PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Perl Programcılarının dikkatine

perlci
10/11/2004, 21:35
Bu forumda Perl 'un diğer diller adı altında kategorize edilmesini yanlış buluyorum. Ya tamamen çıkarılsın ,yada hak ettiği gibi ayrı bir alan üzerinde olsun.

Şimdi perl üzerine bir soru yada yeni bir konu açtığımı varsayayım. Diğer diller adı altında olduğu için diğer bir kişi geliyor ,örneğin Assembly üzerine bir yorum yada konu açtığında sizin açtığınız konu arka plana itiliyor. Bu böyle olmaz. Olmamalı.

Umarım sizde site yetkilisine bir çağrıda bulunur ve Perl adı altında ayrı bir kategorinin açılmasını sağlarsınız. Bunu en azından ben istiyorum.
Daha yararlı olur kanatindeyim. En azından bende bu foruma Perl açısından katgıda bulunmak istiyorum.
Desteklerinizi bekliyorum.

Ansugo
10/11/2004, 23:10
Aslinda PHP bolumunun adi PHP/PERL/CFM... gibi birseydi. Daha sonra degistirme karari alindi. Cunku bu bolume gelen sorularin yuzde 99 nokta 9'u PHP ile ilgiliydi. Binlerce soru ve mesaj icinde sadece birkac konuya yazilmis birkac mesaj PERL ile alakali idi.

Sonucta PHP/PERL/CFM.. olan bolumun adi dogal olarak PHP haline getirildi ve PERL diger diller kismina atildi.

Iyi mi kotu mu? Bence iyi. Zaten birkac PERL sorusu harici soru gormek mumkun degil. Ornegin ben kac aydir hic PERL sorusu gormedim diyebilirim.

JJ
11/11/2004, 03:17
bence piton'a ozel bolum acilacagina perl'e acilsa daha iyi olur.

JJ
11/11/2004, 03:19
[KONU DISI]
@ansugo: tdk turkceye ayiklac diye bi kelime mi kazandirdi yoksa imzandaki bir yazim hatasi mi?
[/KONUDISI]

Ansugo
11/11/2004, 17:07
Piton bolumu acilmasinin sebebi faal olmayacagini bile bile bir "Aaa pitonda varmis" gibilerinden bir durum yaratmak amaci guduyordu sanirim. Neden acildigini bolumu acan acemi azizim daha iyi bilir.

<konu_disi_cevap>
Son olarak JJ, imzada bir hata olusmus. Aradaki "yi" gitmis. Aksam eve gidince duzeltirim.
</konu_disi_cevap>

perlci
11/11/2004, 20:49
Ansugo yazıların pek ümit vermiyor. Eh demek ki bize yol göründü, burada kendi çöplüğümüz olmayacak sanırım.

Durum bunu gösteriyor.
Ayrıca sitendeki sloganın bir değişik versiyonunu "Ağrı dağı adlı" bir otobüs firmasının üstünde okumuştum. Aynen şöyleydi:

Güneş Doğudan Doğar, ama Doğu hep karanlık.

Sanırım bu slogan ortadoğu ülkelerinin şuanki durumunu özetler gibi.

Ansugo
12/11/2004, 01:00
Madem oyle perl bolumune soru soracak 3 tane adam bul geri acalim perl bolumunu :)

Yol gorunmedi. Sadece yolun asfalti biraz eski.

virU
08/12/2004, 16:40
perl ün phpninkisi gibi php.net öyle function lar falan use'sta çağrılan kütüphaneler onların yeraldığı manual türü bi şeysi varmıdır..

Ansugo
08/12/2004, 20:39
http://www.perldoc.com/

pulsar
10/12/2004, 15:13
Yaa bana düşmez ama şimdi C bolumunde de C# diye biyerde. Yane bunu sorun etmiyom ben bana kalsa assambly diye de bolum acılmalı ama değil işte oyle langur lungur bolum açılmamalı rabet meselesi yane