Tam Sürümünü Görmek İçin : Microsoft Red Hat mı kullanıyor yoksa?
Biraz önce http://update.microsoft.com (http://update.microsoft.com/) adresine giriym dedim.
"Test page for teh Apache HTTP Server on the Red Hat Enterprise Linux" başlıklı bir sayfayla karşılaştım.
Şaşırdım...
micsosoft?
evet her insan hata yapar???
:sus:
Mingitau
13/11/2004, 14:23
:d :d
Zerzevat Adam
13/11/2004, 14:31
Microsoft'ta gerçekten işini bilen insanlar var. :)
Biraz önce http://update.microsoft.com (http://update.microsoft.com/) adresine giriym dedim.
"Test page for teh Apache HTTP Server on the Red Hat Enterprise Linux" başlıklı bir sayfayla karşılaştım.
Şaşırdım...
yalnız dikkatinizi cekerim bu microsoft.com değil. resime dikkatli bakarsanız.
yalnız dikkatinizi cekerim bu microsoft.com değil. resime dikkatli bakarsanız.şöyle biraz yukarı alalım sizi...
http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=117719&postcount=2
Yalnız Microsoft'un Linux tabanlı birkaç server'ı olduğunu okumuştum 2 yıl önce.
Adamların işi bu sonuçta. Rakibini bilmeli ve ona göre yenilikler üretmeli. Bunda sıradışı bir durum yok. Ama Windows Update için de Linux tabanlı bir Server kullanması saçma olurdu tabiki... :)
Bu micsosoft.com domain adının da kasten alındığını düşünüyorum. :)
Hotmail için 2002 yılına kadar FreeBSD kullanıldığı bilinen bir olay mesela.
Halen kullanıldığını da iddia edenler ver ama doğruluğunu bilemiycem...
Dragonbane
14/11/2004, 02:22
komik.. microsoftun linux kullanması ise ütopik.. fotoğraf ya fake yada microsoft.com değil..
off offf, neden okumuyoruz da boş yere uzuyor acep, anlayabilmiş değilim...
arkadaşlar zaten 2. mesajımla anlatmak istediğim şuydu:
"hay allah nsl da dalgınlıkla microsoft yerine micsosoft yazmışım da gözümden kaçmış, bi de bi heyecanla foruma yazmışım, tuhh..."
gibi...
fake falan değil resim adresi yanlış yazmışım ve gereksiz bir konu çıkmış ortaya, hepsi bu yani Dragonbane, ok?
Dragonbane
14/11/2004, 02:47
Gragonbane i de yannış yazdın sanırım :) benimde dikkatimi çekmedi ordaki micsosoft bakmadım oraya hiç direk fake diye kapatmıştım..
paradoks
14/11/2004, 12:37
lenux bilmem ama crack kullanıyolar mış...
------------------------------------------------------------------------------
Şaka gibi geliyor değil mi? Oysa iddia sahibi Alman PC-Welt dergisi kendi Windows XP'nizde de kontrol edebileceğiniz bir "crack imzası" yakalamış.
Yapmanız gereken yalnızca "C:/WINDOWS/Help/Tours/WindowsMediaPlayer/Audio/Wav" klasörüne ulaşmak ve burada görmüş olduğunuz ses dosyalarını "Not Defteri" ile açmak. Karşınıza anlamsız karakterlerden oluşan yığınla veri çıkıyor. Ama bizi ilgilendiren en son satırda yazanlar:
"LISTB INFOICRD 2000-04-06 IENG Deepz0ne ISFT Sound Forge 4.5"
"Sound Forge" Sony'e ait 400$'lık profesyonel bir yazılım ve görünüşe göre bu yazılımın 4.5 sürümü kullanılmış. Ancak "Deepz0ne" müzik yazılımlarının lisansını kırmakla ünlü bir warez grubu olan Radium'un bir üyesi. Aynı zamanda bir kaç sene önce Sound Forge 4.5'in cracklanmış versiyonunun da dağıtımını yapan kişi.
Microsoft'un 400$'lık bir yazılımı satın alamayacak olması elbette düşünülemez. Ancak "DeepzOne" imzasının Windows dosyaları içerisinde ne aradığını ve bundan kimin sorumlu olduğunu birilerinin açıklaması gerekecek.
-----------------------------------------------------------------------------------
kaynak: http://www.pclabs.gen.tr/haberler/news.asp?doc=1115
Dragonbane
14/11/2004, 13:12
sana inandırıcı geldi mi ? piyasanın %95ine sahip microsoft sence para verip bu ürünleri alamazmı?? hatta para bile veriyormudur?bunu yapıp gördünmü gerçekten ?? deepz0ne u falan da gerçekten araştırdınmı ??
daha iyi bak bir wav dosyasını notepadde açarsan mantılı HİÇbirşey göremessin son satır buna dahil..
dediğin klasörde 9 tane wav formatlı dosya var ve hiçbirinde böyle birşey yazmıyor.
asparagas..
... piyasanın %95ine sahip microsoft ...emin misin?
Valla bendekinde yazıyor... :)
Ama bu ses dosyalarını hazırlayan kişinin takma adı da deepz0ne olabilir. Ayrıca Sound Forge ile hazırlanan wav dosyalarına bu şekilde versiyon numarası vs. atılmıyor. Sadece isteğe bağlı olarak copyright bilgilerini kendin ekleyebiliyorsun...
paradoks
14/11/2004, 15:16
sana inandırıcı geldi mi ? piyasanın %95ine sahip microsoft sence para verip bu ürünleri alamazmı?? hatta para bile veriyormudur?bunu yapıp gördünmü gerçekten ?? deepz0ne u falan da gerçekten araştırdınmı ??
daha iyi bak bir wav dosyasını notepadde açarsan mantılı HİÇbirşey göremessin son satır buna dahil..
dediğin klasörde 9 tane wav formatlı dosya var ve hiçbirinde böyle birşey yazmıyor.
asparagas..
şimdi bilgisayarıma girip exploler adress barına C:\WINDOWS\Help\Tours\WindowsMediaPlayer\Audio\Wav bunu yazıp (c&p de yapabilirsin ) sonra enter a basıyoruz sonra wmpaup1 yazılı dosyaya shift e basılı tutmak suretiyle sağa tıklayıp birlikte aç diyip notepad i seçiyoruz sonra düzel kısmısınan bul a gelip "Deepz0ne" yazıp bul diyoruz.... ve enson satırdaki yazıyı itina ile okuyoruz.
Dragonbane
15/11/2004, 02:10
haklısın word wrap yapmadan bakmışım
ama yinede tekrarlıyorum.. microsoft neden korsan yazılım kullansın?? buna mantıklı bir açıklama getirebilirmisin??
Dragonbane
15/11/2004, 02:11
quentin eminim.. :) şu anda microsoft bilişim piyasasının %90'ına hükmediyor..
quentin eminim.. :) şu anda microsoft bilişim piyasasının %90'ına hükmediyor..noldu 95'ten 90'a inmişin.
microsoftun piyasadaki pay oranı gittikçe azalıyor gördüğün gibi... :)
Dragonbane
15/11/2004, 04:05
ahah gözünde birşey kaçmıyor :) doğru rakam olarak 90 verdim 95 i tahmini wermiştim..
sahip olunan kullanıcı kitlesi de onemlı bence.yani windows kullanıcıların cogu son kullanıcı diye tabir edilen kategoriye giriyor.ama linux kullanıcıları bilgisyarlar/işletim sistemi ile ilgili cogu seyi yalamıs yutmus kesımden meydana gelıyor.
ama sonuca bakarsak microsoft acık ara onde gozukuyo, her ne kadar memnun olmasakta bu bana kalırsa uzun bır surede boyle devam eder gibi..
paradoks
16/11/2004, 03:16
haklısın word wrap yapmadan bakmışım
ama yinede tekrarlıyorum.. microsoft neden korsan yazılım kullansın?? buna mantıklı bir açıklama getirebilirmisin??
sorun da bu zaten neden ?
Dragonbane
16/11/2004, 03:29
e tamam işte tartışalım :) amaç bu değilmi forumun
Dragonbane
16/11/2004, 03:32
sahip olunan kullanıcı kitlesi de onemlı bence.yani windows kullanıcıların cogu son kullanıcı diye tabir edilen kategoriye giriyor.ama linux kullanıcıları bilgisyarlar/işletim sistemi ile ilgili cogu seyi yalamıs yutmus kesımden meydana gelıyor.
ama sonuca bakarsak microsoft acık ara onde gozukuyo, her ne kadar memnun olmasakta bu bana kalırsa uzun bır surede boyle devam eder gibi..
Microsoft uzun süre daha önde gidecek çünki Exchange MS SQL gibi şeyleri onu önde tutacak..
End User olayına zaten girmiyorum...
Linux iyi bir işletim sistemi ama hala domain yapısında Windows kadar seçeneğe sahip değil.
Ama faworim MacOS :)
soulmaster
16/11/2004, 05:39
Hangi piyasanın %95ine sahip?Sunucumu desktopmı?Zannetmiyorum bu kadarda yüksek olacağını
Ev kullanıcılarının %95'i gibi bir rakam doğru olabilir...
paradoks
16/11/2004, 12:11
ewt microsoft yazılımları ne kadar iyi tartışılır. ama şu bir geçekki windows linux un eline su dökemez ama şu anda windows kullanıyorum yani iş biraz da pazarlamada bügün microsoft daha işlevsiz bi yazılımla linux veya bsd nin önüne geçebilmişse bu takdir edilesi bişeydir. (tabi bunda ev kullanıcısın işletim sistemklerinden beklentileride etkilidir bi yerde)
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.