Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel 12 için çizgi makrosu
ekte sizlere yaptğım bir makroyu gönderiyorum. makro yatay veya dikey çizgi(ler) için kullanılıyor. örneğin bir karenin içine 60 çizgi istediğinizde.. neyse inceleyin konuşuruz...
kolay gelsin
macroyu ekleyemiyorum mu? evet :(
neyse e-mailine göndermemi isteyen arkadaş varsa bildirsin...
emreyar@hotmail.com
iyi calismalar
merhaba
macroyu aşağıdaki adresten indirebilirsiniz. aynı yerde montaj.gms adlı bir macrom daha var. bunu özellikle montaj yapanların denemesini öneririm. en çok sevdiğim ve en çok uğraştığım macro oluyor kendileri...
http://groups.yahoo.com/group/coreldraw/files/
bölümler.gms
montaj.gms
linkten indirebilmem için yahoo group üyesi olmam gerekiyormuş. İndiremiyorum malesef.
@oza, macroları aldım. Tebrik ederim. Fakat şu çizgi makrosunun nasıl çalıştığını pek anlayamadım. Corel Macrolarıyla ilgili bir mail atmıştım sana, ilgilenirsen msn den görüşebiliriz.
ben adımları sıralayım nerede sorun var kontrol edersin.
1-corel12/draw/gms -içine kopyalanacak
2-corelin içinde Tools/Visual Basic/Play tıklanacak
3-çıkan menünün ortasında Macros In açılır menüsünden macro seçilercek
4- Run'a tıklanacak
macronun çalışabilmesi için herşeyden önce çizgi olmayan bir nesnenin seçilmesi gerekiyor. ardından nesnenin kaça bölüneceği yani içine kaç satır çizileceği giriliyor
en son olarakta çiz komutu tıklanıyor.
maile birazdan bakacağım
kolay gelsin
Macronun çalışmasında bir problem yok, işleyişi anlamadım zaten. Çizgi olmayan bir obje derken nasıl bir obje olacak. Ben bir rectengular çizdim, bölüm sayılarını verdim fakat bir çizgi çizip hata verdi ve durdurdu...
çizgi olmayan derken; bölmek için bir alanın olması gerekiyor demek istemiştim. bu macroyu birkaç yıl önce yapmıştım. şimdi biraz kurcalayınca hatırladım. ilk versiyonlarında düz çizgi olmayan bir nesne gerektiriyordu. sana gönderdiğim son versiyonu. alana sahip olmayan çizgilerde de kullanılabilir. böyle bir durumda "şekle dağıt" seçeneği bir işe yaramaz yalnızca... macro çizgileri 0,5 mm'de bir duplicate ediyor. örneğin 10 mm'lik bir kareyi 20'ye böl dediğinizde yine "şekle dağıt" seçeneği devreden çıkıyor. bi ara bu değeri 0,25 mm'ye düşüreceğim....
bana hata mesajını verebilirmisin...
corel 12 kullanıyorsun değil mi?
kolay gelsin...
ekte bölümleme ve montaj macrosu.... yukarıdaki mesajlarda nasıl kullanacağınıza ilişkin bilgi var gibi....
Herhangi bir objede obje uzunluğu kadar çizgiyi objeden ayrı, alt tarafına çiziyor ve şu hatayı veriyor. Debug edebilseydim satır nereden kaynaklandığını da söyleyebilirdim fakat kaynağa şifre koymuşsun.
"runtime error '438':
Object doesn't support this property or method"
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.