PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : QT nedir ne degildir?

Dakkar
01/11/2004, 15:34
Arkadaslar benim ogrenmek istedigim konu bu(qt tam olarak nedir? ) nette de uzunca bi arastirma yaptım ancak tam olarak aklimdaki sorulari yanitlayan cevaplar bulamadim.

1-)Qt sanirim c++ gui applicationlari icin gelistirilmis bir tool fakat tam olarak islevi nedir nerede kullanilir?

2-)Sadece linux icinmidir windowsdada kullanilabilirmi?

Tesekkurler

Arkantos
01/11/2004, 17:24
Evet senin de doğru bildiğin gibi QT pencere kullanan uygulamalar (C++ GUI Applications) geliştirmek için kullanılıyor. Fiyatı da oldukça tuzlu. 1550 $ cıkmış :p Niye bu kadar pahalı olduğu konusunda bir fikrim yok. Yalnız GPL lisansını kullanan ücretsiz bir versiyonu da varmış. Sanırım Unix, Linux, Windows ve Mac için kullanılabiliyor. Yani platformdan bağımsız..

pulsar
01/11/2004, 18:55
QT baya ii bisi tasviye ederim. yane. C++ gui yaratiyon felan filan. Bununlada kalmiyon xml gibi zimbirtik sheyleri de hallediyon. QT nin 3 lisansi var. Linuxcular olarak biz QT yi sever ve bagrimiza basariq. Ama kaynagi kapali bisey yapacaksan paralari hazirla. Ama diger pek cok gui aracindan daha chok platform bagimsiz.

Dakkar
01/11/2004, 18:59
yani qt nin free versiyonun da kaynak kodlarini gizliyemiyoruz open source olarak vermek zorundayiz oylemi?

acemi
01/11/2004, 20:34
Oyle

elvenstar
13/04/2006, 17:53
slm
Qtyle ilgili sorunum var arastiriyorum ama pek ornek bulamadim etrafta,oturup ince ince ogrenmeye de vaktim yok,okudugum kadariyla QProcess kullanmam gerekiyor fakat tam olarak nasil yapacagimi anliamadim.Sorunum su ki; bi directory path alip bu directorynin altindaki filelari silmem gerek, ben addArgument kullaniyorum fakat olmuyor,bi probllem daha var,bunlari linuxda yapiyorum;
process->addArgument("rm");
process->addArgument("-r")
process->addArgument(pattern) (bu da userdan aldigim pattern *.cpp gibi)
boyle ise yaramio birde recursive olarak silmeye calisiyorum terminalde -r kullansam da alttaki klasorlerin icine girmio sadece olan dosyalari silio...
yaridmci olursaniz cok sevinirim,bi turlu dogru yolu bulamadim,gunlerdir arastiriyorum

Arkantos
14/04/2006, 00:39
[..]
process->addArgument("rm");
process->addArgument("-r")
process->addArgument(pattern) (bu da userdan aldigim pattern *.cpp gibi)
boyle ise yaramio birde recursive olarak silmeye calisiyorum terminalde -r kullansam da alttaki klasorlerin icine girmio sadece olan dosyalari silio...
[..]

Normalde terminalde rm -rf dizin/ ile alt dizinler de siliniyor. Hiç QT bilmiyorum ama sanırım bu -f parametresini de mi eklemen gerekecek ..