Tam Sürümünü Görmek İçin : Bayramda Toplanalım
muharrem_tac
19/11/2002, 00:43
Efendim malumaliniz böyle güzel forumlardaki insanlar sadece sanal ortamda konuşup bilgi alışverişinde bulunmazlar.aynı zamanda güzel toplantılar da t%rtip ederler.
Naçizane diyorum ki biraraya gelelim toplanalım.Bayram iyi bir fırsattır,bu fırsatı kaçırmayalım.Ne dersiniz?
Mingitau
19/11/2002, 09:57
NE zaman Nerede?
:super:
<espri>
Cumhuriyet Meydanı uygun mu? :D
</espri>
Şu Izmit+Istanbul toplantısını birlikte yaparsak çok daha fazla kişi ile tanışma kaynaşma imkanı olur diye düşünüyorum, ne dersiniz?
seve seve gelirim... O gün daha önceden planlanmış CİDDİ bir işim yoksa...
<$aka>
<azda_olsa_ciddi>
Hiç delphi/pascalcı yokki... Biz olmasakda olur yani :)
</azda_olsa_ciddi>
</$aka>
:super:
Orjinal mesajı gönderen RaiST
ankarada :)
+1 :)
istanbul+izmit bana uyar. (Ama izmitte toplanacağız :kihkih: )
Sevgiyle,
Predator
20/11/2002, 04:48
Orjinal mesajı gönderen ee++
+1 :)
ﺟﺏﺅﮓﻓﻚﺸﺹﮎﭺﭽﺉ
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Şu Izmit+Istanbul toplantısını birlikte yaparsak çok daha fazla kişi ile tanışma kaynaşma imkanı olur diye düşünüyorum, ne dersiniz?
sanırım şahin abilerde geliyor Türkiye ye öle mi?
ii gelsinde iyi bir kavga edelim....
tamam o zaman ceviz.net ankara kolu toplantısı düzenleniyor:
şu andaki katılımcılar:
Raist
e++
predator
yokmu başka katılmak isteyen?
he birde ben şu anda zonguldakta olan gardiyanı getiririm..
ankara toplantımızın konu başlıklaırnı belirleyelim:)
2. geleneksel ocal.net toplantısı gibi olmasında .. :rolleyes:
muharrem_tac
20/11/2002, 11:10
Efendim,toplanmak,biraraya gelmek,görüşlerimizi bilgilerimizi,tecrübeleremizi paylaşmak çok güzel şeyler.Böyle bir toplantıyı İstanbul'da düzenlemek için elimden gelen her türlü maddi-manevi desteği vermeye hazırım.
Buradaki herkesin dost canlısı akıllı ve bilgili arkadaşlar olduğunun bilinciyle bana kızmayacağınızı düşünerek bazı şeyler söylemek istiyorum:Forumda 500'ün üzerinde üyemiz var ve sayımız her geçen gün artıyor fakat ben konulara ve cevaplara bakınca hep aynı kişilerin yazılar yazdığını görüyorum.read-only takılan sadece forumu okumakla yetinen arkadaşlarımız niye yazı yazmıyorlar.Ben aslında bunun nedenini biliyorum:
"Şimdi bir topluluğa girdiniz ama hiç tanımadığınız bir topluluk.Herkes de birbiriyle sohbet halinde.Kendi aralarında bir de jargonları var.Geçmişteki olaylara ilişkin şifreli espriler de yapıyorlar.Buraya aktif olarak girir misiniz yoksa bir süre onları uzaktan seyir mi edersiniz?Evet bazı arkadaşlarımızın bazı çekinceler taşıdığını düşünüyorum."
Sadece forumu okuyan ama birşeyler yazmaktan çekinen arkadaşlar size sesleniyorum !.. (Cem UZAN gibi oldu...)Buraya yazı yazmaya çekinmeyin.Burası sizin her türlü BT sorununuza hatta bence gizli-açık her sorununuza çözüm bulmak isteyen arkadaşlarla doludur.Gelin şu toplantıya siz de katılın.Eğer burada forumdan yazarak veya e-mail atarak ulaşamadığımız sorunlar varsa birlik içinde yüz yüze görüşerek çözümler arayalım.
ceviz.net'i bir web sitesi olmaktan çıkarıp gerçek bir topluluk haline getirelim.
Ne dersiniz?
Bu arada ocal.net Bilişim toplantısından fotoğrafları da sunayım:
http://www.muharremtac.com/default.asp?konuno=31
ankaraya gelmeyenin kaynanası öllllsün
höst höst belki benim kaynanam iyi bi insan alalala :D
Mingitau
20/11/2002, 14:59
Birine büyük taş var yani....
Ömerciğim deme böyle, adamın belki işi vardı kaynanamgile gidecem dedi sana işim var diyemiyo chat ten kaçmak için...:D :kihkih: :4:
<not>
İsteyen üstüne alınsın....:D :kihkih: :4:
</not>
mosaicus
20/11/2002, 16:43
kaynanalara laf yok, daha tam kaynanam olmadı ama yine de seviyorum ben yarı annemi:)
aslında ben de merak etmiyo değilim...tam bir Ankara'lı olarak iştirak etmek de isterim, tabii şartlar uygun olup da istanbul 'dan kalkıp annemleri ziyerete gelirsem...neden olmasın?
yok gelemessek gelmeyenler için artık foto albümü yaparsınız, biz de herkesi görmüş oluruzz...
sadece forumu okuyup yazmayan arkadaşlara şunu diyeyim, benim de yazdığım konular içinde pek bilgi anlamında bişey yok ama...sonuçta paylaşmak güzel şey ve de bir forumun parçası olmak...hele hele de buranın:) o sebepledir ki çekinmeyin yazınn...tek kelime de olsa yazın...nasıl olsa birileri onu devam ettirir...
sevgiler
Ceviznet meclisinde Antalya Mebusu olarak bir tek ben varım galiba:rolleyes:
Yok xXx Antalya'dan en az 4-5 kişi var ;)
Mingitau
21/11/2002, 08:55
Muharrem Abi ilk avatarın daha hoş duruyordu...
ceviz.ankara toplantısına katılmak isteyenler?
:)
ceviz.istanbula karşı bir alternatifiz.. geliyoruz.. açın önümüzü.. durduramazssınızzzzzzzz
muharrem_tac
21/11/2002, 15:12
Orjinal mesajı gönderen Axion
Muharrem Abi ilk avatarın daha hoş duruyordu...
Önerine teşekkür ederim Ali,hemen değiştiriyorum.
Ben ankaralıyım ama aılem ıstanbulda.. Bense karımla beraber canakkalede yasıyorum.. Kısacası :confused:
bence siz tartışmaya devam edin belki toplanırsınız ama ben yer belirlemektense davet ediyorum belki bireysel ama olsun
Lostof ile dün tanıştık oda sağolsun benim davetimi kırmayıp geldi
tanıştığımıza memnun oldum yani.........
Ortada tartışma mı var ki?
evet ortada bir tartışma var
yer konusunda istersen sana bir sözlük alayım
tartışmak --->müzakere etmek, görüşmek, ele almak demek
mkarabulut
23/11/2002, 15:37
Orjinal mesajı gönderen ee++
Teşekkür ederim
.
:D
sokrates
23/11/2002, 16:18
Orjinal mesajı gönderen yemre
evet ortada bir tartışma var
yer konusunda istersen sana bir sözlük alayım
tartışmak --->müzakere etmek, görüşmek, ele almak demek
:D
sokrates
23/11/2002, 16:30
Orjinal mesajı gönderen xXx
Ceviznet meclisinde Antalya Mebusu olarak bir tek ben varım galiba:rolleyes:
ben varım kardes antalya bulusmasini bir hafta sonu gerceklestirebiliriz,ama bayramda istanbulda olucam
yani bayramda istanbul +1
diger zamanlar antalya +1
aslinda ceviznet bulusmasini isvecte yapsak daha iyi olur merkez orasi cunku ,sahin abi organizasyon giderlerini karsilar bence :p
bu arada xXx kardeş avatarın cok hos
Yalnız olmadığımı bilmek güzel şey:p
avatara gelince değiştirmeyi düşünüyordum, kendimce bir logo yaptım beta 0.0.1 deneyeceğim:D Bu arada toplanabildimi Antalya ahalisi?
ogretmen
25/11/2002, 07:28
Orjinal mesajı gönderen muharrem_tac
Efendim malumaliniz böyle güzel forumlardaki insanlar sadece sanal ortamda konuşup bilgi alışverişinde bulunmazlar.aynı zamanda güzel toplantılar da tertip ederler.
Naçizane diyorum ki biraraya gelelim toplanalım.Bayram iyi bir fırsattır,bu fırsatı kaçırmayalım.Ne dersiniz?
Muharrem kardeş, sen de toplayamadın gitti şu milleti :)
mkarabulut
25/11/2002, 08:29
Yahu bazen - belki de bazenden çok - Gaziantep'de olduğuma üzülüyorum...
Mingitau
25/11/2002, 08:56
İnşallah sonunda başarılacak Cemal Hocam bu iş...
yok hoca mazeret yok ank deyiz okadar :)
ejderatesi
27/11/2002, 14:57
arkadaşlar
buluşalımda yer fark etmez.
bence bi an önce toplayalım bu konuyu.
yoksa bayram bitecek valla :) :) :) :)
muharrem_tac
27/11/2002, 17:02
Ankara'dakiler Ankara'da,İstanbul'dakiler İstanbul'da toplansa bu iki toplantıyı birbirine telekonferansla bağlasak olmaz mı?
Mingitau
28/11/2002, 14:18
Bak bu da hoş :)
Orjinal mesajı gönderen ejderatesi
arkadaşlar
buluşalımda yer fark etmez.
bence bi an önce toplayalım bu konuyu.
yoksa bayram bitecek valla :) :) :) :)
+1
ben fethiyeden katılıyorum
bu çevreden başka kimler var?
muharrem_tac
28/11/2002, 23:32
Bayramın 2. ve/veya 3.günü bir aksilik olmazsa Taksim AKM önüne gidip bekleyeceğim.Bakalım kimler gelecek.Benim gelmesinden ümitli olduğum kişiler:Ali ABAKAN,Cemil Alpay,Ersin ASLAN,Fatih ÜNAL,Hüseyin GÖNÜLLÜ,Memduh SARAÇ Ağabey,Nail İŞLER,Umut AYDIN ve kırgınlığı sürmüyorsa Selçuk YAVUZ bir de tabii adını hatırlayamadığım için beni affetsin Yenimo var.Şimdi bu arkadaşlarımıza bir bir ulaşayım ve davet edeyim.
Cemal Hocam keşke sen de İstanbul'da olsaydın...
Umarım iyi olacak...
Ruhen bizde orada olacağız sevgili Muharrem, resim çekilmeyi unutmayın, hatta bir kartona Ceviz.Net yazıp fonda tutarsanız daha iyi olur :p
muharrem_tac
29/11/2002, 01:39
Desteğine teşekkürler üstad.Hele bir toplanalım Fotoğraf işi kolay.
Bu arada hemen eklemek istediğim bir konu var o da şu:
Benim için ceviz.net yeni bir ocal.net oldu.Ama ceviz.net,arkadaşlarımızın yaptığı önemli sitelere karşı biraz daha yakın olunmalı diye düşünüyorum.Bir bütünlük olması açısından mesela Sevgili Hüseyin GÖNÜLLÜ'nün kişisel sitesi www.gonullu.com (http://www.gonullu.com) 'da gösterdiği bir dostluk örneği var.Belki bu şekil bannerların konulması değil de her güncellemede arkadaşlarımızın sitelerinin tanıtımları ana sayfaya konulabilirse iyi olur kanaatindeyim.Benimki sadece bir öneri tabii.Sonuçta burada bulunan arkadaşlarımızın çoğu iyi birer web tasarımcısıdır.Önde giden de www.ceviz.net (http://www.ceviz.net )olduğundan bu çalışmaları ön plana çıkaracak olun da www.ceviz.net (http://www.ceviz.net ) 'tir.
Sevgiler...
Sende biliyorsun ki ustat gonullu.com ve benzeri tarzdaki bütün sitelere sonuna kadar destek veririz. Tüm ceviz ekibi olarak, Türk internetinin ilerlemesinde veya kişinin kendi yaptığı-yazdığı program, betik vesaire ile Türk ismini duyurmaya yönelik bir adım atması durumunda biz sonuna kadar destekleriz yeterki haberimiz olsun;)
Mingitau
30/11/2002, 14:00
Abi ilk mesajda sorduğum gibi saat kaçta? Biliyorsun o çevreyi iyicene öğrendim bir ara :D.
Gelirim 2.gün belki bazıları için uygun olmayabilir. Ama benim için mne zaman olsa farketmez :D
Zaman derken tarih olarak saat değil :D
muharrem_tac
30/11/2002, 19:53
Bayramın birinci günü çarşamba demek ki ikinci ve üçüncü günleri 5-6 ve olabilirse 7 ve 8 Aralık'da da (cumartesi ve pazar günleri) biraraya gelmek gerek.İkinci ve üçüncü günleri öğleden sonra 13:00-14:00 gibi düşünüyorum ben ama bakalım.Selçuk'dan olumlu yanıt geldi.Şimdi diğer arkadaşlara bir ulaşalım.
ejderatesi
01/12/2002, 16:41
muharrem abi ya?
bayramın son günü olsa olmazmı? yani ben ikinci günü oraya gelmem biraz zor olur ?
(çünkü bizim sülale biraz geniş dolaş dolaş bitmiyor yaaa :D )
yada yada akşamleyin buluşalım saat 7-8 arası?
sizede uygun bu?
bu adara hatırlatma bayrama 4 gün kaldı :))
Cidden ya 4 gün içinde kesinleştirseniz iyi olur olayı Muharrem sen net olarak yer ve saat belirle kardeş;) Hani gerçi banane ama ne yapayım deli gönül orda olmak istiyor :D
'deli gönül' varsa işin içinde arkdaşlar siz bir kişi fazla hesaplayın
adı üstünde deli olunca bi gönül ne yapacağı pek belli olmaz :P
Yok ya o kadarda deli değil :D
ee nerede toplanılıyor ne zaman ben hiç bi şiy anlamadım ki
ayrıca bayram perşembe çarşamba değilki
muharrem_tac
03/12/2002, 10:46
Yahu kusura bakmayın bayram Perşembe...Başka önemli bir olayın tarihle karıştırdık.
Şimdi isterdim ki şu gün şurada diyebileyim.Ama diyemiyorum malum meslekte her an çağırılabiliriz.Onun için diyorum ki Cumartesi ve Pazar günleri 14:00-15:00 arası Taksim AKM önünde olmaya çalışacağım.Cumartesi olur Pazar olur ikisi de olabilir.Ama bu iki günden birinde veya her ikisinde de orada olmaya çalışacağım.
Ben zaten telefonu olan arkadaşları arayacağım.Siz de beni arayabilirsiniz:
0533 468 15 89
ejderatesi
04/12/2002, 00:26
bence
pazar +1
:)
ok pazar deyin olsun bitsin pazar gunu akm önünde saat 1'de Muharrem'i buluyorsunuz arkadaşlar o sizi gideceğiniz yere götürüyor :D
muharrem_tac
04/12/2002, 12:48
Evet kesinleşen bir durum var o da benim pazar günü çalışıyor olacağım.
Cumartesi günü saat 13:00 'de Taksim AKM önüne gelecek arkadaşlarla önemli konular görüşeceğiz.
ejderatesi
06/12/2002, 17:47
abi cumartesi saat 13:00 orda olmam imkansız şimdiden özür diliyorum.
bu sefer gelemedim ama inşallah bi dahaki sefere...
Bu arada herkesin Bayramı Kutlu olsun.
Birde Öneli konular neydi ? :P
muharrem_tac
07/12/2002, 02:05
Beklemediğimiz şekilde kötü hava koşulları nedeniyle buradaki katılımın düşük olacağını sanıyorum.Ama sorun değil.Başka uygun zamanlarda yine organizasyon için çalışacağım.Mesela inet-tr konferansına bizden de katılım olması durumunda orada da görüşebiliriz.
Önemli konular ise çok uzun olduğu için burayı işgal etmek istemiyorum.Ama birkaç başlık söylemem gerekirse:
1.) Ülkemizdeki webmasterlar arasındaki iletişimsizlik,
2.) Dr.Hakkı ÖCAL'ın BT dünyasından uzaklaşmasının nedenleri ve etkileri,
3.) B2B,B2C ve B2E uygulamalarındaki platform karmaşası,
4.) E-Türkiye'nin gidişatı,
5.) Türkiye'de İnternetin dünü,bugünü ve yarını,
6.) Bilgisayar eğitiminde izlemesi gereken metodlar...
Bu ve benzeri kritik konularda sizlerin görüşleri hepimiz için çok önemli.Umuyorum bir gün gerçek anlamda toplantılar düzenleyecek imkan ve zamana sahip olacağız...
Sevgiler...
Mingitau
08/12/2002, 18:31
Cemal Hocam zannederim Haklısınız:D
Bu forumda ağaç smile ı niye yok.
:( :aglama: :)
<Bu arada metafizik ve babası haricindekilere sözüm/>
muharrem_tac
08/12/2002, 20:25
Ağaç derken dört ağaç demek istedin herhalde...
Mingitau
09/12/2002, 08:50
Eh biraz öyle oldu... :D
muharrem_tac
09/12/2002, 10:28
Neyse umarım inet-tr (http://inet-tr.org.tr/) konferansında herkes gelecektir...
Mingitau
09/12/2002, 15:19
Ben beklemiyorum :D...
Hüseyin Gönüllü
10/12/2002, 14:07
Merhaba,
Bu mesajı yeni gördüm. Daha önce görsem de sonuç değişmezdi gerçi, çünkü Denizli'de idim. Umarım herkesin bayramı güzel geçmiştir.
Sevgiler,
HG
Bayramın 2. ve/veya 3.günü bir aksilik olmazsa Taksim AKM önüne gidip bekleyeceğim.Bakalım kimler gelecek.Benim gelmesinden ümitli olduğum kişiler:Ali ABAKAN,Cemil Alpay,Ersin ASLAN,Fatih ÜNAL,Hüseyin GÖNÜLLÜ,Memduh SARAÇ Ağabey,Nail İŞLER,Umut AYDIN ve kırgınlığı sürmüyorsa Selçuk YAVUZ bir de tabii adını hatırlayamadığım için beni affetsin Yenimo var.Şimdi bu arkadaşlarımıza bir bir ulaşayım ve davet edeyim.
Cemal Hocam keşke sen de İstanbul'da olsaydın...
Umarım iyi olacak...
Hüseyin Gönüllü
10/12/2002, 14:16
Benim ana sayfada yer alan siteler, öcal.net'te bahsi geçenlerden derlediklerim.
Muharrem Taç'ın da dediği gibi bir çalışma daha yararlı olabilir tabii (Bkz. alıntı). Birkaç yıl önce revaçta olan randomizer site zincirleri vardı. Sisteme üye sitelerin ana sayfalarının en altında yer alan birkaç buton sayesinde bir önceki, beş önceki veya sonraki; ya da rastgele başka bir siteye atlamaya aracılık ediyordu bunlar. Benzeri bir zincir, Türkçe içerikli siteler arasında uygulanabilir belki. Ya da kapalı bir grup da olabilir...
Sevgiler,
HG
Desteğine teşekkürler üstad.Hele bir toplanalım Fotoğraf işi kolay.
Bu arada hemen eklemek istediğim bir konu var o da şu:
Benim için ceviz.net yeni bir ocal.net oldu.Ama ceviz.net,arkadaşlarımızın yaptığı önemli sitelere karşı biraz daha yakın olunmalı diye düşünüyorum.Bir bütünlük olması açısından mesela Sevgili Hüseyin GÖNÜLLÜ'nün kişisel sitesi www.gonullu.com (http://www.gonullu.com) 'da gösterdiği bir dostluk örneği var.Belki bu şekil bannerların konulması değil de her güncellemede arkadaşlarımızın sitelerinin tanıtımları ana sayfaya konulabilirse iyi olur kanaatindeyim.Benimki sadece bir öneri tabii.Sonuçta burada bulunan arkadaşlarımızın çoğu iyi birer web tasarımcısıdır.Önde giden de www.ceviz.net (http://www.ceviz.net )olduğundan bu çalışmaları ön plana çıkaracak olun da www.ceviz.net (http://www.ceviz.net ) 'tir.
Sevgiler...
Bu konuda benimde düşündüğüm şeyler var ama şu anda Vbulletin 3.0'ın çıkmasını bekliyorum ki o da sanırım 1 ay içinde çıkacak, ondan sonra dizaynı bozmayacak şekilde bu tipteki kaliteli ve faydalı sitelerin bannerlerini random şekilde sitenin uygun yerlerine eklemeyi düşünüyorum.
Sevgiler...
muharrem_tac
10/12/2002, 16:04
Yanlış mı görüyorum...Hüseyin Gönüllü!Hocam hoş geldin.
www.ceviz.net 'in ışığı birkaç yüz watt daha parladı...
Metafizik
10/12/2002, 16:11
Hüseyin Gönüllü bey sizi burada görmek de çok güzel. geçmiş bayramınız Mübarek olsun ;)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.