PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Domain Kaydı ve Kimlik Bilgileri

CrazyCat
22/10/2004, 17:03
Bir süredir adıma kayıtlı bir kaç alan adının süresini uzatmak için Turkticaret.net'e başvurmuştum ama inad edip bir türlü işlemi yapmadılar.

Daha önce bi çok alan adı alım işlemi, yönlendirme ve ns tanımlama işlemim sorunsuzca hallolmuştu fakat geçenlerde süresi dolmak üzere olan alan adlarını yenilemek isteyince işlem gerçekleşmedi ve bir süre sonra kimlik bilgilerim, ev adresim ve telefon numaramı güncellemem gerektiğini ve telefon numaramın doğruluğu teyyid edildikten sonra bu işlemleri yapabileceklerini söylediler.

işlem için gerekli ödeme ise yaklaşık 1 ay önce kredikartımdan çekildi.

işin doğrusu alan adının whois bilgilerinde adres kimlik ve tel nomun yayınlanlmasını istemediğim için gerekli güncellemeyi yapmadım. ve sonunda domainlerin süresi doldu.

kısaca bu inatlaşma sonucunda bana gönderdikleri son mailde şöyle bir şeyler yazmışlar.

ICANN tarafından alınan karar gereğince domain whois sorgularının doğru olması şarttır.Ana register firmalar tarafından domain bilgileri kontrol edilmektedir (isim, telelfon, adres, mail..) Bu bilgilerden bir tanesinin bile güncel olmaması durumunda domain silinmetedir.

bu doğru mu?

ICANN in sayfasını dolaşıp duruyorum ama tel nonuzu vermesseniz sizin alan adınızı sileriz gibi bir ibare göremedim.

registerapi.com dan aldığım alan adları için böyle bir zorlukla karşılaşmamıştım.

sizce alan adlarından vazgeçip. paranın üstüne de su içip turkticaret.net'e "al aşığını ben onamıyorum" mu desem. ?

Yoksa kuzu kuzu kişisel tel nomu verip bi dünya tel sapığı sahibi mi olsam?

Yada paramı geri isteyip (sanırım sipariş gerçekleşmediği için bunun mümkün olması lazım) . domainlerin 60 günlük periyodlarının bitmesini bekleyerek 3 - 5 dolar fazla verip yabancı bir yerden miı tekrar sipariş etsem ?

Bildiğiniz ii bir alternatif var mı?

Mingitau
22/10/2004, 18:56
Süre dolmamışsa başka bir yerden transfer etmek mantıklı, ancak turkticaret.net in bu konuda agresif bir politikası var.

O alanların dolu veya boş olması birşey farkettirmiyor, Türkticaret.Net' in kullanıcı profili çalışmaları olabilir bunlar zira geniş bir müşteri kesimleri bulunuyor, kobiler dolayısıyla.

Okan
15/11/2004, 02:27
Bilgi girmeniz zorunlu ancak bu bilgiler illaki sizin bilgileriniz olmak zorunda
degil sallama bilgiler olabilir veya tescil eden firmanin telefon numarasida olabilir.
ICANN Telefonu zorunlu hale getirdi ancak dediğim gibi kendi telefonunuz olmak zorunda değil.
Önemli olan ve dikkat etmeniz gereken tek bilgi Administrator email adresidir.

Domain Silinme böyle bir olay yok. Turkticaret dotregistrar ile çalışıyor
dotregistrar firmasında da böyle bir olay yok nereden çıkardılar bilmiyorum.

domain panel için http://dpanel.registerhosting.net ziyaret edebilirsiniz.
Sorunsuz ve süratli panel + domain sistemi arıyorsanız yardımcı olmaktan memnuniyet duyarım.

pan
15/11/2004, 11:06
tavsıyem godaddy.com dan domain register etmenız.domain bilgilerı gırerken belkı manual kontrol edıyolardır dıye dogru olmasada dogru olma potansıyelı olan bılgıler gırmıstım ben, ama sonradan degıstırebılıyosunuz sonradan hepsını none yapmıstım ama sanırım ınsan kontroluyle degılse otomatık oluyo bu, karttan para cekılırse dırek acılıyo yanı.zaten suanda domain register eden firmaların cogu ya verisign ya dotregistrar yada godaddy nin bayiligini kullanıyolardır.

euler
15/11/2004, 11:28
... zaten suanda domain register eden firmaların cogu ya verisign ya dotregistrar yada godaddy nin bayiligini kullanıyolardır.ya da onlinenic

turker
18/11/2004, 15:52
sanırım godady istek üzerine ve ücret karşılığında domain bilgilerini gizliyor.

erk
18/11/2004, 16:31
godaddy ve online nic ikiside iyi firmalar..
sağlam bir sistemleri
ve hiç bir problemde çıkmıyor...

sunny_smiley
18/11/2004, 17:46
onlinenic hiç de sağlam değil, adamla hafta sonu çalışmıyor atı mesajlara geç cevap yazıyorlar, bir tanesine cevap bile yazmadılar. godaddy 12 saati geçmeden cevap yolluyor neredeyse. inanılmaz hizmet.