PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : ben messenger i silemiyorum yardım edin

tmac
04/11/2004, 13:47
messenger 4.7 var kaldırmak istiyorum ama program ekle/lakdırda gözükmüyor eee ne yapacam

mucar
05/11/2004, 07:16
bir sitede görmüştüm,bunları ben denedim oluyo;

1. MSN Messenger'ı kapatmak***
Windows Messenger, Windows XP ile beraber masaüstünüze girdi. Program ekranın sağ alt köşesinde görev çubuğuna yerleşiyor ve konuşma balonları yardımıyla devamlı olarak bir kullanıcı hesabı açmanızı istiyor. Ancak bu çok uzun sürmeyecek!

İPUCU: Bu sohbet aracının tacizlerinden basit bir şekilde kurtulabilirsiniz. Bunun için Başlat menüsündeki Tüm Programlar/ Windows Messenger komutunu çalıştırın. Bu sayede söz konusu sohbet istemcisi ekrana gelecektir. Ekrana gelen pencere üzerindeki hesap açma sorusuna olumsuz yanıt verin. Şimdi program ana penceresindeki Araçlar/Seçenekler komutunu çalıştırın ve Tercihler kartını aktif hale getirin. Genel başlığı altında bulunan ilk iki seçenekteki işaretleri kaldırın. Böylece Messenger'ın çalışmasını engelleyebilirsiniz. Ancak isterseniz Messenger'ı sisteminizden komple kaldırabilirsiniz. Bu aracı nasıl kaldıracağınızı ve istemediğiniz diğer Windows donatılarını da sabit diskinizden nasıl temizleyebileceğinizi 2.Maddedeki "İstenmeyen Windows XP bileşenlerini kaldırmak" ipucundan öğrenebilirsiniz.

2. İstenmeyen XP bileşenlerini kaldırmak***
Windows XP'nin kullanışlı donatılara sahip olması güzel bir ayrıcalıktır. Ancak kullanıcının işletim sisteminin kurulumu esnasında hangilerinin yüklenmeyeceğine karar verebilmesi çok daha güzel olurdu.

İPUCU: Kurulum esnasında standart olarak yüklenen araçları sonradan silme şansına sahipsiniz. Bunun için ilk olarak "C:\WINDOWS\INF" klasörünü açın. Şayet söz konusu klasörü gezgin penceresinde göremiyorsanız, Araçlar/Klasör Seçenekleri komutunu çalıştırın ve Görünüm kartı üzerinde bulunan "Gizli dosya ve klasörleri göster" seçeneğini etkinleştirin. Bu klasör içerisinde bulunan "SYSOC.INF" dosyasını bir metin editörü yardımıyla açın ve her satırdaki "hide" sözcüğünü sildikten sonra dosyayı tekrar kaydedin. Daha sonra Başlat/Denetim Masası/Program Ekle/Kaldır penceresindeki Windows Bileşenlerini Ekle/Kaldır düğmesine tıklayarak istediğiniz bileşenleri rahatlıkla kaldırabilirsiniz.

HunTER
05/11/2004, 07:27
Daha kısa bı yol olarak

1. Messenger'ı kapatın
2. Start (Başlat) | Run (Çalıştır) penceresinde şu komutu yazın,

RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\inf\msmsgs.inf,BLC.Remove

hakansor
05/11/2004, 08:47
bu advpack.dll ne dosyası ?

HunTER
05/11/2004, 10:13
Tam olarak bılmıyorum.. Bende bu ıpucunu ıhtıyac duydugum bı gun http://support.microsoft.com/?ln=tr adresınden almıstım..

tmac
09/11/2004, 14:44
sğl sğl sğl sğl

syntax
09/11/2004, 15:57
run--> “ RunDll32 advpack.dll,LaunchINFSection %windir%\INF\msmsgs.inf,BLC.Remove “
Hunter yazmıs ama olsun çift dikiş :)

Ansugo
09/11/2004, 19:26
Ayrica bkz : http://www.turkcenet.org/wown_htm/wxpmssgr.htm

superferro
09/11/2004, 22:40
Resimli olarak görünce daha iyi olmuş. :)
Teşekkürler Anguso, Hunter ve Syntax, verdiğiniz bilgiler için...