Tam Sürümünü Görmek İçin : İnternetten aylık kaç mb veri alışverişi yapıyoruz.
Bir aylık internet kullanımımızda ne kadar veri download ediyoruz. Bunun hiç hesabını tutan oldumu? En çok kullanandan en az kullanana herkez mb kullanımını yazabilirmi.!
Ortalama olarak gunde 1.5 GB gelis, 250MB gidis trafigim varmis.
Normal bir internet kullanıcısımısın.?
Ne bu ya?
Günlük 150 mb yi geçmez bu bağlantıyla.
Aylıkda ortalama 3-4 gb felandır.
IcenGuard
26/10/2004, 15:04
8~15Gb/ay
Bunun hesabını benim yerime tutanlar var.. standart bir kullanıcıyım... hergün internetteyim...
ekte rapor mevcut aylık 5 gb'yi geçmiyor dowload'a yapıyorum bol bol..
bu günde 1.5 gb ile arkadaş ne yapıyor ? merak ettim..
Mingitau
26/10/2004, 15:33
bir ara film takıntım vardı, 25 Gb/ay dw yapıyordum, tabii 6-7 GB/ay kadar upload oluyordu.
Şimdilerde günlük 700-800MB kadar trafiğim oluyor. Tabii bişi indirmiyorsam.
Normal bir internet kullanıcısımısın.?
Normal bir internet kullanicisi derken?
Zannedersem ev kullanicisi olup olmadigini soruyorsun.
Bu trafik evdeki trafigim. PC'yi sadece ben kullaniyorum.
bu günde 1.5 gb ile arkadaş ne yapıyor ? merak ettim..
Ne yapilir ki? Film, mp3, program ve dokuman...
Zerzevat Adam
26/10/2004, 18:55
Sadece chat yapan ve 1-2 site gezen tiplerde anormal olmadığı ve internet kullanıcısı olduğunu sayarsak bunun yanında bilgisayarına program indiren, araştırma yapan, müzik ve film indirenlerde normal internet kullanıcısıdır.
Aslında işin esası bugün bölüm müdürünün ev bağlantısı için telekom tariflerinde inceleme yapması ve bana dönerek 29 milyon sınırlı aylık 3gb hak veren seçenekle 49 milyon sınırsız seçenek arasındaki seçme çabasında benden yardım istemesinden kaynaklandı fakat ben sınırsız kullandığım için hiç ne kadar veri alışverişi yaptığımı hesaplamamıştım. omerbaybali da haklı olabilir konusunda fakat benim normal kullanıcı olarak kastettiğim pek fazla aktif kullanım olmayan bir kullanıcının isimlendirmesiydi kendimce.
Zerzevat Adam
26/10/2004, 21:43
Bana kalırsa bunu daha çok şöyle hesaplamak gerekir:
1 ay = 30 gün
Hadi pazar günleri tatil olsada biz onları "ekstralar" olacak şekilde hesaba katalım.
3GB= 3072MB fakat 3000 düz hesap yapalım.
O halde 1 güne 100mb kullanım hakkı çıkıyor. Ve bu noktada rutin girdiğin sitelere sadece belli sayıda ve belli aralıklarla bakabilirsin, ondan sonra sadece gerekli bölümlere bakabilirsin. Ad-blocker kullanarak animasyonlu grafiklerin boşuna yüklenmemesini sağlayabilirsin.
Ve günlük "bant genişliği kullanım raporu" çıkartabilirsiniz. Hatta bunu sınırsız hat ile yapın sonra buna göre kotalı alabilirsiniz. Ayrıca bir ipucu daha vermek istiyorum, bu şirkette kaç tane bilgisayar olduğunu ve ne iş yapıldığıda önemli.
Mesela web tasarım yapılıyorsa ve grafik arama gibi işlemler olacaksa düşünün ki bir stock foto ~1 mb...
Ve 5 tane bilgisayar interneti kullanıyorsa günlük en fazla 20mb kullanma hakkın var. :)
Bence bunca sıkıntıya değmez şirketlerde 20 milyon için.
Bana kalırsa bunu daha çok şöyle hesaplamak gerekir:
1 ay = 30 gün
Hadi pazar günleri tatil olsada biz onları "ekstralar" olacak şekilde hesaba katalım.
3GB= 3072MB fakat 3000 düz hesap yapalım.
O halde 1 güne 100mb kullanım hakkı çıkıyor. Ve bu noktada rutin girdiğin sitelere sadece belli sayıda ve belli aralıklarla bakabilirsin, ondan sonra sadece gerekli bölümlere bakabilirsin. Ad-blocker kullanarak animasyonlu grafiklerin boşuna yüklenmemesini sağlayabilirsin.
Ve günlük "bant genişliği kullanım raporu" çıkartabilirsiniz. Hatta bunu sınırsız hat ile yapın sonra buna göre kotalı alabilirsiniz. Ayrıca bir ipucu daha vermek istiyorum, bu şirkette kaç tane bilgisayar olduğunu ve ne iş yapıldığıda önemli.
Mesela web tasarım yapılıyorsa ve grafik arama gibi işlemler olacaksa düşünün ki bir stock foto ~1 mb...
Ve 5 tane bilgisayar interneti kullanıyorsa günlük en fazla 20mb kullanma hakkın var. :)
Bence bunca sıkıntıya değmez şirketlerde 20 milyon için.
Sevgili omerbaybali sanırım yine yanlış okudun :) Kendi evi için sorduğunu belirtmiştim bizim şirkette zaten 2 adet 2048 bulunmakta :)
Zerzevat Adam
26/10/2004, 22:11
Haa :)
Yanlış değilde eksik okumuşum. Bizim patron soruyor diyince dedim patronlar genelde cimrilik yapar. :)
Haa :)
Yanlış değilde eksik okumuşum. Bizim patron soruyor diyince dedim patronlar genelde cimrilik yapar. :)
Patron değil bölüm müdürü sevgili zerzevatadam :p "şimdi oldu"
Mingitau
26/10/2004, 22:40
IRC MSN ICQ açık bu arada forumda dolaşıyordum, yani dosya indirme filan söz konusu değil
darkstat (http://purl.org/net/darkstat) şunları diyor
Packets captured: 42,777
Data off the wire: 10,633,267 bytes
Unique hosts: 532
Counting: 3 hours 16 minutes 0 seconds
Running since: Tue Oct 26 19:29:41 2004
yani omerbaybali
tarifine göre
mp3 ve film indirmeyen kullanıcılar normal olmuyor.
:p
Telekomun yeni 29 milyonluk tarifesi varmış.ADSL.5gb mış.eğer geçerse gb başı 4 milyon muş acaba.hergün ortalama 20 tane mp3 felan inidiriyom.5 gb geçermi yaw.ayda
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.