PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : resim boyutlandırma

plus
30/10/2004, 23:39
arkadaşlar ben photoshop da yeniyim ama bir şey soracatım.
Acaba bir klasördeki resimlerin hepsini aynı boyuta nasıl getirebilirim.
Örneğin karışık boyuttaki dosyaları hepsini 100x150 getirmek
istesem ne yapmam gerekir.PS yapılırmı veya başka bir
program var mı?

hellboy
31/10/2004, 02:48
resim secip actıktan sonra ustteki cubuklardan birinin icinde adını tam hatırlamıyorum. image size diye bisi var ordan ayarlayabilirsin ancak bi sorun var.

imagen 150x300 ise bunu 100x100 yapamıyosunmsela. 50x100 oluyo orantılı yapıyo. ben boyle biliyorum.
abcak microsoft image composer da bole bi sorun yok orda istedigin sekilde pikselleri ayrlayabiliyorsun. oran sınırlaması yok.

belki phot. da da wardır ama ben yok diye biliorum.
yardımcı olabildiysem ne mutlu
hadi eyw ;)

OnR
31/10/2004, 13:30
Öncelikle bu işi photoshop'ta da yapabilirsin. Bunun için önce bir resim açarsın. Sonra action yaratırsın (forumda aratırsan action'un nasıl olduğunu bulabilirsin) daha sonra üstten "image" > "image size" den resmin boyutunu ayarlarsın. Eğer orantılı bir şekilde küçültmek istemiyorsan "Constrain Proporitons" seçeneğindeki işareti kaldırırsın. Daha sonrada bunu tüm resimlere uygularsın..

Bunun dışında sırf bu iş için yapılmış programlarda var. Örneğin bedava olan Batch Thumbs. Bu programı kullanarak seçtiğin bütün resimlere aynı boyutta ve kalitede küçültebilirsin. Başta biraz karışık gelebilir ama oldukça iyi bir program..

Download : http://www.inndir.com/program.php?id=10404

c|ost
31/10/2004, 23:19
Sadece Photoshop kullanarak bu durumu çözmek zaman alabilir. Photoshop içerisinde, bir klasörde bulunan tüm resim dosyalarını tek html'de toplayıp albüm hazırlayabilirsin. Fakat tüm resim dosyalarını tek hamlede istenilen boyuta getirilebileceği konusunda bilgim yok.

Bu yüzden;

ACDsee ve IrfanView gibi alternatifleri de göz önüne almanı tavsiye edebilirim. Bu programlar artık sadece resim görüntüleyici görevini üstlenmekten ziyade, ileri düzey görüntü işleme, kesme, kırpma ve boyutlandırma görevlerini de yerine getirmeye başladılar.

ACDSee 7.0 için;

http://www.acdsystems.com/English/index.htm

IrfanView için;

http://www.irfanview.com/

İyi çalışmalar.

Kunt Hepyücel
01/11/2004, 17:09
Gerçekten photoshop'u bilmiyorsunuz, bari forumu araştırın sonra sorun sorunuzu...
Gençler, üzerinde konuştuğunuz özellik photosopun AUTOMATE>BATCH özelliği ile çalışıyor. Yapmak istediğiniz işlemleri yapmadan önce yeni bir ACTION tanımlayıp RECORD'a basın işlemleri yapın ve bitince RECORD'u durdurun. Daha sonra ham görüntüleri bir klasörde toplayın. Bir yeni (boş) klasör yaratın. Photoshop'ta automate>batch'i seçin, source folder'ı destination folder'ı seçin, action'ınızı seçip diğer ayarlarıda inceleyin, sonra işlemi başlatın, photoshop destination folder daki tüm görselleri teker teker açıp action da belirlemiş olduğunuz işlemleri yapıp destination folder'a kaydedecektir. Bu sırada sizde bir kahve molası verebilirsiniz. Saygılarımla...

kursad
01/11/2004, 17:58
Kunt hocam +1

mavikush
09/07/2005, 14:41
ya bu süper bişi ya Kunt teşekkürler hemde çok işime yaradı :)