Tam Sürümünü Görmek İçin : Arkadaşlar biri bana şu olayı anlatsın
emranella
23/10/2004, 19:07
Biri bana Soylesin bilgisayarımı nasıl net uzerinde paylaşabilirim domain almam gerekirmi windwos xp pro nun IIS özeliğini nasıl tam anlamıyla nasıl kullanabilirm bilen arkadaşlar varsa mesajlarınızı bekliyorum şimdiden Teşekkürler :super:
emranasilturk@msn.com
emranasilturk@hotmail.com
emran.asilturk@gmail.com
Biri bana Soylesin bilgisayarımı nasıl net uzerinde paylaşabilirim domain almam gerekirmi windwos xp pro nun IIS özeliğini nasıl tam anlamıyla nasıl kullanabilirm bilen arkadaşlar varsa mesajlarınızı bekliyorum şimdiden Teşekkürler :super:
paylasmakdan kastin ney
kötü bir espiri yapabilirmiyim
CD-Romunu bana verebilirsin
abimin PCsinelazim
sadist_sniper
24/10/2004, 20:23
IIS yüklediğin zaman "inetpub" diye bir dosya oluşuyor. O dosyanın içinde "wwwroot" klasörün içine istediğin dosyaları atıp paylaşım yapabileceğini düşünüyorum.
emranella
10/12/2004, 23:35
windows xp nin ISS daha ilgi çekici ayrıntılı bilgi lazım thanks:) :super:
windows xp nin ISS daha ilgi çekici ayrıntılı bilgi lazım thanks:) :super:
windowsun helplerine bakmayi denesene
cok genis bir soru sordun ayni birincisi gibi
sorularini daha acik ve net yazarmisin
winxp nin iis sini sadece local networkte kullanabilirsin.İnternette webserver olarak kullanamazsın.
Deptor, Sen ne yapmaya çalışıyorsun.. Cevapladığın konu başlıklarının Daha önce cevaplanan kısımlarını sanırım okumuyorsun.. Sırf yazmak içinmi cevaplıyorsun anlayamadım..Lütfen Biraz daha dikkatli olurmusun rica Ediyorum
"winxp nin iss sini sadece local networkte kullanabilirsin.İnternette webserver olarak kullanamazsın."
IIS görevinin ne olduğunu biliyormusun Ve bir çok Web sayfasının yayınlanmasında hangi server kullanılır onada cevap verirmisin.. Birde IIS in açılımı nedir Onuda yazarsan sevinirim...
Bunları cevabını bulursan ne demek istediğimi anlayacağına eminim :)
peki dostum ben iss nin web sayfalarını görüntülemediğini söylemedim sadece winxp de iis yi tam olarak kullanamazsın sadece local networkte kullanabilirsin eğer winxpnin iss sini tam olarak kullanabilseydi,k webserver için server işletim sistemi kullanmazdık.Winxp pro işletim sistemi alıp web sayfalarımızı öyle yayınlardık(vaya win98 e iis ekleyip yayınlardık ne kadar güzel (güzel olan "win98=webserver") :) ).
şimdi ben sana soruyorum neden web serverler işletim sistemi olarak server tabanlı yazılım kullanıyorlar.
(eklemek istediğim bir diğer mesajda:arkadaşımız dosyalarını webserver üzerinden paylaştırmak istiyor ve ben diğer mesajımı bu yüzden yazdım.)
IIS in eski adı nedir ?
Dediğin gibi Server lar olmadan, Win98 Üzerine bu işlemleri yapmamız için ne kurardık ?
İkisinin cevabıda aynı !
insana hitaben;
tabiki iss kurardık sen cevapları dikkatli okumuyorsun herhalde server olmayan işletim sistemlerinde kurulan isslerde websayfalarını internet ortamında yayınlayamazsın sadece local networte yayınlayabilirsin.niye halen daha iss üzerinde direniyorsun anlamadım ben iss ye vpn veya başka bişi demedimki...
( birde şu var madem iss de iss diyorsun
winxp deki iss açılımı : IIS = Internet INformation Service
server işletim sistemlerinde açılımı :ISS = Internet Servis SAğlayıcı (ISP = Internet Service Provider)
belki sen bi,liyorsundur ama olsun :) )
Deptor, Bak bu arkadaşımız dosyalarını paylaşıma açmak istiyor. Bunun içinde bir servera gerek yok IIS yeterli onun için ha IIS in FTP özelliğinden faydalanmak istemiyor şöle yapar Bir HTML sayfa düzenler kendine ve burda linkler verir.. gelen arkadaşlar Bu linklere basarak dosyaları indirebilirler..
Eğer Ip'si dynamic IP olursa "ip" devamlı değişceğinden Static ip almanı tavsiye ederim. Eğer yok illa Dynamic İp olarak kalcak diyosan
Senin Ip ini devamlı kontrol eden ve sana bir domaine benzer isim vererek interneette sayfa yayınlayıp dosya paylaşımı yapacağın bir adres var hatta bir çok adres var eğer araştırısan bulabilirsin
Bunlardan bir tanesi www.dyndns.org bunun için bir ADSL modemin ve Bu adsl modemin dyndns.org adresini destekliyor olması gerekiyor.
Bu belirtiğim adrete gidip kayıt olman, bir isim alanı seçmen ve ip ni buraya yazman ve sonra ADSL modemdede bu sayfayı ayarlar kısmından bulup seçmen yeterli Her ip in değiştiğinde ADSL ile bu WEB sayfası konuşup gerekli güncellemeri yapabilcektir
Sonrada kayıt olduğun isimdende sana ulaşılabiliyo olabilcektir !
Bir Servera İhtiyacın yok
winxp deki iss açılımı : IIS = Internet INformation Service
server işletim sistemlerinde açılımı :ISS = Internet Servis SAğlayıcı (ISP = Internet Service Provider
iis nedir¿ ne iş yapar ¿
iss nedir ¿ ne iş yapar ¿
tekrar söylüyorum winxppro yu gerçek webserver olarak kullanabiliyorsak biz niçin server işletim sistemi alıyoruz.
selami_32
13/12/2004, 13:56
xp pro'daki iis'i arkadaşlar arasında web sayfası denemesi yapmak için kullanabilirsin örneğin web sayfası yaptım baak http://212.194.122.1/deneme.asp diye adresi verirsin adam bakar. ftp'sini de senin dosyalarını başka arkadaşların alması için kullanabilirsin. ancak xp pro'da iis için mutlaka kısıtlama vardır. örneğin dosya paylaşımında bir paylaşıma en fazla 10 kullanıcı bağlanabiliyor iis'de de öyledir. öyle bir şey olmasa bile performans sıkıntısı çıkar windows server 2003'e ya da win2000 servere göre.
saygılar.
DeliPenguen
13/12/2004, 14:16
deptor:
ISP'ye nereden atladın anlamadım. Win98'de de istersen webserver kurarsın. PWS diye birşey var. Açılımı da Personal Web Server. XPProyu gerçek server olarak kullanamamanın bir nedeni yok, çünkü kullanabilirsin. Ama 2000 ya da 2003 Server bunun için daha uygun olduğu için onu kullanıyorsun. Bakkala kamyonla da gidebilirsin ama uğraşmaya gerek olmadığı için arabana atlayıp da gidiyorsun gibi alakasız bir benzetmeyle de olayı açıklayabiliriz.
Bu arada bildiğim kadarıyla,
WinXP Pro daki ve Win2k daki şeyler aynı: IIS (Internet Information Services).
ISS bir program değildir. Servis sağlayan firmaya, sisteme, vs. verilen addır.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.