Tam Sürümünü Görmek İçin : c++ derleyici
sLm lar ben okulda c++ dersi görmeye başladım ve okulda derleyici olarak turbo c++ builder var eski bi program hatta
Borland 1991-1995
felan yazıyor. Onu bulabilirmiyim acaba heryere baktım bulamadım :D o olmassa sağlam bi tane söylermisiniz :D
Volkan Uzun
14/11/2004, 07:49
devc++
MinGW Studio
http://www.parinya.ca/
atlantis
14/11/2004, 11:07
sanal_programci ile aynı görüşteyim.Dev C++ gerçekten iyi yolda olan bir editör
http://www.bloodshed.net
Dev C++ için +1
bende kısa bi süre öncesine kadar onu kullanmıştım..yeni başlayanlar için çok iyi
bende devcpp kullanıom ama compile de problem oluyor..
mesela
#include<stdio.h>
main () {
printf("deneme");
}
yazıyorum hata verio... netten hazır örnekler kaynak kodları buluyoım gene derlemede hata verio :D
Volkan Uzun
15/11/2004, 19:56
ne hatasi veriyormus mesela
.exe oluşuyor fakat açılmıyor.Sanki torjanmış gibi açılıp kapanıyor ekrana yazdırdığım mesaj felanda gözükmüyor.hemen kapanıyor...
Volkan Uzun
16/11/2004, 01:25
ve diyorsun ki bunu devc++ yapiyor, peki programini hic dos console u acip calistirdin mi ?
hemen kapanıo olması Compiler ile akalalı bi hata değil..cmd.exe ile CommandPrompt'u çalıştır..sonra oluşturduğun exe'yi orada çalıştır..
programı Compiler'ın altında çalıştırdığın vakit program Terminate ettiği anda açılan pencere kapanıo, aradaki zaman çok kısa olduğu için kapanan pencerede ne olduğunu göremiosun..
bi başka yöntemde programın son satırına cin veya scanf yazman..o zaman kullanıcıdan bi Input alana kadar program çalışmaya devam eder..
dostum ben programlamada yeniyim... yani sadece iki kod öğrendim o kadar yani commandpromt nerede...
ve scanf ile yapınca çalışıyo ama girdi yapınca kapanıo :D birde bazı denediğim örnek kodlar var mesela
--------------------------
#include <dos.h>
void posogren(satir, kolon) /* Bu fonksiyon, cursorun yerini BIOS yardimi */
unsigned *satir, *kolon; /* ile ogrenir */
{
union REGS giris,cikis;
giris.h.ah = 3; /* fonksiyon 3 - cursorun yerini oku */
giris.h.bh = 0; /* 0 inci sayfa.. */
int86(16,&giris,&cikis);
*satir = cikis.h.dh;
*kolon = cikis.h.dl;
}
main()
{
int a,b;
posogren(&a,&b);
printf(" Program calistiginda cursor %d. satir, %d. kolonda idi\n",a,b);
}
---------------------------
bu kodun sağlam olması lasım ama bende hata verio bu ve bunun gibi bi çok kodlar çalışmıo...
hatasıda şu ;
void posogren(satir, kolon) /* Bu fonksiyon, cursorun yerini BIOS yardimi */
" 'satir' was not declared in this scoop " die de bi hata mesajı verio...
C ye ilk adım adımımızda bıktık yaa şu hatalardan bi öğrensem şu nu rahatlıyacam :D
Euclides
16/11/2004, 12:28
Dev-C++'ın default derleyicisi (benim bildiğim kadarıyla ??? yanlış olabilir) MS-DOS uygulaması derlemez. Win32Console APP derler.
BU durumda zaten sen (tüm dos interruptları + BIOS int)'leri çağıramazsın :) :)
Temeldeden Hata
2....
Zaten kodun hatalı
void xxxx(unsigned long aaa,unsigned long bbbb)
{
bleblelblablablalna
}
şeklinde olmalı
neurorebel
16/11/2004, 12:48
programın başına #include <conio.h> de.. ondan sonra sonunda printf,ler bittikten sonrada getch() de... yalnız buna hiç gerek yok Başlat->Çalıştır->cmd.exe
ondan sonra programın exesini ordan çalıştır... (önce exenin bulunduğu dizine git..) olay programın çalışıp pencerenin hemen kapanması bu iki seçenekten biri seni memnun eder :)
muratungor
17/11/2004, 03:01
bende uzun zaman dersler için tc kullandım gül gibiydi interruptlar çalışıyordu fakat yeni proje nasıl açılır ve header dosyası nasıl kullanılır bilmedğim için devcpp'ye geçtim. Fakat ekran kartının belleğine erişmek için int10'u kullanmak istediğimde devcpp ile aramdaki tüm sosyal siyasal ilişkileri kestim.
şimdi eğer interrupt kullanmayacaksan ve basit header dosyaları yaratacaksan devcpp kullan diğer türlü Borland Tc en iyisi bence.
acehreli
17/11/2004, 07:15
muratungor, kesmeleri (interrupt) kullanamamanin nedeni, derleyici kisitlamasi degil, isletim sistemi kisitlamasidir. Herhalde DOS ustune kurulu olmayan modern bir isletim sistemi (ornegin XP) kullaniyor olmalisin. Ornegin XP'nin int10 gibi bir arayuzu yoktur.
Ali
neurorebel
17/11/2004, 10:20
int10'u geç artık yaw... APIleri öğrenin daha komplike ama yararlı yani... ama int10'u hala kullanabilirsin çünkü hastası olduğum bir çok eski oyun hala çalışıyo XP'de. Sanırım console app olarak derlemek yeterli... dev_cpp'de problem çıkıyor olabilir ama TC3 ile yaptığın hemen hemen herşey çalışır... dev_cpp'nin bi takım tuhaflıkları var pek tutmadığım bi derleyici şahsen... Borland'ın beleş komut satırı derleyicisi var bi yerlerde mutlaka bulursun güzel bişey o..
acehreli
17/11/2004, 10:25
neurorebel, Dev-C++ bir gelistirme ortamidir, derleyici degildir. Derleyici olarak gcc'nin Mingw uyarlamasini kullanir.
Ali
Arkantos
17/11/2004, 20:11
Derleyici olarak MS'in VC++ Toolkit ile gelen VC++ 7.1 derleyicisini de kullanabilirsin.Ayrıca bu derleyicinin standartlarla oldukça uyumlu bir derleyici olduğu söyleniyor. Ayrıca VC++ 7.1 derleyicisinin üyelerinin çoğu C++ Standartlaşma Komitesi üyelerinden oluşan gönüllülerin hazırladığı boost'un (http://www.boost.org) "regression tests" (bir nevi derleyicilerin standartlara uyumluluk testi diyebileceğimiz) kısmında oldukça iyi sonuçlar aldığını görüyoruz.
VC++ Toolkit'i buradan (http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId=272BE09D-40BB-49FD-9CB0-4BFA122FA91B&displaylang=en) indirebilirsin.
notepad kullansak ne olur ?
Arkantos
22/11/2004, 18:18
Notepad'i derleyici olarak kullanamazsın. Editör olarak kullanabilirsin tabi :bravo:
Bu arada aradığın ilk derleyiciyle alakalı bir link verilmemiş sanırım? Eğer gözümden kaçtıysa kusura bakmayın.
Turbo C++ ve daha pek çok eski Borland derleyicisini Borland Community'de müzelik olarak tabir edilen antika yazılımlar arasında bulabilirsin.
Turbo C++ linki:
http://community.borland.com/article/images/21751/tcpp101.zip
Diğer borland derleyicilerinin de toplu olarak bulunduğu antika yazılımlar/derleyiciler listesi (ücretsiz olarak indirebilirsin):
http://community.borland.com/museum/
Saygılar...
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.