PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Cok yeniyim

memila
20/11/2004, 11:16
Merhaba arkadaslar. Ben internet aleminde cok yeniyim. Size bir sorum vardi.

FTP Nedir? Ne ise yarar? Sagladigi kolayliklar nelerdir. Upload la ilgili birsey mi?

Cevap yazarsaniz sevinirim.

Tesekkür ederim.

sunny_smiley
20/11/2004, 11:27
File Transger Protokol
aynen dediğin gibi upload ile ilgili, bir yerden bir yere dosyaları transfer etmek ile sorumlu olan protokoldür...

Gurhan
20/11/2004, 11:29
burda ayrintili bilgi var.

http://www.istanbul.edu.tr/iletim/egitim/ftp.htm

memila
20/11/2004, 12:29
Cok tesekkür ederim.

memila
20/11/2004, 12:32
Bir sorum daha vardi. Ben bir internet sitesi yapiyorum ve elimde sitemin klasörüne upload etmem gereken yüzlerce dosya var. Onlarin hepsini bir sekilde birden yükleyemez miyim?

euler
20/11/2004, 12:35
Bir sorum daha vardi. Ben bir internet sitesi yapiyorum ve elimde sitemin klasörüne upload etmem gereken yüzlerce dosya var. Onlarin hepsini bir sekilde birden yükleyemez miyim?yüklersin, cevap ftp'de zaten...

sunny_smiley
20/11/2004, 12:45
hepsini birden ancak tek dosya haline getirirsen olur, yani sıkıştırman veya arşiv yapman lazım, tabii ki bu durumda karşı tarafta oluşturduğun arşivi veya sıkıştırılmış dosyayı açman gerekecek. Öyle bir imkanın varsa öyle yap, yoksa dosyaları tek tek göndereceksin.

euler
20/11/2004, 13:00
buna ne gerek var ki?
ben mi yanlış anlıyorum arkadaşı bilemiyorum ama cuteftp yada wsftp gibi herhangi bir ftp programı ile upload edeceğiniz tüm dosyaları seçip upload linkine tıklamanız yeterli olacaktır. Dosyalar farklı klasörlerde bile olsa işlem gerçekleşecektir. Ayrı ayrı göndermeye ya da şıkıştırıp gönderip daha sonra serverda açmaya (ki bunun için yetki ve erişim sorunu da olacaktır muhtemelen) gerek yoktur.
sorunuzu yanlış anlamadım umarım...

sunny_smiley
20/11/2004, 13:25
Farklı bir şey söylediğimi zannetmiyorum, tek tek dediysem de aynen anlattığın şeklinde demek istedim ;)

euler
20/11/2004, 13:34
ok o zaman... :)