Tam Sürümünü Görmek İçin : renk değiştiren link
cavasikript
22/11/2002, 13:17
üzerine gelince renk değiştiren link scriptini istiyorum...pls
CrazyCat
22/11/2002, 17:15
Java ile mi olacak? :hmmm:
Jscript yada Css olsa olmaz mı?
bence web tasarımı ile ilgi bölümde sorsan eminim sana linklerin renk değiştirmesinin 1001 çeşidi konusunda yardım ederler. :)
ben bitek css kullanarak yapıyorum istiyorsan sana nasıl yazıldığını tarif edeyim. :
bi css dosyası oluşturacaksın (direk html dosyana da gömebilirsin ama css daha moduler.
içine
a:link { color: #f60; font-size: 8pt; font-family: Verdana; text-decoration: none }
a:visited { color: #f60; font-size: 8pt; font-family: Verdana; text-decoration: none }
a:active { color: #f60; font-style: normal; font-size: 8pt; font-family: Verdana; text-decoration: none }
a:hover { color: #f00; font-style: oblique; font-size: 8pt; text-decoration: none }
yaz ve istersen diğer sitilleri de belirt sonra html dosyanın içinde
<link rel="stylesheet" type="text/css" href="xxx.css">
satırı ile çağır.
umarım işini görür.. :confused:
Benim anladığım kadarıyla arkadaşın istediği linkin üzerine gelince linkin "fade" efektiyle renk değiştirmesi olayı...
sayfaya (<body></body> arasına);
<script src="fade.js" language="Javascript"></script>
satırını ekleyelim.Ardından da oluşturacağın linki
<a href="adres.html" class="fade">fade efektli linkler</a>
şeklinde oluşturarak fade sınıfına dahil edelim.Bu sayfayı kaydedelim ve kaydettiğimiz dizine de
http://anarchos.xs.mw/scripts/fade.js adresindeki fade.js dosyasını kopyalayalım.
Ve html sayfanı açarak "fade efektli linkler" linkinde sonucu görelim.
Tüm bu anlattıklarım fade.js dosyasında da mevcut...
[Bu arada mesaja direk cevap yazma olayı güzel olmuş;)]
Kolay Gelsin...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.