Tam Sürümünü Görmek İçin : c de port kontrolu
selam arkadaşlar benim küçük bi sorunum var yardımsı olursanız minnettar kalıcam sorunum
#include <stdio.h>
#include <dos.h>
main()
{
int a;
a=inporta(0x379);
printf("0x379 nolu adresten okunan veri %d",a);
}
aşağıdaki küçük programla win altında port kontrolü yapmak istiyorum derleme işleminde gcc kullanıyorum fakat derleme sırasında şu hata mesajı geliyor;
c:\docume~1\admin~1\local~1\temp\cckjbaa.o<.text+0x50>:port.c:undifined referance to 'outputb'
bu mesajın ne anlama geldiğini söylermisiniz ne yapmam gerekiyor şimdiden teşekkürler..
acehreli
21/11/2004, 21:13
Programin dogru olarak derleniyor ama baglanma sirasinda outputb islevinin tanimi hicbir yerde bulunamiyor. Bunu senin yazman beklenmedigine gore, bir kutuphane icinde olmali... Yapman gereken, programin olusturulmasi sirasinda kullanilacak kutuphaneler arasinda o kutuphaneyi de belirmektir. O kutuphanenin belgelerinde hangi kutuphanenin gerektigi belirtiliyordur.
Hangi gelistirme ortamini kullandigini soylersen, birimiz orada nasil ayarlanacagini yazabilir.
Ali
Euclides
22/11/2004, 11:30
#include <dos.h>'dan linux kullanmadığı düşünüyorum
bu başlıkta uzun uzun örnekler var linkler var...
http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=10627&highlight=port
işletim sistemi olarak win xp kullanıyorum dolayısı ile win oratımda geliştirme yapıyorum.söylemek istediğiniz benim outputb yi bir header file içinde belirtmem gerektiğimi?
acehreli
23/11/2004, 01:55
reonur, Euclides'in verdigi baglanti olayi guzelce acikliyor.
Cok kisaca: outputb gibi islevler, derlenip baglansalar bile XP'de kullanilamazlar. Calisma zamaninda erisim hatasi olusur. Cogu guncel isletim sistemi gibi, XP de portlara dogrudan erisim izni vermez.
Ali
yardımlarınız için teşekkürler sanırım anladım peki benim portlara erişim yapabilmem için acaba nasıl bir yol izlemeliyim yada nasıl erişebilrim bunu bir yolu vardır eminim?
ERHANXXX
29/11/2004, 14:02
zzzz
ERHANXXX
29/11/2004, 14:03
:kuul: sanırım kullandıgın bilgisayarda admin sorunu var yani engelleniyorsun port erişimine... :kuul:
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.