Tam Sürümünü Görmek İçin : Iq
yildizib
17/11/2004, 14:01
IQ testleri hakkında ne düşünüyorsunuz?İnandırıcılığı var mı sizce?
IQ testleri bence zekayı değil beceriyi (meleke) ölçüyor.
iq testleri pek sağlıklı olmuyorki...
o anki insan sağlığı buna bir örnek...
"IQ mu daha önemli EQ mu?" konusu bence daha fazla önem taşıyor...
yildizib
17/11/2004, 16:56
Beceriyi ölçtüğüne karar verdim.Şöyle ki,arkadaşlardan biri zeka testi getirmiş istedim birini yaptım.
Sonuç : Geri zekalı çıktım!
Sonra bir test daha yaptım baktım sorular hep benzer şekilde hazırlanmış, daha sonra kaptım mantıklarını hepsini çatır-çutur yaptım da normal-üstü çıkmayı becerdim.
Karizmayı zor kurtardım.
ya işte bilme bilmeme durumu gbi bir sorun olmamalı testte...
yani her an yapılabilir olmalı...
Sonuç : Geri zekalı çıktım!
o program hatalıdır :)
Sonuç : Geri zekalı çıktım!O zaman önün açık, 3 vakte kadar bir ülke yönetebilirsin... :)
cappytoi
17/11/2004, 23:10
bence bir insanın zekasını ölçmenin yolu yoktur tamamen saçma
O zaman önün açık, 3 vakte kadar bir ülke yönetebilirsin...
+1
yildizib
18/11/2004, 11:31
Ehum.Neyse, şaka maksatlı takılma olarak görüyorum.Ülke yönetenler geri zekalı mı ki?
Zaten daha sonra karizmayı kurtardım, değil mi?
Ehum.Neyse, şaka maksatlı takılma olarak görüyorum.kesinlikle...
Ülke yönetenler geri zekalı mı ki?Çeşitli örnekler mevcut...
aslında IQ testlerinin gerçek sonuç verdiğini düşünüyorum..
ama bu test gazete/dergi sayfa aralarında kim olduğu belirsiz biri tarafından uydurulmuş ( ya da ciddi yazılmış olsun ) bir test olmamalı..
benim de bilgisayarda bir ara vardı...
IQ testleri yapan firmalar var..
konusunda uzman psikolog vb kişiler tarafından bir kerede de değil birkaç seans sonucunda sonuca varılıyor ..
diye biliyorum... :)
iq testleri bana hep bulmaca gibi gelir, kesinlikle zeka ölçebileceğine inanmıyorum. pardon, inanıyorum ama o testi uyguladığımız andaki zekamızı ölçebilir, gene olarak ölçemez. zira, aynı testi iki ayrı zamanda yapsak eğer, sonuçların farklı çıkma ihtimalleri, aynı çıkma ihtimallerinden daha yüksek bence.
EQ ile halledilebiliyor bazıları
yildizib
19/11/2004, 00:07
Kaynağını belirtemeyeceğim fakat bundan daha önce bir yazı okumuştum bir yerde(ne zaman nerde okuduğumu da bilmiyorum).
Yazı da şöyle bişey vardı Amazon yerlileri ile beyaz adamın zekası karşılaştırılıyordu.Amaç Beyaz adamın daha zeki (ari ırk) olarak yaratıldığını ıspatlamak için beyazlar ve yerliler üzerine zeka testi uygulamak ve bunu ıspat etmek.
Sonuç; gerçektende bekledikleri gibiymiş.Yani beyaz adam zeka açısından kat be kat yerliye fark atmış.
Daha sonra bir bilim adamı buna itiraz etmiş.Çünkü testte sorularda kare, üçgen, dikdörtgen gibi yerlinin hayatta görmediği geometrik nesneler varmış. Tabiki bunlar yerlinin dünyasında yoktur, yerlinin dünyasındaki ona yabancı olmayan tek geometrik şekil daire veya küredir.Bundan yola çıkarak aynı bilim adamı başka bir test hazırlar.Fakat bu kez testte şu tür sorular varmış ,görünen duman ne kadar uzakta veya işitilen bir ses kendilerinden ne kadar uzakta bir ağaç ne kadar uzunlukta ve en kolay ateş yakabilmek için hangi ağaç parçası kullanılır vs. türündenmiş.
Bu sefer modern beyaz adam çuvallamış (nanay yavrum).Yerli daha başarılı çıkmış.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.