Tam Sürümünü Görmek İçin : Google'ın bana gıcığı mı var.
Google amcamızı bilmeyen yok sanırım. Onun devasa crawlerını da anlatmaya gerek yoktur. Yalnız google crawler'ı ile aramızda bir problem var. Yaptığım hiçbir siteyi taramıyor. Submit ediyorum. Aylarca bekliyorum. Bekliyorum. Tekrar submit ediyorum. Loglara bakıyorum. Crawler uğraşım siteye. Yalnız yok. Taramıyor. Derken başka bir projede aynı sorun tekrar oluyor. 5-10 (yaklaşık 5 ay içinde)submit ettikten sonra ondanda vazgeçiyorum. Sizce Google'ın bana gıcığı mı var. Canıma tak etti artık. Arayacağım google'ı söyleyeceğim ağzıma ne gelirse....
Benzer bir duruma ben de rastladim. Hatta bir ara site indekslendi ama 1 gun sonra silindi ve bir daha gosterilmedi.
Ilgili kelimelerle arama yapilinca siteye link veren siteler cikiyor ama sitenin kendisi cikmiyor.
Site duzgun birsey, illegal bir olay filan da yok.
aynı şekilde benimki de. Illegal değil, gayet guzel site(ler) ve ilginç olan yaptığım hatta yaptığım bile demiyeyim. Küçük bir kısmında çalıştığım siteler bile indexlenmiyor. Bende mi birşey var anlayamadım.
Peki koca Ceviz.NET'de o kadar üstadın arasında, Bu olayı anlayabcak, yorumlayacak, tavsiyede bulunacak kimse yok mu?!
Sorun neden olabilir? İhtimaller:
. Robot.txt dosyası ya da robot metatagı hatalı olabilir ve crawler'e yasak getirmiş olabilir.
. Arama motoruna kayıt için Submit Wolf gibi bir program kullanmış olabilirsiniz bu nedenle google yasaklamış olabilir yahut birden fazla kayıt yapmış olabilirsiniz bu da spam olarak algılanmış olabilir.
. Google hiç bir backlink bulamadıysa ziyaret etmek için uğramamış olabilir.
. Sayfa yapısı hileli olarak algılanmış olabilir, kullanılan kelime ağırlığı (keyword density) çok yüksek değerlere ulaşmışsa bu hile sayılabilir.
. Kullandığınız sunucunun ip numarası yasaklı ip'ler arasında olabilir. Yasaklı sitelerden birine link vermişseniz bu da yasaklı hale gelmenize neden olabilir.
En azınden derdimden anlayan biri çıktı...
1- Robot.txt dosyası yaptığım tüm sitelerde mi bozulmuş olacak? (Sanmıyorum, kontrol edeceğim...)
2- Submit Wolf'ü ilk defa duyuyorum. (Doğru 2-3 hafta aralıklarla birden fazla submit yptm.)
3- Loglara göre gelmiş GoogleBOT
4- 0'a çok yakın bir ihtimal.
5- Sanmıyorum.
terstokat
02/12/2004, 12:42
DMOZ; "Auto-submission software is (and always has been) a violation of this procedure. Sites submitted automatically are flagged and deleted after the submission is accepted, without notification to you. Persistent automatic submission may force us to ban you from the dmoz site, so we can provide resources to real human beings."
Çevirisi; "Otomatik gönderim yazılımları prosedürümüze aykırıdır. Otomatik olarak gönderilen siteler kabul edildikten sonra işaretlenerek haber verilmeden otomatik olarak silinecektir. Sürekli olarak otomatik gönderim yapıldığı takdirde siteniz sürekli olarak yasaklanacaktır."
Daha fazla bilgi http://www.elmahost.net/arama-motorlarina-kayit/
terstokat
02/12/2004, 12:53
Bi de şeytanlık geldi aklıma, tüm rakip sitelerini günde 5 kere kaydedersen hepsi "kovulur" ve 1 numara olursun :twisted:
pierreloti
03/12/2004, 13:41
aynı sorunda bende var.
sitem google da indexlenmiyor... google'a bu sorun için en az 10 kere ingilizce olarak mail attım fakat adamların dedikleri sadece sıkca sorulan sorulara bakın demek oldu.sizce benim sitem neden googleda çıkmıyor. sitemin linki en az 100 sitede mevcut. web sitemin adresi www.numetal.org (http://www.numetal.org) yardımlarınızı bekliyorum.
Alpertunga44
04/12/2004, 08:04
ayni sorun bende de var.. hele bir sitem varki sormayin.. 99 da acmistim, google cikinca bir türlü kayit edemedim.. 1-2 ayda bir aklima geldikce acaba bu sefer olurmu diye submit ediyorum.. ama her seferinde yok bu seferde olmayacak biliyorum diye kendimi avutuyorum..
pierreloti
04/12/2004, 15:28
bu sorun çözülmez bence bırakın böyle kalsın..
eğer tüm siteler aynı serverde ise ve kayıt edilmiyolarsa google'ın o ip adresiyle sorunu olabilir. google alınan tüm domainleri dns kayıtlarından alıp indexler yani ilk defa indexlenmek için backlinke gerek yoktur. Google updateleri artık eskisi gibi ayda bir belli sürelerde olmuyor devamlı yada çok aralıklı oluyor takip etmesi zorlaştı. biz aramamotorubilgi.com da bu updatelerden arkadaşları haberdar etmeye çalışıyoruz.
@pierreloti: Belki Google'daki rocker bi eleman NuMetal'den hoşlanmıyordur. Senin domain dikkatini çekmiştir :)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.