PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Bilgisayarım Donup Kalıyor

1anil21
28/11/2004, 20:49
2 gün önce apartmanca bilgisayarları bağlattık. Hepsine bir modemdem 512kbps internet geliyor yani ADSL ile. Ama benim bilgisayarım o günden beri kötü. Bilgisayar açıldıktan bir süre sonra donuyor. Bu süre değişiyor. Bana çok fazla yüklenince donuyor gibi geliyor. Ama önceden hiç böyle olmamıştı. Çünkü daha önceden 128kbps lik ADSL ile tek benim bilgisayar bağlanıyorduk. O zaman donmuyordu. Virüs mü başka bir şey mi anlayamadım. Bilgisayar bir donuyor Resetsiz kurtulamıyorum. Hiç bir şey işlemiyor. Ne Görev Yöneticisi (Ctrl+Alt+Delete) ne başka bir şey. Çok bekleyince de gelmiyor. Ekran aynı kalıyor. Bilgisayarın C diskinde az boş yer var 1 GB'lık D diskinde 4 GB'lık boş yer var. Sizce neden donuyor ve kalıyor? Çaresi var mı?

bronze
28/11/2004, 21:06
Donma genellikle işlemcinin fanının doğru çalışmamasından meydana geliyor, fanı değiştirip denemenizi öneririm.

darkshadow
29/11/2004, 11:52
Aynı sorun bendede mevcut...Bazen açıldığı gibi donuyor bazen 20 dakika sonra donuyor.Ben hem Windows 98 hem Windows XP kullanıyorum.98 de hiçbir sorun yok ama XP'de nedense birkaç gündür böyle aptal bir sorun var.Çözebilirseniz benide haberdar edin lütfen...

1anil21
29/11/2004, 12:59
Ben biraz araştırdım. Sanırım ethernet kartı ile ekran kartı çakışıyormuş. Sizce doğru olabilir mi? Doğru ise nasıl çözeriz?

darkshadow
29/11/2004, 13:14
Peki sizde böyle bir problem var diyelim:
1.Benim ethernet kartım yok.
2.İnternet bağlantım yok virüs girmesi imkansız.
3.Ben bu makinayı 1.5 yıldır sorunsuz bir şekilde kullanıyorum.Akşam kapattım sabah açtım böyle saçma bir sorunla karşı karşıya kaldım.

Çok araştırmama rağmen ben hiçbir çözüm bulamadım.Çözüm önerisi olan arkadaşlar varsa söylesin en azından bi umut deneyelim...

özgür-yazılım
29/11/2004, 13:20
Ekran kartı ve etherneti çakışması konusu mümkün, ancak bu durum genelde her iki aygıtın kart girişli olması durumunda sözkonusu olabiliyor...(köpro meselesi) ikisinden biri eğer anakart üzerindeyse, çakışma durumu pek olmaz. Tavsiye edebileceğim başka birşey var, bu donma durumu genelde IP çakışmasından meydana geliyor... ADSL için dinamik Ip kullanıyorsanız ve de hub tarzı bir paylaştırıcınız varsa, bilgisiyarların IP ve DNS leri de dinamik olmalı. Gerçi ben Static IP kullanıyorum ve ofisimdeki her bilgisayar için tanımlanmış lokal bir IP adrs. var. Static Ip alma durumunuz olursa, bence bir deneyin...

selimbudak
30/11/2004, 13:38
arkadaşlar ben adsl alıp üst komşumada çekmeyi düşünüyorum.ve bunun için şuan adsl modem araştırmasındayım.100 milyonada modem var(2-3 kişilik) . 200 milyonada var(zoom)ama pahalı diye düşünüyorum. bu fiyatı düşük modemleri kullanan veya bilgisi olan varsa yadımcı olabilirmi?

selimbudak
30/11/2004, 13:41
selam

1anil21
30/11/2004, 20:38
Bilgisayar başlarken alt alta bir şeyler yazar. Yanlarında IRQ ları yazar. Onları değiştirmeyi biliyor musunuz? Belki öyle çakıma engellenebilir!