PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Grafikerlik kursu.

cou_
18/11/2004, 21:56
Milli eğitimin vermiş olduğu grafikerlik sertifikaları için sınav prosoduru nedir. Sınava herhangibir aracı kurum ( kurs,dershane,vs.. ) olmadan girebilirmiyiz. Farklı olarak macromedia nın sertifikalarını herhangibir kursa gitmeden mevcut bilgilerin test edilip geçerli sonuç alınması halinde sertifika alabilirmiyiz. Varsa nerede ve nasıl alınır?

ArizaHerif
03/12/2004, 10:05
Milli eğitimin vermiş olduğu grafikerlik sertifikaları için sınav prosoduru nedir. Sınava herhangibir aracı kurum ( kurs,dershane,vs.. ) olmadan girebilirmiyiz. Farklı olarak macromedia nın sertifikalarını herhangibir kursa gitmeden mevcut bilgilerin test edilip geçerli sonuç alınması halinde sertifika alabilirmiyiz. Varsa nerede ve nasıl alınır?

Hadi bunlar iyi şeyler. Ne yapacaksın sertifikayı? Bu sertifikayla iyi bir iş bulabileceğini sananlardan mısın yoksa? Hehe boşver adam akıllı öğren işi derim. Sertifika için gidiyorsan hiç gitme ;) Biz sertifikayla gelenlere en çöm işleri zor yaptırtabiliyoruz. Vaktin varsa günde kendine 3 saat ayır 6 ayda kurt kesilir 1 sene sonunda iyi çalışmışsan adam akıllı işler çıkartırsın.

Sertifika mertifika hikaye.

cou_
03/12/2004, 20:36
Ben sorumda sertifika firmalar için aranan bir kritermi gibi bir ibare kullansam belki cevabınız mantıklı olurdu fakat sorumda böyle birşeyde yok böyle birşeyi ima eden şeyde. Kursu kendim için sormadım bir arkadaşım için sordum ayrıca verdiğiniz cevap soruma cevap niteliğinde değil hatta alakası bile yok.

ArizaHerif
06/12/2004, 08:36
Okey yazımı arkadaşına ilet öyleyse. Sana bu cevabı vermek için bana bişey ima etmen gerekmiyor. Kafama estiği taktirde canımın her istediğine istediğim cevabı vermek gibi bir lüksüm var. Kapiş? Kapiş ;)

cou_
06/12/2004, 11:22
Tamam istediğin gibi cevap yazmak elinde sonuçta gelip kimse önünden klavyeni çekmez çekemez, yalnız bir insan araba süreceğim ehliyet nerden alınır gibi bir soru sorduğunda naapıcan ehliyeti hem kimse ehliyet sormuyor bak benim yanımdada herkes ehliyetsiz çalışıyor gibi bir cevap verirsen bende bu cevabının sorumla alakalı olmadığını gönül rahatlığı ile söylerim. Bu cevap şekli sizi rahatsız etmesin herkes biliyor sertifikası olmayan bazı kişilerin sertifikası olanlara göre daha iyi çalışmalar çıkarttığını, yalnız ortada şöyle birşey var sorumda mevcut bilgilerin sınanacağı bir yer varmı diye soruyorum bu sorudan aslında anlaşılması gereken bu sınava girmek isteyen kişi demekki belli bir seviyede, sınava hazırlanmadan kursa gitmeden direk sertifika sınavları ile sertifika alacak, burada bence tek tartışılabilecek konu sertifika değil kurslardaki bilgilerin eğitim tarzının hatalı olduğu gerçeğidir ki siz bunu es geçmişsiniz.

ArizaHerif
06/12/2004, 11:41
Ben yine söylüyorum. Sertifika için harcanan zaman emek ve parayı başka bir şekilde bu iş için kullanan daha avantajlı. Ehliyet konusuyla bunu bağdaştıramazsın cunku ehliyetsiz araba kullanılmıyor (kullanılıyor da kanuni açıdan) ama sertifikasız bu iş yapılabiliyor. Uzun lafın kısası, boşa zaman kaybı.

cou_
06/12/2004, 17:04
Nickini hakederek aldığına inandırdın beni.

ArizaHerif
07/12/2004, 09:02
İnandıysan ne mutlu sana...

kubilay aka
15/05/2005, 00:33
ne sertifikas1 ya ne ise yar1yo ben 4 y11ik ünüversite mezunlar1yla çal1s1yom. 0 elde var 0 ile mezun oluyolar 4 y1l boyunca ne okutuluyo ya merak ettim. insan1n kendini gelistirmesi önemli olan. bu iste ingilizce bilmek te sart tabiki. ve bool boll okuycan sürekli kendini gelistiricen asla durm1ycan çünkü sektör h1zl1 gelisiyo hem de çok

ALEXrunaway
15/05/2005, 13:57
bence önemli olan lisan değil saygı.. mesleğe ve meslektaşa saygı.. . görüldüğü gibi lisan bilen bazı larının vaziyetleri ortada.. .
fakat bazı durumlarda (grafikerlik olmasada) sertifika/diploma şart.. . bu yüzden gerek yok mantığı o kadarda akıllıca değil.. . çünkü bir yere gitmek için bir adresiniz olmalı. yoksa kaybolmak içten bile değil..

theskull
15/05/2005, 16:36
ArizaHerif sana katlıyorum bu işi bence de zaman kaybı. bende yapıyorum bitek-odan adlığım 2.cilik hariç referanslarım var ve bu bana biryere girerken yetiyor. izmirde 2 er çalışmak istedi. yani değerlendirirken bence referansların önemli belgeden çok. elinde belgeyle birşey yapamayan çok adam tanırım. ama saülam referanslarla enkral işleri yapanları da. yanisertifika yerine bence sağlam işler çıkar. ama tabii bazı yerler sertifika da sertifika diye tutturursa bilmiyorum. ama yaptığın işlere bakacak olanlar sertifikaya bakacak olanlardan çok