PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Ezik takimi, Fazlamesai forumun kapanmasina neden oldu

acemi
25/11/2004, 11:57
Fazlamesai.net (http://www.fazlamesai.net) cogunuzun zaten takip ettigi/bildigi bir site... Tuketim kulturunun genlerimize kadar isledigi su ortamda kaliteli icerigi, seviyeli katilimcilari ile bilgi/fikir uretebilecegimizi gosteren nadide orneklerden birisi...

Bildiginiz gibi bir de ulkemizin ezik takimi var. Eline gecen her imkani, "bir deger uretmeden var olabilmek" icin kullanan, yalan da olsa bir gidim saygi/sevgi gorebilmek icin mevcut degerlere/emeklere dusuncesizce zarar vermeyi goze alabilen...

Bu ezik vatandaslarimiz, "eger Fazlamesai'ye zarar verirsek, eger onu alt edebilirsek, Fazlamesai'nin gordugu sevgi ve saygiyi ele gecirebiliriz" diye dusunmus olacaklar ki Fazlamesai Forum'a saldirida bulunmuslar ve sonucta da forum bolumu kapandi.

Bu noktada bize dusen, Fazlamesai'ye gerekli destegi verebilmek; bunca zamandir bosa kurek cekmediklerini, degerli ve degersizi ayirt edebildigimizi ve yaptiklarinin bizim icin ne anlama geldigini belirtmek; ezik camiasini lanetlemek.

Neye sahip cikarsak, elimizde o kalir.

Fazlamesai'de forumun kapanmasi ile ilgili duyuru (http://fazlamesai.net/modules.php?name=News&file=article&sid=2475)

HunTER
25/11/2004, 12:20
Eger bu noktada atılacak somut bı adım varsa ben atmaya hazırım..

Ansugo
25/11/2004, 13:10
Bu saldirilar ne ilk ne de son.

Ocal.net zamaninda forumlara cok saldirilar olmustu. Ceviz'de de oluyor. Fazlamesai'de de oldu. Diger sitelerde de olacak.

Ama unutulmamasi gereken Turkiye'de bu tur platformlarin (site degil, platform) az oldugu. Kaynaklar sinirli, bilisimci olanlar sinirli, bilgisini, hevesini paylasmaga meyilli olanlar sinirli.

Ama birileri bu sinirli kaynaklardaki "guzel ortamlardan" rahatsiz oluyor. Her zaman boyle tipler vardi zannedersem her zamanda olacak.

Kiskanclik, ego... bunlar coluk cocuk isleri. Algilama kapasitesi gelismemis, ailesi tarafindan dislanmis, gelisimini tamamlamamis kisilerin isleri.

Kiniyorum.

Junkie
25/11/2004, 17:22
bu tarz siteler , hackerlar için kendini gösterme merkezi denebilir.

Zerzevat Adam
25/11/2004, 17:35
http://www.belgeler.org/howto/hacker-howto/hacker-howto.html

acemi
25/11/2004, 17:42
bu tarz siteler , hackerlar için kendini gösterme merkezi denebilir.
Bu tip kisiler icin biz "hacker" terimini kullanmiyoruz. Genelde "dallama" veya "lamer" terimini kullaniyoruz.

hako
25/11/2004, 17:57
Yapiciligin en zor, yikiciligin en kolay sey oldugu animsanacak olursa, bu "dallama" ya da "lamer"lar ancak zavalliliklarini gostermis oluyorlar dunyaya...

indream
26/11/2004, 14:25
"2 flood" "2 dos attack" yapabilen kişi "hacker" değil "it" dir.
kaldı ki "meyva veren ağacı hep taşlamışlardır" yine de yapacaklar buna da "eziklik" diyelim olaya da "yazık"

anov
26/11/2004, 17:14
ara sıra giriyordum fm forumlarına.
siyah arka plan olduğu için uzun süre bakamıyorum.veya notepad e yapıştırarak okuyorum.

şimdi benim dikkatimi çeken nokta şu : saldıranlar ödüllendirilmiş olmadı mı?
geçici bir teknik arıza var deyip , olayın üstünü örtmelilerdi.
bu olayın duyurulması psikolojik tatmin sebebi olacaktır.
geçici olarak kapatıp*, inadına daha güçlü dönmelilerdi.

inanıyorum ki döneceklerdir. yeniden açılacaktır.
bu forumda kimin imzasıydı hatırlamıyorum ama :
"köpekler istedi diye atlar ölmez"

*not : geçici olarak kapatıldıkları süre içinde de "bize niye saldırıyorsunuz?" şeklinde bir duyuru yapılmamalı.

Grafik
26/11/2004, 17:37
Bravo be başardınız helal size olüm sen süper bilgisayarcısın be tam bi hackersın nasıl yaptın len ? bana öğret ,

- meslek sırrı olüm herkeş yapaz bu göçürdüğüm 100. site yakında banka hesapları hack edip 1 milyon $ para yürütücem

vaybeee sen adammışın sen benide yanına al abi ne olur sen hack yaparken bende sana masaj yaparım

- olmaz koçum daha küçüksün ben yanlız çalışırım himideee..

-----------------------

amaç zanndersem bir cafe köşesindeki 3-5 kiş ile bu muhabbette başrol almak,