PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : 2.dünya savaşı

xoleras
04/11/2004, 22:59
çook eski biliyorum fakat insanların bu konuda düşündüklerini merak ediyorum.ya da bugüne kadar söylenen fakat gerçekliğinden şüphe ettiğiniz konular.komplolar paylaştıkça keyif verir arkadaşlar :kuul:

Ansugo
04/11/2004, 23:13
Senin fikirlerin nelerdir?

xoleras
04/11/2004, 23:30
almanların üstün teknolojileriyle başlayıp amerikanın aya ayak basamamasına kadar uzanıyo.hatta almanyanın savaşı kaybetmediğive bilerek geri çekilmiş olması bile muhtemel.bunlar komplocu bi arkadaştan alıntı tümüyle bana ait değil ama tartışmak müthiş keyif veriyo

Zerzevat Adam
04/11/2004, 23:34
Vay be.

soulmaster
05/11/2004, 02:16
Almanların atom bombası üzerinde çalıştıkları amerikadan önce muhafak olamamışlar ama olsalar birde...

soulmaster
05/11/2004, 02:19
Birde hitlerin paranormal olaylar üzerinde araştırmalar yaptığı söleniyor.Benim en çok ilgimi çeken o olmuştu:)Hatta wolfstein falan oynayan varsa bilir:)Gerçi oyun oynamadan önce duymuştum bu bilgileri yanlış anlaşılmasın

BoraN
05/11/2004, 02:35
Almanlar ancak savaşı kaybedeceklerini anladıklarında ve bunun faturasının ağır olacağını gördüklerinde geri çekilmeyi düşünebilirlerdi.

Ama onlar yine de kaynaklarının tümünü kullanmayı tercih ettiler. Ve işi götürebildikleri yere kadar götürdüler. Hatta burada yaşlıların anlattıklarına göre; savaşın son aylarında kendi metal kaynakları tükenmeye başlayınca Hollandalıların bisikletlerini, metal eşyalarını vs. eritip silah yapımında kullanmışlar. Yani her türlü kaynağı amaçları uğruna sonuna kadar seferber etmişler.

Lakin Avrupa'nın göbeğinde, en yakın komşuları ve Hitler'in memleketi olan Avusturya'dan bile destek göremediklerini; üstüne üstlük etrafındaki diğer ülkelerin kendilerini bir kaşık suda boğulurken görmek istediğini de düşünürsek...

Böyle bir komplo teorisinde Almanya'nın çıkarının HİÇ olduğunu da görünce...

Otomatik olarak bu komplo teorisi kendiliğinden çatırdıyor.

Ama yine de bu danışıklı dövüş (Almanların bilerek geri çekilmesi) teorisinin ne olduğunu tam detayları ile okumak isterim... :)

quarx
05/11/2004, 10:30
2nci dünya savaşı olmasaydı. ?!?!

xoleras
05/11/2004, 13:03
Ama yine de bu danışıklı dövüş (Almanların bilerek geri çekilmesi) teorisinin ne olduğunu tam detayları ile okumak isterim... :)

sağlam detay istiyosan bi süre bekle bugün yapamam ama şu kadarını söyleyebilirim farklı inançları araştırıp(örneğin türkiyede bektaşilik yada 2.dünya savaşı zamanında tibet taraflarında budizm gibi) mistisizme yönelmeleri bunda etkili olmuş olabilir.

savaşı daha sonra başlatmayı düşünüyo olabilirlerdi fakat ABDnin gizli olan ve çok üstün olmasından korktukları alman teknolojisin önüne geçmek için tarafları savaşa sürüklemesi sebebiyle almanların savaşa girmeleri ve inançları yüzünden yada kaybedeceklerini anlamaları sebebiyle savaşı kaybettikleri süsü verilmiş olabilir.(düşük oldu cümle biraz galiba ama çıkamadım içinden)

öyleki,savaş sonuna doğru zengin işadamlarının çoğunun parası ve kalan alman bütçesinin büyük kısmı, diğer ülkelerde(savaş sonu bozdurulup savaş sonrası ekonominin geliştirilmesi amacıyla)çeşitli şekillerde(mal,mülk,altın,borsa,vs..)depo edilmiş olabilir.

inançları yüzünden kısmıda şöyleki;
savaşa başlama zamanları onların kutsal takviminde belirli olan bir tarih olmalıydı çünkü o zaman kutsal destekle(yada herneyse,üstdüzey almanların inançları konusunda araştırmalarının ayrıntılarını bilmiyorum ki tahminimce halkta bilmiyodu)daha üstün savaşacaklarına ve savaşı belkide kesin kazanacaklarına inaniyolardı.ve bu tarihten önce savaşın ellerinde olmadan (ABDnin propagandalarıyla olabilir)başlaması onların inançsızca savaşa girmelerine sebep olmuş olabilir

tabiki bütün bunlar kanıtlayamayacağım şeyler benden kanıt istemeyin ama daha inandırıcı şeylerle gelebilirim yakın zamanda. :sus:

xoleras
05/11/2004, 13:18
başka bi bakış açısı da hitlere;
onu bu zamanlara kadar hep zekasını kötüye kullanan üstün zeka bi lider olarak biliyodum/biliyoduk.ama öğrenebildiğim kadarıyla o da bush gibi bi kukla ve düşük iq lu bi adammış.
bununla ilgili bi hikaye almanların u-botlarıyla ilgili..
hitlere arada kendi kararlarını vermesi hakkı tabiki tanınıyomuş ve bunlardan biride 5tane u-botla koca bi konvoya saldıma emrini vermiş
"-ama fühlerimiz....
-saldırın":)
bi bilgi :[u(ndersea)-botlar çok güçlü silahları olan,deniz altını sadece saklanmak için kullanan, deniz üstünde etkili silahlarını kullanabilen ve çok hızlı giden aletler.müttefik kuvvetlerin deniz konvoylarının kabusu.fakat çok kalabalık konvoya kalabalık u-bot birliği gerekir.]

hitleri yönettiğini düşündüğüm örgüt SS(türkçesi karagüneş almanca açılımını bilmiyorum)

Ansugo
05/11/2004, 13:50
Hitler kukla ise beyin takim kimlerden olusuyordu mesela?

yildizib
05/11/2004, 13:50
Hitler,Alman orduları her büyük kayıp verdiğinde geri çekilme talebinde bulunan komutanlarını her seferinde paylamış ve aşağılayarak; geri çekilme emri vermemiştir.Zaten Stalingrad hezimeti de bu yüzden oldu.Hitlerin "Geri çekilmek yok" ilkesi 300 bin Alman askerini esir etti.

"Hitlere bazen kendi kararını verme hakkı veriliyormuş".

Komik bir iddia,

Hitler zaten iktidara geldikten ölümüne kadar kararları kendi vermişti.Savaşın sonuna doğru savaşın kaybedildiğini gördükçe ordu ile kendi arasında bir vasıta olan Savaş bakanlığını ortadan kaldırıp direkt olarak Silahlı kuvvetleri aracı olmadan kendine bağlamıştı.

xoleras
05/11/2004, 21:33
Şimdi arkadaşlar bir düşünelim;
genç yaşta bir çocuk ressam olma hayaliyle evinden kaçıp gidiyor. daha sonra ressam olamayacağını anlayınca zaten bu sırada mimariye ilgi duymayabaşlar ve resimlerini ona göreçizer. şimdi bu çocuğun gelecekte faşist bir dikdatör olması olur şey değil. bu adam genç yaşlarda "yeni tapınakçılar" adlı bir örgüteüye olur daha sonra başka örgütlere geçer hatta "thule" adındaki bir örgüte dahi geçer ki oradaki kademesi çok yüksek değildir. o sadece emirlerini uygulamıştır. kimse ama kimse arkasında böyle güçlü bir kuvvet olmadan onun yaptıklarını yapamaz. soykırım uygulamak bile başlı başına bir takım çalışmasıdsır. ve herşey iyi planlanmıştır. bütün olayların gözüken kısmı yanında bir de ezoterik (batınî) anlam ve amaçları vardı. ve üzerinde çalışmaler yapılmaktaydı. misal neu schwabenland bölgesini düşünün; oyuk dünya teorisini hatırlayın; ozon tabakasının ilk delindiği zaman nerede ve nasıl olduğunu ve bunun mantığını düşünün... vs. vs. vs. daha çok söylenecek söz var ancak siz bunlardan sonra sorularınızı yöneltin ben cevaplarımı size sunayım iyi düşünceler.... :kuuul:

Ansugo
05/11/2004, 23:33
Şimdi arkadaşlar bir düşünelim;
genç yaşta bir çocuk ressam olma hayaliyle evinden kaçıp gidiyor. daha sonra ressam olamayacağını anlayınca zaten bu sırada mimariye ilgi duymayabaşlar ve resimlerini ona göreçizer. şimdi bu çocuğun gelecekte faşist bir dikdatör olması olur şey değil.

Coban Demirel?
Futbolcu Erdogan?

Ne iken ne olunacagini bilmek mumkun degil.

Hitler'in o orgutlere gectigi falan nasil biliniyor? Nerden okudun?

xoleras
05/11/2004, 23:46
peki bu futbolcu erdoğanın beyni nasıl yıkandı, eskiden erbakanın yanında yöresinde yardakçısı değil miydi bu adam? ayrıca önemli olan sınıf yükselmesi değil sınıfının bu kadar değişiklik göstermesidir. yani barışçı ve sanat düşkünü bir insanın faşit bi dikdatör olması nasıl beklenebilir. İnsan psikolojisinin iki ayrı ucundaki uçları yaşaması lazım bir insanın ki imkansıza yakındır. Ayrıca bu bilgiler basit bir araştırma sonrasında elde edilebilecek kadar gizlidir. ben kitap ve kaynak ismi vermem eğer gerçek bir merakın var ise buyur araştır. kütüphaneler ve belgeler emrinde. çünkü yaklaşık 60 yıl önceki olaylardır ve birçoğu devlet sırrı olmasına rağmen gizlilik yasaları gereğince açıklanmaya başlanmıştır. (ingiltere gizlilik yasası 30 yıldır..)

xoleras
05/11/2004, 23:52
"Hitlere bazen kendi kararını verme hakkı veriliyormuş".

Komik bir iddia,

Hitler zaten iktidara geldikten ölümüne kadar kararları kendi vermişti.Savaşın sonuna doğru savaşın kaybedildiğini gördükçe ordu ile kendi arasında bir vasıta olan Savaş bakanlığını ortadan kaldırıp direkt olarak Silahlı kuvvetleri aracı olmadan kendine bağlamıştı.
bu onun kukla olmadığını göstermez aksine onu yöneten birileri varsa(ki bu bi örgüt)onun yetkiyi kendi tekeline alması onların daha çok işine gelir ki bu yetki sahibi olma konusuda onların bi emri olabilir.yada bu bi yanıltmaca da(yanlış yonlendirme)olabilir

HunTER
06/11/2004, 00:59
Hıtler uzerıne yazılmıs bı cok bıyografı hatta kısılık analızı var.. Yanı adamın bı donem ressam olmak ısteyısı onun ıncelıklı bı aptal oldugu anlamına gelmıyor.. Hatta bunu anlatan bı fılm dahı cekıldı.. Izlemek ıstersen adı Max..

Dıger yandan, ortaya atılan goruslerden bırıde Hıtlerın oidipus komplekslı olusu.. Yanı bılıncaltında annesıne asık oldugu ve annesıne benzettıgı almanyayı bu nedenle bu denlı yuceltıgı ve korudugu soylenıyor..

Yanı herıf pısıkopat bı dahıydı.. Yaptıklarının baska bı ızahı yok..

Not: Daha fazla bılgı ıstıyorsan Donkısot yayınlarından cıkan Hıtler'ın Psıkopatolojısı kıtabını oku.. Ben okumadım ama sana yardımcı olur..

xoleras
06/11/2004, 01:50
peki oidipus kompleksli olması çok muhtemeldir çünkü "hitler" annesinin soyadıdır....
ayrıca eğer sende benim söylediklerimin dayanağı olup olmadığını merak etmekteysen bütün bilgileri araştırabilrsin biraz yorucu bir aktivite ancak hepsini bulabilirsin. gizli tarih olarak adlandırılan şeylerin aslında birer devlet politikası olduğunu unutmayalım. yani hiçbir şey "BASİT" değildir ve birden çok izahı vardır. herşey yıllar yılı gelen politikalarve ezoterik inançlar altında yatmaktadır.

soulmaster
06/11/2004, 02:29
xoleras ben gizli sırllar öğretisi kitabında a nazi işaretinin eskilerde evrenin düzenin yansıtıldığı bir simgenin kötü bir kopyası olduğu söleniyordu.Eski ademoğullarından yaşıyan yeraltında yaşıyan agatarlılar(Yanlış yazmış olabilirm)tarafından yardım gördüğüde söylentiler arasında...

BoraN
06/11/2004, 07:24
Hitler'in ressamlığı tartışılır. Aslında tartışmaya gerek yoktur, yeteneği olmadığı için okula alınmamıştır zaten.

Ancak kendisi ısrarla birşeyler çizmek istemiştir. Kavgam kitabında bunu oldukça acıklı anlatır. Aslında 20'li yaşlarına kadar ne olmak istediğinin farkında olmadığını rahatça anlayabiliriz yazdıklarından.

İstediği kesin olan tek şey vardır, o da babası gibi bir memur olmamak.

Gözü yükseklerde imiş yani. :)

Ansugo
06/11/2004, 08:46
Ayrıca bu bilgiler basit bir araştırma sonrasında elde edilebilecek kadar gizlidir. ben kitap ve kaynak ismi vermem eğer gerçek bir merakın var ise buyur araştır. kütüphaneler ve belgeler emrinde. çünkü yaklaşık 60 yıl önceki olaylardır ve birçoğu devlet sırrı olmasına rağmen gizlilik yasaları gereğince açıklanmaya başlanmıştır. (ingiltere gizlilik yasası 30 yıldır..)

Bari bir yol falan gosterseydik?

ratrex
07/11/2004, 14:59
almanların savası kaybetmesinin ye gane nedeni hitlerin geri cekilmmeme ve orduyu tamamen kendi elinde tutma politikasıdır. hittler bir komutandeyildi ve en iyi komutanlarının onunu kapadı .moskovanın 20 km. yakınına gelmişken kalkıp guneye yonelen veya fransa işgali sırasında bir korfeze sıkısan muttefik ordularına saldırmayıp 2 gun bekliyen (o 2 gunde ingilizler o askerleri ordan kurtardılar)bir adamdır.bir çok tarihçi eyer hitler biraz olsun ordu yonetimini gevsetse savası kazanabilirdi diyor .

not:hittler fransayı işgal ettiğinde savasın en fazla 1 yıldaha sureceğini hesap etmiş ve tum silah araştırmalarını 1 yıldan fazla olanlarını durdurmuştur .Buda almanların savaş alanında daha sonra geri kalmalarına neden olmuş(teknolojik olarak).

yildizib
08/11/2004, 12:21
Atom bombası çalışmalarında başarısızlığa uğramaları da Allahın isteği olduğunu düşünüyorum.Atom bombası yapımı için çalışmaları Almanlar da yürütüyordu.Yapamadılar sebepleri de vardı.

1. sebep Almanlar bu çalışmada 2'ye bölünmüşlerdi.Bir grup Heissenberg başkanlığında olan grup diğeri ise onun başkanlığını reddedip başka bir grup kuran? "İsmi hatırımda değil." başka bir bilim adamıydı.

2-İkincisi,Atom bombasının yapılması için öncelikle kontrollü zincir reaksiyonunun yani reaktör reaksiyonunun başarılmış olması gerekmektedir.Bunun için ise Heissenberg Ağır su yani çekirdeğinde protan'a ek bir nötron bulunan hidrojenle (Döteron) hasıl olmuş suyu kullanmak gerektiğini biliyordu.Hatta bu aşamada Almanlar Müttefiklerin çalışmalarından ilerdeydi.

Doğada ağır su pek az bulunur.Bundan dolayı başka bir alternatifin olup olmayacağına araştırmaya karar verdiler ve (o alternatif te grafittir.) grafit söz konusu oldu.Alman bilim adamları bunun alternatif olabileceğinden son anda vaz gectiler ve ağır suya yöneldiler.

Aynı noktada nerdeyse paralel çalışmaları olan müttefikler ise grafiti sectiler.

Cephelerdeki savaşlarda kaybeden Hitler çok yıkıcı ve güçlü bir silahın yapılmakta olduğunu her seferinde dile getirerek komutanlarını bu sayede avcunda tutmak istiyordu.

Ya Hitlerin adamları bunu yapmış olsaydı?Tarih nasıl yazardı?

Ayrıca ,Öküz altında buzağı aramaya gerek yok.Bir şeyin çok basit bir açıklaması varken ona inanmayıp neden ıspat edilemeyecek teoriler üretiliyor ki?Hem n'apıcaksın?Kukla olsa ne olur olmasa ne olur?

xoleras
08/11/2004, 19:29
swastika(nazi işaretinin yarısı)yenilmezliklerini simgeler.agatarlılar diye bahsettiğin ırk sanırım oyuk dünya teorisine dayanır.almanların bu konuda ciddi araştırmaları olmuştur.neu schwabenland(kuzey kutbu) üssü bunun içindir;ki teoride,kutuplarda dünya katmanları arasındaki geçiş bölgelerinin olduğuna inanılır.

başka yardım beklentileride uzaydandır..

xoleras
08/11/2004, 19:47
napolyon kurmaylarıyla,harita karşısında bir savaş planı üzerine konuşmaktadır;
kumaylarından biri parmağıyla harita üzerinde her askerin düşünebileceği stratejik noktaları işaret ederek kendi saldırı planını anlatır:
"konutanım şu tepenin etrafından dolanır öyle yapar şöyle vurur böyle alırız"
napolyon:
"öyle mi"der,"eminol ki o tepeyi aşmak ve orayı almak parmakla gösterebileceğin kadar kolay olsaydı şu anda bi sonraki saldırımız hakkında konuşuyor olurduk"

savaş stratejisi göründüğü kadar basit değildir.ayrıca almanya(hitler değil bana göre) teknolojiye desteği alsa kesmemiştir ki bunu savaş öncesi ve sonrasında da devam ettirmiştir

xoleras
08/11/2004, 20:26
Ayrıca ,Öküz altında buzağı aramaya gerek yok.Bir şeyin çok basit bir açıklaması varken ona inanmayıp neden ıspat edilemeyecek teoriler üretiliyor ki?Hem n'apıcaksın?Kukla olsa ne olur olmasa ne olur?

bu konuyu öküz altında buzağı aramak için açtım.bunlar tamamen şüpheler,komplolardır.tamamen hayal gücüne dayanır ve inanıp inanmamak sana kalmıştır.kitaplarda bulabileceğin delil yerine geçebilecek belgelere sahipolsaydım gösterirdim ama ben o belgelere sahip şanslı insanlardan değilim

ayrıca nazi almanyasının özellikle kara ve deniz kuvvetleri yenilmezdi(bana yenildiğini hatırlatmayın çünkü titanik te batmazdı)
bi örnek normandia da[dünyanın en güçlü topuna sahip(88lik) ve zırhı en sağlam]4 tiger tank birkaç saat içinde 67 müttefik tankını (müttefik tankları sherman ağırlıklı olmalı emin değilim) yok etmiştir.

düşün böyle güçlü bir ordu sadece sıkıştığı zaman kitle imha silahları kullanırdı tamam belki soykırım yaptılar ama bu sadece yahudilere yönelikti yani senin korktuğun şey eğer tüm dünyayı yok etmeleri ise bunu yapmazlardı.ki soykırım yapılırken birçoğumuzun vahşet diye gördüğü şey aslında bilimsel araştırmalardı yanlış anlaşılmasın tamamen faşistçe birşey kesinlikle bunu savunmuyorum kimsede savunmamalı zaten fakat bağlayacağım nokta şu ki
almanların atom bombasını bulupta kullanmamış olma ihtimalleri var ki önce amerika kullandı ama bu tamamen bi çalıntı teknoloji de olabilir ve almanlar yenilirken niye kullanmadılar o zaman diycekseniz bence yenilmediler ama alternatif cevap:
propagandayı amerikanlar kadar iyi kullanamadıkları bi gerçek bu silahı kullanmamaları göze alamamış olmalarından kaynaklanabilir yani ABD bunu göze aldı ama savaşı kazanan tarafta oldu ve bu dev kitle imhasını hatta soykırımı kimse hatırlamadı.
eğer savaşı almanya kazanmış olsaydı almanlar abd yi katillikle,soykırımla suçlayacaktı.

çalıntı teknolojiye bir örnek:
savaş sonuna doğru ingilizler alman şifrelerini çözerler:
"saatte1000mil hızla giden bir uçak tasarlanıyor"
bu ses duvarını aşmak demektir ve müttefikler için korkutucu birşeydir...
ingilizler çok gizli çalışmaların ardından ses duvarını aşan ilk ülke olmuşlardır fakat amerika bir teknolojik takas yapmak ister ve ingilizlere:"siz bize ses duvarı ile ilgili bildiklerinizi anlatın bizde size"der
saf ingilizler herşeyi anlatırlar fakat karşılığında bir bilgi alamazlar çünkü abd hiçbirşey bilmemektedir:)
savaş sonunda kırılan telsiz şifresinde bir hata olduğu 1000mil değilde 1000 km olduğu ortaya çıkar buda ses duvarının altındadır ve işin en komik yanıdır...

Big Brother
09/11/2004, 20:53
xoleras kardeşime yardım etmeye devam edeyim. arkadaşlar hiçbir şey kanıtlanamaz veya çok gizli değildir. herşey bulunabilir ve öğrenilebilir. biraz fikir yürüterek herşey daha net görülebilinir. sanmayın ki devletlerimiz şeffaf mı şeffaf ne yapsalar anında bilinir ve tek nedeni bizim bildiğimiz nedenlerdir. teknolojiler bu yıllarda yerinde saymaktadır aslında( yani 2. dünya savaşı ve soğuk savaş dönemlerinde yapılan atılımlar düşünülürse yerimizde saymaktayız.) Misal bazı komploları ayrıntılı anlatayım.
ilk defa ozon delinmeye başladığı zaman kutupların üzerinde olmaktaydı. ve bu kutuplara zarar vermekteydi ve iklimler eskisi kadar stabil değillerdi. Bize ozonların delinmesindeki nedenin aereol spreyler, 'chloroflorocarbon'ların ve egzos dumanlarının neden olduğu söylendi. ancak bunlar kutuplarda yoğun olarak kullanılmamaktadır. eğer gazların içinde bulundukları kabın hacmini tamamen kaplayacağı düşünülürse eşit olarak dünyada delinmeler olurdu. dünyanın manyetik alanının hesaba girmesiyle kutuplar biraz daha fazla delinir anca yinede yaklaşık eşitlik olurdu. ancak böyle olmadı.....
olan şuydu( o zamn çıkartmada görev alan bir teğmenin sözlerinden yola çıkarak)
neu schwabenland bölgesinde yani kuzey kutnundaki alman üslerinin olduğu yere müttefikler bir çıkartma yaptı ve çok sayıda paletli ve zırhlı araç piyadeler, ve en önemlisi çok sayıda H-bomb kullanıldı. ve bu sayede ozon delindi. eğer derseniz ki "hem adamlarını yollayıp üzerine bir de H-bomb mu atıyor ozaman size vietnam ve diğer amerikan katliamlarını hatırlatmak isterim çünkü amerika için önmli olan savaşı kazanmaktır kaç adamının öldüğü değil)
veya 2000 yılında 118 mürettebatı ile batan(!) Kursk nükleer rus denizaltısı...
bu denizaltı ve mürettebat rus donanmasının göz bebeğiydi ve kolayca batmazdı(kolaylık sınırlarını zorlayarak düşünün)..
ancak battı(!) ya da batırıldı ve bunun nedeni dolaylı yoldan almanya idi. denizin altına kurlmuş olan ve halen faal olan üssü bildirince rusya+amerika ortak olarak bu denizaltıyı batırmıştır.

Daha fazla uzatmak istemem ancak hitlerin 1 mayıs 1945 günü ölmemesinden, dış dünya ile geçilen bağlantılara kadar bilimum gerçek-bazlı komplo mevcuttur. lütfen önyargılı olamdan burada söylenenleri araştırın ve üzerinde biraz "düşünün" size de mantıklı gelecektir elbet biri dahi olsa.....

xoleras
09/11/2004, 23:03
kursk dünyanın yapılmış(yapılmamış olanları da var)en sağlam,en büyük ve en güvenli dolayısıyla en güçlü denizaltısıdır eğer amerikan torpidolarıyla desteklenirse önüne geçilemez olur.
rus donanmasının gözbebeğidir ve doğal olarak en nitelikli subaylar kursk e alınır.
kursk ün enkazını gördüyseniz eğer uç kısmında büyük bi patlama gerçekleşmiş olduğunu görürsünüz.
torpidolarından biri patlamış olabilir ama nasıl...
rus donanmasının en iyi subayları kapakları açmayı unutmuş olmalı!
yada bir dış etki..bunuda yukarıda brother açıklamış zaten biraz üstü kapalı ama merak eden varsa anlatır sanırım.