PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Mariah'a yardım! :))

Mariah
15/11/2002, 23:37
Arkadaşlar, biraz yardıma ihtiyacım var... Sitem için sponsor bulma uğraşlarım sonuçlanmak üzere, ancak sitemi bunun için tam olarak yeterli görmüyorum ben. Biraz daha geliştirmek istiyorum, özellikle ana sayfanın sürekli güncellenebilir bir formata kavuşması gerekli... Grafiklerden çok memnunum, onlar kesinlikle kalmalı, ama geri kalan kısımlar için önerilere ve yardıma ihtiyacım var. Açılır bir menü gerekiyor çünkü script'ler frame'li yazıldı, frame destekleyen bir açılır menü bulmaksa imkansız gibi bir şey... Şu an kullandığımı zarzor buldum ama o da çok amatörce gözüküyor, zaten güncelleme olayı için de değişmesi gerekiyor... Offfff, ya bir el atın şu olaya lütfen!...

Sahin
15/11/2002, 23:44
Şimdi sevgili kardeşim,

Öncelikle siten şu anki haliyle bile çok hoş ama her webdesigner zaman zaman yenileme yapmak ister :) Şimdi öncelikle menunde amatör bir taraf yok gayette şık bir menu aslında ama memnun değilsen tabiki değiştirilir. İkinci olarak güncellenebilir bir format için mutlaka news blog türü bir script edinmen gerekiyor ve bildigim kadarıyle hostun sadece ASP destekliyor ama bu tür bir script bulup bunu siteye monte edebileceğin gibi, önce bu tür bir program kurup siteyi bunun üstünede inşaa edebilirsin.

Şimdi önce ihtiyaçları belirleyelim hepimiz elimizden geleni yaparız.
Kolay gelsin :)

Eylem
15/11/2002, 23:48
Tabi yardimci olacak arkadaslar önce sitenin su anki halinide görsunler dimi:)

http://www.aksiseda.com

Mariah
15/11/2002, 23:58
Şu an kullandığım neredeyse bütün script'ler bir script'ten türedi. Arkadaşım sitenin o anki tasarımına göre şiir bölümünü yazmıştı, sonra ben o script'i evirip çevirip diğer bölümlere de adapte ettim. Ben aslın siteyi tek noktadan yönetebilmek isterdim, ama sanırım bunun için çok yönlü bir çalışma yapılması gerekli... Tabii bunu kimseden isteyemeyeceğim için, küçük ama etkili birkaç değişiklik beni mutlu etmeye yetecek... Ana sayfanın güncellenebilir olması konusu çok önemli, menüyü buna uydurabilirsek kalabilir diycem ama bu menü 800-600 çözünürlükte yarım çıkıyor, bundan çok kişi şikayetçi oldu... Neler yapabiliriz sizce?

Eylem
16/11/2002, 00:05
Sayfa ASP oldugu icin include iyi bir yöntem olabilir böylece 800x600 de yarim cikmasi sorunuda halledilmis olur, ama biraz daha zahmetli olur tabi yinede frame`den daha iyi durur. Simdi önemli olan iyi bir ASP news blog programi bulmak, PHP olsa bizimkini yollardik ama sitede mutlaka ASP news blog bilen arkadaslarda vardir.

Birde bu konu webtasarima daha uygun olur tasiyalim mi ne dersin?

Mariah
16/11/2002, 00:08
Sen nasıl uygun görürsen Eylem'cim, benim için sakıncası yok... :)

Sahin
16/11/2002, 00:56
Mariah yeni düzenlemen için en uygun çözüm dediğim gibi bir news bulmak ama menuyude düzenleyeceksen bunuda include ile yapmak. Ben çok basit bir örnek yazayım ama yüklü sayfa ve ziyaretçisi olan bir sitede daha komplike bir kod gerekebilirki bunuda üstatlar yazacaktır eminim;)

<table>
<tr>
<td>MENU</td>

<td>Include Sayfalar
<%
Select Case Request.QueryString("sayfa")
%>
<% Case 1 %>
<!-- #include file="sayfa1.asp" -->

<% Case 2 %>
<!-- #include file="sayfa2.asp" -->

<% Case 3 %>
<!-- #include file="sayfa3.asp" -->

<% End Select %>
</td>

<tr>
</table>

Mesela indexe include ettiğini varsayarsak linkleride şöyle yazarsın.

index.asp?sayfa=1
index.asp?sayfa=2
index.asp?sayfa=3
...
..
.

Mariah
16/11/2002, 01:03
İnclude olayını doğru mu anladım acaba! Bir index sayfası hazırlıyorum, menü'sü, banner'i ve body sayfasından oluşan. Alt sayfaları bu index'e mi çağırıyorum, veya body kısmına mı? Elimde böyle bir script vardı ama epey uzman işiydi o...

Sahin
16/11/2002, 01:12
Sayfanı hazırlıyorsun tamamen ortada diğer sayfaları çağıracağın alanı boş bırakıyorsun, body değil tam olarak çünkü istersen üstteki banner ve soldaki menu tamamen sabit kalabilir iframe ya da frame gibi ama include olayı çok daha kullanışlı ve basittir. Programlama dilleri neden varki :)

Mariah
16/11/2002, 01:15
Ama ben programcı değilim ki, bunu nasıl yapacağım, öğretin... :aglama:

Sahin
16/11/2002, 01:18
Hmmm Düzgün'ü gördüm sanki buralarda :D

Mariah
16/11/2002, 01:21
Düzgün kim, konuyla ne ilgisi var? :aglama:

(Bu smilie'ler hoşuma gitti...) ;)

Sahin
16/11/2002, 01:24
Düzgün bu arkadaş (http://forum.ceviz.net/showthread.php?s=&action=showpost&postid=9999) :p

Mariah
16/11/2002, 01:29
O da benle aynı dertte, öğrenecem şu ASP'yi diyorum ama olmuyor tek başına, birinin göstermesi gerek... Neyse, konumuza dönelim... :) ASP'ci arkadaşları mı bekleyeceğiz?

Sahin
16/11/2002, 01:31
Sen onun öğrenecem dediğine bakma kendisi bilgisayar öğretmenidir ;) ASP'cile bulacaklardır bu konuyu merak etme sen :)

Mariah
16/11/2002, 01:36
İyi hadi, size güveniyorum... :)

BERK
17/11/2002, 15:01
Biri Beni mi Cagirdi?

Bu include isini soran o kadar cok kisi olmustuki onlara gosterebilmek icin bir ornek site bile yapmistim bulabilirsem gonderirim sana tabiii, once mail adresini bana gondermen gerek

h.simsek@nexumtr.com

Mariah
17/11/2002, 15:12
Ben tek başıma yapabilecek miyim?
Adresim: hilal_lule@hotmail.com

hmustak
17/11/2002, 15:46
Orjinal mesajı gönderen Sahin
Mariah yeni düzenlemen için en uygun çözüm dediğim gibi bir news bulmak ama menuyude düzenleyeceksen bunuda include ile yapmak. Ben çok basit bir örnek yazayım ama yüklü sayfa ve ziyaretçisi olan bir sitede daha komplike bir kod gerekebilirki bunuda üstatlar yazacaktır eminim;)

<table>
<tr>
<td>MENU</td>

<td>Include Sayfalar
<%
%>
<% Case 1 %>
<!-- #include file="sayfa1.asp" -->

<% Case 2 %>
<!-- #include file="sayfa2.asp" -->

<% Case 3 %>
<!-- #include file="sayfa3.asp" -->

<% End Select %>
</td>

<tr>
</table>

Mesela indexe include ettiğini varsayarsak linkleride şöyle yazarsın.

index.asp?sayfa=1
index.asp?sayfa=2
index.asp?sayfa=3
...
..
.

Şahin abinin yazdığı bu yöntem profesyonel ve güzel bir yöntem.
sayfa1.asp
sayfa2.asp
sayfa3.asp
sayfalarını farklı renklerde hazırla , sonra index.asp sayfana şahin abinin dediği gibi bağla. Olayı bu şekilde tecrübe ederek öğrenebilirsin.

Kolay Gelsin

Mariah
18/11/2002, 19:11
Dediğinizi yaptım... index.asp'ye şu kodu yazdım:

<%
%>
<% Case 1 %>
<!-- #include file='siir/siir.asp'-->
<% End Select %>

Menüde linki de şöyle verdim:

<a href="index.asp?sayfa=1">Şiir</a>

Tıkladığımda yine index.asp açılıyor... :aglama:

omerosmanoglu
18/11/2002, 19:22
Size bu konu ile ilgili bir script göndermiştim işinize yaramadımı.?

Beni bilgilendirirseniz bende scripti sitemden sileyim

Mariah
18/11/2002, 19:26
Bütün sayfaları bu yöntemle açabiliyor muyum? Aklım karıştı!

Sahin
18/11/2002, 20:03
Senin sayfalara ulaşamadık Ömer bizde açılmadı nedense. :rolleyes:

muharrem_tac
18/11/2002, 20:11
Benim sayfalardaki gibi bir sistem işinize yararsa hemen kaynak kodlarını göndereyim:

www.muharremtac.com

omerosmanoglu
18/11/2002, 20:14
Şu an açılıyor bu aralar nedense site sık sık gidiyor.
Eğr yine çaılmıyor ise adresi ben tekrar gönderiyim.

Mariah
18/11/2002, 20:15
Olabilir sanırım muharrem, bir bakarsam çok iyi olur... Sağol...

muharrem_tac
18/11/2002, 20:23
Tamamdır...
Bazı düzenlemeler yapayım ve anasayfa,veri ekleme,gücelleme sayfaları ile boş veritabanını göndereyim.

Mariah
18/11/2002, 20:23
Ömer, senin gönderdiğin zip'te menü falan yok, linkler nasıl yazılacak, nerede açılacak?

Tamam muharrem, sağol...

muharrem_tac
18/11/2002, 23:20
Belki e-mail ulaşamamıştır diye sitedekinin linkini de veriyorum.

http://www.muharremtac.com/muharremsimple.zip

Mariah
19/11/2002, 16:14
İnclude'yi doğru yapmışım zaten, sorun benim safalarımda. Arkadaşım kolaylık olsun diye frame'leri tek sayfada yapmıştı, yani, tek sayfada, sairlist, siirlist, sairdetay, siirgoster frame'ler halinde. İnclude bu sayfayı göstermiyor, ve sitenin neredeyse bütün bölümleri bu sayfa gibi. Ne yapacağım, yeni bir script mi yazılması gerek, bu sayfayı bozup frame'lerini mi ayırayım, ne yapayım bi yardım edin?! :aglama: :aglama: :aglama:

Mingitau
19/11/2002, 16:34
ASPNuke kullan diyeceğim ama template yapısı nasıl bişidir Bilmiyorum Tabii o kodlar ile uğraşmak zannederim senin elindeki script ile uğraşmaktan çok daha zordur.

Mariah
19/11/2002, 18:17
Sevgili Yemre haftasonu Aksiseda için beraber çalışacağımıza söz verdi... Gereken her şeyi yapacağız ve eminim çok güzel olacak... Bu site benim için çok önemli, çok değerli, dolayısıyla sizin yardım ve katkılarınız da aynı ölçüde değerli... Hepinize çok teşekkür ediyorum, ama Yemre'ye özel olarak teşekkür ediyorum... Haftasonunu sabırsızlıkla bekliyorum Yemre, her şey çok güzel olacak değil mi? ;) ;) ;)

yemre
19/11/2002, 19:56
elimden gelen herşeyi yapacağıma söz veriyorum belki çok fazla asp bilmiyorum ama iki kişi de benimle birlikte senin için uğraşacak...

senin mutlu olduğunu görmek bize yeter....

Mariah
19/11/2002, 20:34
Yaa böyle konuşursanız kendimi tutamayıp ağlarım... Sağolun, hepiniz harikasınız... Sizi seviyorum... :) :) :)

Eylem
20/11/2002, 20:19
Orjinal mesajı gönderen yemre
elimden gelen herşeyi yapacağıma söz veriyorum belki çok fazla asp bilmiyorum ama iki kişi de benimle birlikte senin için uğraşacak...

:super: :super: :super:

hmustak
20/11/2002, 21:37
Orjinal mesajı gönderen yemre

gerçekden çok hoş :)

:super: