Tam Sürümünü Görmek İçin : çalışmayan e-mail hesapları
Joe_Sadriabi
23/10/2004, 01:13
Merhaba,
Yönetmeye çalıştığım 2 adet web sitem var. Bu sitelerle ilgili oluşturduğum mailing listim var. Yaklaşık 1000 mail adresine ulaştım. Bu kişilerin çoğunluğu son 5 yılda kendi istekleriyle mail listeme üye olmuşlardı. Mesajları manuel olarak bu kadar kişiye yollamak çok uğraştırıcı olmaya başladı. Hosting sağlayıcımın önerisiyle mail listemi mail serverım üzerindeki sisteme aktarak otomatik olarak yollamaya başladım. Ancak zaman içerisinde mail adreslerim kullanılamaz hale geldi. Herhangi bir posta adresine mail atmaya çalıştığım zaman çoğunlukla "bu mail sunucusu yollamaya izinli olduğum mail sunucularından biri değil" anlamına gelen mesajlar alıyorum. Yani kısaca kardeşim sen spammer'sın mail atamazsın diyor. Bu durum üzerine bir süredir bu mail listleri kullanmıyorum. Ancak sorun çözülmedi. Aynı domain üzrinde açtığım yeni bir posta hesabında bile aynı sorunla karşılaşıyorum. Umarım derdimi anlatabilmişimdir. Çözüm önerisi olan var mı?
Maıl gondermek ıstedıgın sunucuların sahıplerıne "Ben spammer degılım, sadece lısteme gonullu olarak uye olmus uyelerıme maıl gondermek ıstıyorum. Lutfen benı lıstenızden cıkarın" seklınde bır maıl gonderebılırsın..
Yada kullanıcı hesabını degıstırmek yerıne maıl sunucunu degıstırırsın.. Ancak sunucu degılde alanadın lısteye alındıysa buda cozum olmaz.. Bu durumda sanırım alanadınıda degıstırmelısın.. En azından maıl gonderırken..
Not: Spam'ın en sevmedıgım yanı bu zaten.. Nerdeyse maıl servısının sonunu getırdıler.. Artık ıstesekte kımseye maıl gonderemez hale geldık..
Joe_Sadriabi
23/10/2004, 01:43
artık nerdeyse kimseye mail gönderemediğim için herbirine tek tek yazmak ve kara listeden çıkarılmayı istemek mümkün bir çözüm gibi görünmüyor.
mail listelerinden çoktan vazgeçtim. sorunu kısmen yahoogroup açarak çözdüm. ben sadece en azından kişisel maillerimi kendi alan adımdaki mail hesaplarımdan göndermek istiyorum. alan adı blocking hatta ip blocking gibi şeyler okudum bazı yabancı spam sitelerinde. ama ne yapmam gerektiğini çözemedim.
kullandığım alan adları eski ve hedef kitlem tarafından bilinir hale geldi. değiştirmek istemiyorum. ancak en son çözüm aynı alan adını org, ya da net uzantısıyla alıp (tabi başkaları tarafından eğer alınmamışsa), mail hesaplarını ordan acmak ve hayatımın sonuna kadar mail list olaylarına hiç bulaşmamak.
bu konuda bilgilendirici link veren olursa makbule geçer.
teşekkürler.
Bu konuda bı lınk varmı bılmıyorum ancak sunları soyleyebılırım,
1. Maıl hesabı bloklama: Karsıdakı maıl sunucusu mailhesabi@alanadi.com hesabını bloklamıstır sadece.. Bu durumda sadece hesabı degıstırmen yeterlı..
2. Alanadı bloklama: Karsıdakı maıl sonucu bukez alanadi.com alan adına baglı olası tum maıl hesaplarını bloklamıstır.. Bu durumda alan adını degıstırmelısın.
3. IP adresı bloklama: Karsıdakı maıl sunucu senın bulundugun sunucun IP adresını bloklamıstır.. Bu durumda maıl sunucun IP adresını degıstırmedıgı surece hangı alanadına yada hesaba sahıp olursan ol o sunucuya maıl gonderemezsın.. Yada bı baska IP adresıne sahıp bı baska maıl sunucusuna gecmelısın..
Cunku maıl sunucunun IP adresı dıyelım 192.168.0.1 ıse ve bu sunucuyu kullanan yuz farklı sıte varsa IP bloklamada tum bu sıteler engellenmıs olur.. Bu durumda alanadının ne oldugunun onemı yoktur.. O sunucuyu kullandıgın surece engellenıyorsundur..
Pekı maıl sunucusu nasıl degıstırılır? Sanırım bunun ıcın bı baska hostıng fırmasına daha dogrusu bı baska alana gecmelısın.. Fırmaların kullandıkları maıl sunucuları farklı olacagı ıcın maıl sunucunun IP adresıde degısecektır..
Surekli degisen bir ip numarasina sahipseniz (kendi baglantinizdan bahsediyorum) epostaklari kendi makinenizden yollamaniz kismi bir cozum olabilir. Ama bu seferde "IP araligi banlama" gibi sorunlar yasanabiliyor.
Biz 500 kisiye su sekilde e-posta gonderiyorduk : Hotmailden sira ile birkac hesap aciyorduk. Her bir hesabta listenin bir kismini tutuyorduk. Eposta atacagimiz zaman sira ile hesaplara girip sira ile listelere gonderiyorduk.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.