

fgenc
03/12/2004, 16:48
Sonra karadenizlilere laf atinca topugumuza sikmaya calisiyorlar. :)

bak karadenizliler mertir yalanla isleri olmaz
karedeniz insani kendisiyle girgir gecemesini bilen insandir

bütün bu karadeniz fikralari nerden cikiyor saniyorsunuz.
köyde kahvesinde insanlar aksamleyin isten sonra toparlanir
bir daha bir yasli amca iseri girer ve derki
- ula usaklar hau gün ne eyledum biliymisinuz(meali :arkadaslar bugün ne yaptim biliyormusunuz) der ve yapmis oldugu en absurt seyi herkeze anlatir. :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha

Zerzevat Adam
03/12/2004, 17:45
Sunny_smiley; icann'a bildirmeden (ki bildirsende kabul edilmiyor sanırım) domaini kimseye satamazsın.

sunny_smiley
03/12/2004, 19:26
O zaman "this domain is for sale" yazıları fake mi diyorsun? neyse mesele çözüldü nasıl olsa :) başka biri aynı duruma düşerse hakikatı öğreniriz..

Scorpion
04/12/2004, 23:41
ula usaklar hau gün ne eyledum biliymisinuz(meali :arkadaslar bugün ne yaptim biliyormusunuz) der ve yapmis oldugu en absurt seyi herkeze anlatir. :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha

Ha usagum anlatilanlar fikra degil gercek ha olemi? :D:D