Tam Sürümünü Görmek İçin : internet kafe işletmesi açmak ne kadar mantıklı?
maalesef bu sorulara bugun sıksık maruz kalmaktayım. Ve sorulan her soruya sadece teknik cevaplar vermekten öteye gidemiyorum ki ve verdiğim teknik cevaplarda karşı tarafı tatmin etmemekte olduğunu hissediyorum.
Bu foruma muhakkak internet kafe kuran yada işleten yada yapısını bilen muhakkak vardır. Bana sorulan bu soruları bende onlara soruyorum.
1.internet kafe kurarken ne tur resmi prosedürler gerekiyor.
2.Okul cevresinde belli bir mesafede intercafe işletmelerine ruhsat verilemiyor. Bu doğru mu? Doğruysa ruhsat alabilmek için yasada bir açık var mı?
3.internet cafede kurulan sistemleri hangi sıksıklıkla değiştiriliyor?
4.(en önemli soru) internet cafede istemci-sunucu tipi bir sistem kurulumu durumunda ne gibi avantaj ve dezavantaj vardır.(bilhassa ağda oyun oynarken sorun veriyor mu?
5.internet kafe işletmesinin devamlılığı için olmazsa olmazları nelerdir?
6.Kurulacak bir internet cafe için leasing yada kredi kartı ile sistemi kurmak mı daha mantıklı yoksa hepsini nakit ucret ile almakla mı?
şimdilik aklıma gelen sorular bu.
cevablarınızı esirgemezseniz sevinirim. Ayrıca istemci-sunucu sistemi hakkında bilgileriniz detaylandırırsanız sevinirim...
-standart prosedürler var extradan birşey istenmiyor normal bir iş yeri açmak için istenen şeyler yani.(en azından benim çalıştığım int. cafe öyle olmuştu)
-okul çevresinde açılmaz diye bir söylenti var ama okulların çevresinde int. cafeye rastladiğimiz çok oluyor ya sadece söylenti yada dediğin gibi bir yasa açığı var.
-internet cafelerde sistem çökmesi çok sık rastlanan birşey ama http://forum.ceviz.net/showthread.php?t=13721 burdaki program işi oldukça kolaylaştırıyor.
- istemci,sunucu tipi çalışan bir cafe görmedim ben gerek olduğunuda sanmıyorum iyi bir network yeticektir( bilgisayarlari yönetim için easy cafe isimli programı duymuşsundur hocam türkiye deki cafeler ücretsiz veriliyor iş yeri ruhsatını onlara fax lamanız yetiyor.)
-bir cafe nin sürekliliği için bence öncelikle çocukların oyun oynadığı yer ile internete girelen yer ayrı bölümlerde olmalı çocukların çıkardığı gürültü baş ağrıtıyor. bunun dışında sıgara içmiyenler içinde ayri bir bölüm yapilsa güzel olur. tostunu çayınıda yapman ayri bir gelir getirir.
Mingitau
19/11/2004, 18:39
Bulabilirsen bir finans kurumundan Murabba Kredisi bul yoksam Leasing daha iyi.
sunny_smiley
20/11/2004, 12:42
Okula mesafe olayı var, eski çalıştığım yere gelip ölçmüşlerdi, yanlış hatırlamıyorsam 200m kadar sınırı var... Yasada açık bulmana gerek yok, ölçen adamlara yemek ısmarlayınca oluyor:D
Bulabilirsen bir finans kurumundan Murabba Kredisi bul yoksam Leasing daha iyi.
murabba kredisi nedir hocam ya?
maalesef bu sorulara bugun sıksık maruz kalmaktayım. Ve sorulan her soruya sadece teknik cevaplar vermekten öteye gidemiyorum ki ve verdiğim teknik cevaplarda karşı tarafı tatmin etmemekte olduğunu hissediyorum.
Bu foruma muhakkak internet kafe kuran yada işleten yada yapısını bilen muhakkak vardır. Bana sorulan bu soruları bende onlara soruyorum.
1.internet kafe kurarken ne tur resmi prosedürler gerekiyor.
2.Okul cevresinde belli bir mesafede intercafe işletmelerine ruhsat verilemiyor. Bu doğru mu? Doğruysa ruhsat alabilmek için yasada bir açık var mı?
3.internet cafede kurulan sistemleri hangi sıksıklıkla değiştiriliyor?
4.(en önemli soru) internet cafede istemci-sunucu tipi bir sistem kurulumu durumunda ne gibi avantaj ve dezavantaj vardır.(bilhassa ağda oyun oynarken sorun veriyor mu?
5.internet kafe işletmesinin devamlılığı için olmazsa olmazları nelerdir?
6.Kurulacak bir internet cafe için leasing yada kredi kartı ile sistemi kurmak mı daha mantıklı yoksa hepsini nakit ucret ile almakla mı?
şimdilik aklıma gelen sorular bu.
cevablarınızı esirgemezseniz sevinirim. Ayrıca istemci-sunucu sistemi hakkında bilgileriniz detaylandırırsanız sevinirim...
1-Veri numaran yeterLi.. Once vergi numaran iLe vergi dairesine basvuruyorsun daha sonra vergi Levhan cIkIyor.. BeLediyeye gidip istenen evrakLarI veriyorsun ve Itfaiye mudurLugune basvuruyorsun.. YangIn tüpü ve faturasI, Kuracagin kafe apartman üstünde iste apartman sakinLerinin yarIsIndan fazLasInIn kafenin aciLmasinda sakinca görmedigine dair imzaLatIyorsun.. Zaten beLediyeden istiyecekLer evrakLarI.. Gerisini hatirLamiyorum..
2-Evet bu dogru kafeLer dershane ve okuL etrafInda kuruLamaz, eger kafe varsa kafenin etrafinda egitim kurumLarIna ruhsat vermezLer.. Mesafe 200/250 mt feLan oLmasi Lazim.. Yasada acIk yokda bizim memLekette adamInI buLursan her$eyi yaptIrabiLirsin imkansIz diye birsey yok..
3-KafeLerde Deep Freeze kuruLdugu icin sIk sIk kuruLmuyor sistemLer.. SistemLerde yava$LamayI hissettigin zaman kendin image atarsIn oLur biter..Diyeceksiniz ki, adam oyun bitirmek istiyor ve bu birgünde oLucak birsey yok oyun kayItLarI ne oLacak? Bunun icin programLarda var ama i$te bunu sunucu oLarak kuLLanIcagInIz yani Muzik/ProgramLar'In oLacagI makinaya aLIrsInIz, mü$teri ertesi gün geLdigi zaman oradan kayItLarI aLIr oyun kayIt dosyaLarInIn buLdugu (beLgeLerim) yere ta$IrsInIz..
4-Server/Client sistemi kurmadIm sadece muzik oLarak kuLLanabiLirsin bir makina ama ag icerisinde veri aLIp verirken yava$Lama oLacagI icin oyunLarI agdan baska bi makinadan aLmaya pek sIcak bakmIyorum.. hard disk i 2ye boLeriz geneLde D de oyunLar C de i$Letim sistemi oLur.. BiLdigim kafeLerde hep bu var..
5-Mü$teri memnuniyeti, GüLeryüz, DevamLI geLen mü$teriLere üye sistemi veya indirim yapma..
6-Kafam rahat oLsun dersen ki bencede en mantIkLIsI nakit ücret.. Tabi bunu iyi kuLLanmaLIsInIz.. MeseLa kendi biLgisayarLarInIzI kendiniz topLamanIz, toptancIdan parcaLarI aLmanIz daha mantIkLI oLur dü$üncesindeyim.. Ben bu sekiLde yapIyorum..
Mesajdaki ba$LIga geLince..
Bence kafe acmak mantIkLI degiL tabi 100-150 makinaLI acmadIkca, ama kafem oLdugu icin söyLüyorum :D 50 YKr icin bir cocuk 5 tane oyun acmanI istiyor.. 500 YKr de yarIm saat bi süre tabi ki :D yani miLyarLIk makinayI cocuga emanet ediyorsun..
HeLede kendin ugrasIcaksan ve eLeman tutmayacaksan(iyi para vermezsen caLar) ne tatiLin var ne gecen ne gündüzün..
Sabah 8-9 gece 12 ye kadar gürüLtü/ses/yorgunLuk ho$ bir$ey degiL..
AyrIca kLavye/mouse/kuLakLIk masrafI cok oLuyor tabi sistem günceLLeme.. TeknoLoji sürekLi yükseLiyor.. Bu yuzden PlayStation Kafe acmanI öneririm..
Kafe ruhsatı alımında çok şey değişti. Mesela artık okul içine bile İnt. Kafe açabiliyorsunuz. Ayrıca ruhsat alabilmek için bay ve bayan olmak uzere en az iki tuvalet bulundurma zorunluluğu gibi yeni yaptırımlar değişti.
+
Benim sunucu - istemci den kastım Hantal Server uzerinde çalışan bilgisayarlar.
Oturdugum yerde okulların dibinde internet kafeler var. ( İzmir )
Ben internet kafelerde bilgisayarlar haricinde
- "kopru altındaaaaaaaaaa" diye bagiran, kosusturan cocuklar olmamasina
- ortama calinan muzigin rahatsız edici olmamasina
- dumanalti olmamaya
- kola, nescafe, maden suyu satilmasina
- "usb takmak 1 ytl" seklinde yazilar olmamasina
- makinelerin zirtpirt cokmemesine
- ag yapilandirmasinin duzgun olmasina
- masalarda duzgun calisan webcam, kulaklik, mikrofon; ortamda yazici, tarayici bulunmasina
- ortamin, klavye, mouse, monitor, kulaklik , tuvaletin temizligine
- hizli sorunsuz internet baglantisi olmasina
- trend oyunlarin bulunmasina
dikkat ediyorum. biraz nazliyimdir.
( össye 15 gün kala yeniden selamlar )
Oturdugum yerde okulların dibinde internet kafeler var. ( İzmir )
Ben internet kafelerde bilgisayarlar haricinde
- "kopru altındaaaaaaaaaa" diye bagiran, kosusturan cocuklar olmamasina
- ortama calinan muzigin rahatsız edici olmamasina
- dumanalti olmamaya
- kola, nescafe, maden suyu satilmasina
- "usb takmak 1 ytl" seklinde yazilar olmamasina
- makinelerin zirtpirt cokmemesine
- ag yapilandirmasinin duzgun olmasina
- masalarda duzgun calisan webcam, kulaklik, mikrofon; ortamda yazici, tarayici bulunmasina
- ortamin, klavye, mouse, monitor, kulaklik , tuvaletin temizligine
- hizli sorunsuz internet baglantisi olmasina
- trend oyunlarin bulunmasina
dikkat ediyorum. biraz nazliyimdir.
( össye 15 gün kala yeniden selamlar )
Bir internet Kafe işletmesinin standartları diye bir konu açsak daha uygun olurdu yazdıkların. Bu arada ÖSS hala var değil mi:) başarılar..
Şuanda cafe ruhsatları ortalama 4-5 bin YTL'ye maal oluyor.
Predator
05/06/2006, 09:16
Ruhsat alabilmek için gerekli belgeler ve şartlar aşağıdaki linktedir.
İlden ile değişim göstermez herhalde
http://www.istanbul.gov.tr/Default.aspx?pid=17&id=4
gurelcenk
07/06/2006, 13:26
alacağın bilgisayarları serbest bölgede yerleşik firmalardan temin edebilecek bir durumun varsa finansman açısından leasing 'i bir araştırmanı tavsiye ediyorum
%1 kdv ile finansal kiralama şirketi tarafından gümrüklemesi yapılıp yurt içine sokabiliyorsun... kulağa avantajlı geliyor
ama tabii leasing şirketinin gümrükleme masrafları felan ne kadar çıkar bilemiyorum
en iyisi bir leasing firması ile konuşup yurt içinden aldığında yada bu şekilde millileştirdiğinde ne kadar bir kazancın oluyor bir araştırırsan belkide daha kazançlı bir yol karşına çıkabilir.
ruhsat konusunda bir ara bende okula belli bir mesafeye kadar ruhsat verildiğini duymuştum
Syg.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.