PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Win98 Makineden Xp'ye erişmek

yumert
17/11/2004, 19:02
Arkadaşlar benim şirketimde şöyle bir problemim var.Şirkette WinXp makine var.Dosya sistemi NTFS.Birde Win98 makine var.Ben 98 makineden Winxp makinedeki paylaşımlara ulaşmak istiyorum.Sizde biliyorsunuzki Windows 98 Fat32 dosya sistemine sahip olduğu için Fat sistem Ntfs'i görmüyor.Bunun için bildiğiniz iyi bir yazılım var mı.Varsa bana bildirirseniz sevinirim.Bu arada yazılımı 98 makineyemi kurmam gerekir yada Xp makineyemi..

werwolf
17/11/2004, 22:41
bu yazılımı windows 98 e kurman gerekiyo... Yazılım ismi dersen www.google.com dan arat şu anda aklıma gelmiyo... Dos üzerinden var ama işine yaramaz bu

valeron
17/11/2004, 23:44
xp den ag baglantılarını takip ederek saglıklı bir ag kurarsan ulaşabilirsin.ben denemiştim oldu ama internet paylaşımı verememiştim.ayrıca win98'de bir kullanıcı ismi oluştur.daha sonra xp den paylaşımdan everyone seçenegini seçersen sanırım olacaktır ama pek saglıklı bi paylaşım olacagını sanmıyorum bazen kabul etmeyebiliyor.dosya formatından dolayı.

Dragonbane
18/11/2004, 01:03
NTFS ile fat birbirlerini görür..
Sadece 98 in network yonetimi biraz değişik
bir workgroup içindemisiniz? yoksa domain mi ona göre konfigürasyon söyleyeceğim...
dosya formatı ise değiştirmez her zaman yeni sistemler eski sistemlere uyumlu yapılır geriyi destekleyici yoksa piyasa büyümez...

yumert
19/11/2004, 12:18
Bir workgroup içerisindeyiz.Dragonbane bana bu konuda hemen yardım gönderebilirmisin..

yumert
19/11/2004, 13:02
Bir workgroup içerisindeyiz.Dragonbane bana bu konuda hemen yardım gönderebilirmisin..

Dragonbane
20/11/2004, 14:31
98 makinanın ip konfigürasyonunu doğru yapar isen mesela xp makinan 192.168.10.1 98 makinan 192.168.10.2 olur ise birbirlerine ping atıp atamadıklarına bak
bu yeterli olacaktır..

hakansor
22/11/2004, 08:42
Xp yüklü makinelerde ;
bilgisayarım / araçlar / klasör seçenekleri / görünüm / basit dosya paylaşımı nı seç.

98 'ler ile bağlan.

Swoot
22/11/2004, 13:53
Eğer 98 'den XP 'ye erişirken senden parola felan istiyorsa, Bunun nedeni guest erişiminin kapalı olmasıdır. Guest erişimini açtığın zaman Bu problem düzelir vede Ntfs fat sistemleri görür.

Dragonbane
22/11/2004, 23:48
guest accountu ile yada 98 ile eriş ile ilgisi yoktur.
şu anda 4 tane 98 20 tane xp yüklü makinayı 2003 domaininde çalıştırıyorum gayette güzel çalışıyorlar sadece konfigürasyon farklı..

Fercom
23/11/2004, 20:48
Arkadaşlar NetBEUI protokolünü kur ve o protokolü Windowstan etkinleştir Windows 98i görürsün

hakansor
24/11/2004, 08:32
yumert ne alemdesin ?

oldu mu ? olmadı mı ?

yumert
24/11/2004, 10:02
Ya arkadaşlar 98 makineden Xp makineye zaten erişiyorum.Ağ komşularından girdiğimde Xp'nin default paylaşımları olan mbcase ve sharing diye iki klasörü görüyorum.mbcase'i açmak istediğimde açamıyorum.sharing'i açıp içindeki dosyalara ulaşıp tüm işlemleri yapıyorum.Benim problemim şöyle.Xp makinedeki harddisk ikiye bölünmüş durumda.c ve d diye tanımlanan bu disklerin dosya formatı NTFS.C'deki bir klasöre paylaşım verdiğimde bunu 98 makineden görüyorum.Yanlız ulaşamıyorum.D'deki bir klasöre paylaşım verdiğimde bu klasörü ağda 98 makinede göremiyorum.
Olay Fat32'nin NTFS'e ulaşması değil.Çünkü diğer fat32 dosya tanımlı işlet
im sistemlerinden bu D'deki dosyayı görüp işlem yapıyorum.Aynı şekilde C ilede işlem yapıyorum.
WinXp'nin bilgisayar yönetimden 98 makinedeki kullanıcıyıda tanımladım.Hatta kullanıcıya D'deki veya C'deki dosya için tam yetki verdim(power user olarak).Paylaşımdanda yazma ,okuma hepsini açtım.
Xp makineye NETBIOS protokolünüde yükledim.98 makineyede NETBUI protokülünü kurdum.
Ama D'deki paylaşımı göremiyorum.C'dekinide görmeme rağmen ulaşamıyorum..
Yardımlarınızı bekliyorum..

hakansor
24/11/2004, 17:32
...Sizde biliyorsunuzki Windows 98 Fat32 dosya sistemine sahip olduğu için Fat sistem Ntfs'i görmüyor.Bunun için bildiğiniz iyi bir yazılım var mı.Varsa bana bildirirseniz sevinirim.B...

...Olay Fat32'nin NTFS'e ulaşması değil.Çünkü diğer fat32 dosya tanımlı işletim sistemlerinden bu D'deki dosyayı görüp işlem yapıyorum.Aynı şekilde C ilede işlem yapıyorum....

çelişki !

Artı; bu işi şahsen, pek anlamadım !