PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : c de port kontrolu

reonur
21/11/2004, 20:48
selam arkadaşlar benim küçük bi sorunum var yardımsı olursanız minnettar kalıcam sorunum
#include <stdio.h>
#include <dos.h>
main()
{
int a;
a=inporta(0x379);
printf("0x379 nolu adresten okunan veri %d",a);
}
aşağıdaki küçük programla win altında port kontrolü yapmak istiyorum derleme işleminde gcc kullanıyorum fakat derleme sırasında şu hata mesajı geliyor;
c:\docume~1\admin~1\local~1\temp\cckjbaa.o<.text+0x50>:port.c:undifined referance to 'outputb'
bu mesajın ne anlama geldiğini söylermisiniz ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler..

acehreli
21/11/2004, 21:13
Programin dogru olarak derleniyor ama baglanma sirasinda outputb islevinin tanimi hicbir yerde bulunamiyor. Bunu senin yazman beklenmedigine gore, bir kutuphane icinde olmali... Yapman gereken, programin olusturulmasi sirasinda kullanilacak kutuphaneler arasinda o kutuphaneyi de belirmektir. O kutuphanenin belgelerinde hangi kutuphanenin gerektigi belirtiliyordur.

Hangi gelistirme ortamini kullandigini soylersen, birimiz orada nasil ayarlanacagini yazabilir.

Ali

Euclides
22/11/2004, 11:30
#include <dos.h>'dan linux kullanmadığı düşünüyorum
bu başlıkta uzun uzun örnekler var linkler var...
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=10627&highlight=port

reonur
22/11/2004, 12:37
işletim sistemi olarak win xp kullanıyorum dolayısı ile win oratımda geliştirme yapıyorum.söylemek istediğiniz benim outputb yi bir header file içinde belirtmem gerektiğimi?

acehreli
23/11/2004, 01:55
reonur, Euclides'in verdigi baglanti olayi guzelce acikliyor.

Cok kisaca: outputb gibi islevler, derlenip baglansalar bile XP'de kullanilamazlar. Calisma zamaninda erisim hatasi olusur. Cogu guncel isletim sistemi gibi, XP de portlara dogrudan erisim izni vermez.

Ali

reonur
23/11/2004, 18:27
yardımlarınız için teşekkürler sanırım anladım peki benim portlara erişim yapabilmem için acaba nasıl bir yol izlemeliyim yada nasıl erişebilrim bunu bir yolu vardır eminim?

ERHANXXX
29/11/2004, 14:02
zzzz

ERHANXXX
29/11/2004, 14:03
:kuul: sanırım kullandıgın bilgisayarda admin sorunu var yani engelleniyorsun port erişimine... :kuul: