Tam Sürümünü Görmek İçin : türkticaret aldatmacası
psikopat®
21/10/2004, 20:34
https://www.turkticaret.net/siberhosting/webhosting.php
adresinde şöyle bir paket var:
» Sınırsız web alanı
» POP3 ve Webmail Destekli 10 adet E-mail. Her mail için 5 MB alan *
» 3 adet subdomain **
» Kontrol Paneli ile e-mail hesaplarınızı kendi kendinize yönetme imkanı
» 365 gün 24 saat FTP ile güncelleme imkanı
» ASP, PHP Desteği
» Unix Sunucularımızda MySQL veya PostgreSQL Desteği
» Standart CGI Desteği
» Windows sunucularımızda Frontpage 2002 Extensions
» 1 gün içinde kurulum
» Kurulum ücreti ve extra ücret yok!
69$/yıl
adamlar büyük marifetmiş gibi sınırsız web alanı yazıyor ama ortada bad genişliğinden haber yok. bizim saf insanlarımız da sınırsız web alanı birşeymiş gibi türkticaretin bu aldatmacasına kanıp türkticareti uzak ara türkiyenin en büyük hostu yapıyor. yazıklar olsun. bu resmen kandırmacadır.
adamlara mail atıp sormuştum. yıllık 1GB veya 10GB band genişliği sınır olduğunu söylemişlerdi. tam hatırlamıyorum 1 miydi 10 muydu. büyük ihtimalle 10GB idi. ama 10 bile olsa yıllık için çok düşük bir değer. adamlar bunu satarken söylemiyor. satın alanlar fazla bilgili değilse sormadan alıyorsa resmen insanları kandırmış oluyorlar.
adamlara attığım mail'da bunu neden sitelerinde yazmadıklarını sormuştum ama tabiki cevap vermediler. vermelerine de gerek yoktu zaten neden yazmadıklarını hepimiz biliyoruz.
Burda bı aldatmaca yok.. Aldatmaca olması ıcın sınırsız dıyerek sınırlı web alanı vermesı gerekırdı turktıcaret.net'ın.. Adamların tek yaptıgı ıse bant genıslıgıne sınır getırmek.. Kaldıkı yazında belırttıgın gıbı bunu soruncada soyluyorlar zaten..
Yanı burda bı yanlıslık yok.. Sadece urunlerını pazarlıyorlar.. Kı zaten yıllık 10GB 'tan fazlasına ıhtıyacın varsa bant genıslıgını soracak kadar da deneyımlı bırı olmalısın..
psikopat®
21/10/2004, 20:53
Yorumsuz....
Hosting konusunda temel kriterler kullanilan platform, saglanilan alan, baglanti hizi ve izin verilen bant genisligi; ben buyugum diyen hosting firmasinin bunlarin tamamini acikca belirtmesi gerekiyor. Hatta hic bilmeyen birisine bunlarin ne oldugunu ne ise yaradigini anlatabilmesi gerekiyor.
"Sinirsiz web alani veriyoruz" deyip "bant genisligini sinirlandirmak" ile kimseyi aldatmis olmuyorlar bence de... Ama redial'in dedigi gibi eksik bilgi vermeleri de dogru degil. Gerci bu durumun, kotu niyetliliklerinden daha cok, beceriksizliklerinden ve musterinin bu bilgileri talep etmemesinden kaynaklandigini dusunuyorum.
Birakalim bant genisligini, sinirsiz web alani bile derken bir yildiz koyup "sinirsiz web alani demek sunucunun donanimi ile sinirlidir demektir" gibi bir not dusmeleri lazim. Yani daha diger limite erismeden bunu belirtmeleri gerekiyor.
Yani ileride siz "3 terabayt" yuklemek istediginizde yukleyemediginizi gordugunuzde dava acabilirsiniz.
Ancak adamlar enayi degil. Bu ne demek? Demek ki burada kullanicinin muhtemelen okumadan gectigi "sozlesmede" bir feyk atiyorlar. Yapilan is onu gosteriyor. Var mi okuyan sozlesmeyi?
Scorpion
22/10/2004, 00:45
Hosting konusunda temel kriterler kullanilan platform, saglanilan alan, baglanti hizi ve izin verilen bant genisligi; ben buyugum diyen hosting firmasinin bunlarin tamamini acikca belirtmesi gerekiyor. Hatta hic bilmeyen birisine bunlarin ne oldugunu ne ise yaradigini anlatabilmesi gerekiyor.
+1.000.000
bunda bir aldatmacak yok diyenlere kesinlike katılmıyorum.. vardır.
göz boyamak için deneyimsiz kullanıcıları RESMEN kandırıyorlar.. deneyimsiz bir kullanıcı BW 'nin ne olduğu dahi bilmiyor olabilir ancak sınırsız ibarisini gördüğü zaman oooo bunlarda sınırsız öbürlerinde 2 gb yazıyor demekki bu iyi şeklinde bir psikoloji oluşabilir...
insanlar bir hizmet yada ürün alırkan konunun teknik detaylarını bilmiyorsa satıcı'nın onu bilgilendirmesi gerek bunları karatıp KAZIKLAMASI değil.. sayfaya yazıyorlar sınırsız diye BW sınırını aştığın zaman fatura geliyor bu ne iş ? karınca yazılı anlaşılmaz sözleşmelerde cabası...
peki bu normal ise ve bir sakınca yoksa gerçekten kalite olan hosting firmaları bunu niye yapmıyorlar hiç düşündünüzmü ?
mesela
http://www.doruk.net/s_hosting_web_weblight.asp
çünkü onların ördek avcılığı gibi bir hobileri yok
Allahaskına bı hostun kalıtesı ne zamandan berı paket tanıtımına dayanıyor? Yanı paketını alırsın hızmetını kullanırsın sonra karar verırsın kalıtelı olup olmadıgına..
Dıger yandan, bız bunun gıbı tanıtımlarla hergun heran karsılasıyoruz zaten.. Bu seferkını farklı kılan ne? Yanı dıslerınızı ıkı haftada beyazlatan dısmacunları, saclarınızı on gunde kabartan sampuanlar.. Ne beklıyorsunuz? Her reklam fılmınde bır bılımadamının cıkıp bu urunlerın beklenen etkıyı vermesı ıcın gereklı kosulları anlatmasınımı?
Yanı bıraz daha hosgorulu olun lutfen.. Ben ortada bı art nıyet oldugunu hıc sanmıyorum.. Kı adam bı kampanya duzenlıyor.. Bır etkı yaratmaya calısıyor.. Yada bu gıbı detayları musterıyle yuzyuze konusmak ıstıyor.. Kım bılebılırkı?
Ha bu hosunuza gıtmıyorsa dıger alternatıflere yonelırsınız olur bıter.. Ancak ınsanlar aldatılıyor, ordek avlanıyor dıyerek ortalıgı ayaga kaldırmanın da anlamı yok.. Sonucta bu gercek kullanıcıya bı sekılde aktarılıyor.. Yada vadedılenden farklı bı sey satılmıyor..
https://www.turkticaret.net/siberhosting/sb_order.php?id=1
Ek Madde 2: Anlık trafik kullanımı sınırsızdır, aylık trafik bedeli ise kullanılan paket türüne göre farklı şekilde hesaplanır. Max. trafik, Sınırsız Web Alanı Paketlerinde 10 GB/YIL; Profesyonel Web Alanı Paketlerinde 10 GB/AY şeklindedir. Trafik aşımları, her ayın ilk haftasında 5$/GB + KDV olarak faturalandırılarak kullanıcıya posta yoluyla bildirilir. Faturanın postaya verilmesini takip eden 1 hafta içerisinde Müşterinin itiraz hakkı mevcuttur.Aksi taktirde 15 iş günü içinde ödeme yapılması kesinleşmiş olacaktır.
Iste sozlesme ve trafık lımıtınden soz eder maddede buradaymıs zaten.. Hemen paketı satın al ekranında karsınıza cıkıyor..
Allahaskına bı hostun kalıtesı ne zamandan berı paket tanıtımına dayanıyor? Yanı paketını alırsın hızmetını kullanırsın sonra karar verırsın kalıtelı olup olmadıgına..
paket tanıtımına dayanmıyor sana verecekleri herşeyi yazmışlar bedelinide.. sorun kalite değil , sorun satış stilindeki çarpıklık..
biris sınırsız yazmış , birisi sınırlı neden ? bir çok örnek var özellikle "sınırsız" kelimesini kullanmakdan kaça firma neden kaçınıyorlar ozaman ?
Dıger yandan, bız bunun gıbı tanıtımlarla hergun heran karsılasıyoruz zaten.. Bu seferkını farklı kılan ne? Yanı dıslerınızı ıkı haftada beyazlatan dısmacunları, saclarınızı on gunde kabartan sampuanlar.. Ne beklıyorsunuz? Her reklam fılmınde bır bılımadamının cıkıp bu urunlerın beklenen etkıyı vermesı ıcın gereklı kosulları anlatmasınımı?
bunu eleştirirken onları aklamıyorum.. tüketici ürün ne olursa olsun kandırılmamalı... ilgi alanımız ve bilgimiz olduğu için bu konuda daha hassas olmamız normaldir.
Yanı bıraz daha hosgorulu olun lutfen.. Ben ortada bı art nıyet oldugunu hıc sanmıyorum.. Kı adam bı kampanya duzenlıyor.. Bır etkı yaratmaya calısıyor.. Yada bu gıbı detayları musterıyle yuzyuze konusmak ıstıyor.. Kım bılebılırkı?
ortada kesinlikle bir art niyet ve aldatmaca var.. 3 adet mail yerine 3 POP3 mail diye belirtilirken neden bw yada web alanı için sınırsız deniliyo ?
ben büyük bir firmayım insanlar bana ve referanslarıma güveniyor ozaman BMW Cabrio 2 milyar diye ilan vereyim.. vatandaş arasın zaman harcasın parasını ödesin.. sonra yüz yüze görüşünce "efenim biz sadece lastiklerini verdik ,lastik demek başlangıç demek devamını'da alabilirsiniz" mi deyim ? bunda bir mantık varmı ? sınırsız BW alan vatandaş bigün BW si sınırlandırılınca ne yapacak ?
Ha bu hosunuza gıtmıyorsa dıger alternatıflere yonelırsınız olur bıter.. Ancak ınsanlar aldatılıyor, ordek avlanıyor dıyerek ortalıgı ayaga kaldırmanın da anlamı yok.. Sonucta bu gercek kullanıcıya bı sekılde aktarılıyor.. Yada vadedılenden farklı bı sey satılmıyor..
ben kullanmıyorum... özgür ve demokratik bir ortamda kişisel fikirlerimi açıklıyorum.. bir aldatmaca olduğunu söylüyorum konun muhatablarıda burda bir aldatmaca olmadığını belirtebilir.
ama bana kimse SINIRSIZ HOST VE BW'NİN TARİFİNİ YAPAMAZ
Sınırsız bant genıslıgı seklınde bı ıfade yok sıtede Grafik.. Sadece sınırsız web alanı denıyor.. Ayrıca bakınız mesaj #9 (http://forum.ceviz.net/showpost.php?p=112396&postcount=10)
draligus
22/10/2004, 07:04
Birakalim bant genisligini, sinirsiz web alani bile derken bir yildiz koyup "sinirsiz web alani demek sunucunun donanimi ile sinirlidir demektir" gibi bir not dusmeleri lazim. Yani daha diger limite erismeden bunu belirtmeleri gerekiyor.
Yani ileride siz "3 terabayt" yuklemek istediginizde yukleyemediginizi gordugunuzde dava acabilirsiniz.
Ancak adamlar enayi degil. Bu ne demek? Demek ki burada kullanicinin muhtemelen okumadan gectigi "sozlesmede" bir feyk atiyorlar. Yapilan is onu gosteriyor. Var mi okuyan sozlesmeyi?
kesinlikle haklisin..
psikopat®
22/10/2004, 11:36
https://www.turkticaret.net/siberhosting/sb_order.php?id=1
Ek Madde 2: Anlık trafik kullanımı sınırsızdır, aylık trafik bedeli ise kullanılan paket türüne göre farklı şekilde hesaplanır. Max. trafik, Sınırsız Web Alanı Paketlerinde 10 GB/YIL; Profesyonel Web Alanı Paketlerinde 10 GB/AY şeklindedir. Trafik aşımları, her ayın ilk haftasında 5$/GB + KDV olarak faturalandırılarak kullanıcıya posta yoluyla bildirilir. Faturanın postaya verilmesini takip eden 1 hafta içerisinde Müşterinin itiraz hakkı mevcuttur.Aksi taktirde 15 iş günü içinde ödeme yapılması kesinleşmiş olacaktır.
Evet sözleşmenin en altına ek madde 2 olarak koymuşlar bunu. zaten bunu da yazmamış olsalardı tam bir sahtekarlık olurdu.
bir sorum var. bu trafik değerine uploadlar dahil mi? ben dahil diye biliyorum. o zaman ben bir 10GB'lık birşey upload ettiğimde bir yıllık trafik kapasitesini doldurmuş olurum değil mi?
Bunun paket içeriğinde yazılmamasının ve sözleşmenin en ücra köşesinde bir ek maddede yazılmasının kötü niyetlilik olmadığını düşünenlere şaşıyorum.
download + upload => trafik.
*-*
tamam sizin dediklerinizi kabul ettim, adamlar sözleşmeye sıkıştırmış %51 aldatmaca olsun.
:iih:
draligus
22/10/2004, 15:54
trafik hesaplamak icin kullanilan bir formul var mi
yada hesaplayan bir site
yani gunde su kadar ziyeretci gelse su kadar olusur seklinde
bir standart bilirlemek çok zor yani 100 ziyaretçi şukadar trafik eder diye..
asıl olay siten,içerik ve giren ziyaretçinin ne yaptığı...
psikopat®
22/10/2004, 16:10
download + upload => trafik.
yani adamlar web alanın sınırsız diyo ama ben siteye 10GB'dan fazla birşey koymaya kalkışınca transfer 10GB'ı aştığı için para istiyor. bu sahtekarlık değil de nedir? alanın sonsuz ama bir yıl içinde en fazla 10GB'dan fazla loyarsan ek para alırız. bir de bunu açık açık söylemiyolar. :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha
draligus
22/10/2004, 16:15
ben bu trafik olayindan birsey anlamadim.
psikopat®
22/10/2004, 16:18
10MB'lık bir dosyayı sitene koydun. trafiğinden 10MB gitti. sonra 10 kişi çekti dosyayı 10x10MB=100MB daha gitti. toplamda 110MB gitti. olay bu karışık birşey değil.
draligus
22/10/2004, 16:22
diyelim ana sayfa 50 kb , gunde 10 kisi girdi ve 1 sayfa inceleyip cikti..
ozaman gunluk trafik 500 kb oluyor oyle mi?
neyse.. sorumu fazla uzatmiyayim..
zira konuyu amacindan uzaklastiriyoruz sanirim..
aciklamaniz icin tesekkur ederim..
iyi calismalar
psikopat®
22/10/2004, 16:26
evet aynen öyle oluyor draligus.
draligus
22/10/2004, 16:32
o zaman konuyla ilgili birkac sey soyleyelim..
adi gecen firmayla ilgili sikayetlere katiliyorum.
ancak bu adrese bir bakin
http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/TR
ve internette taninan bilinen forumlarin cogunda ayni sikayetler mevcut.
peki hosting sektorunde nasil acik ara onde oluyorlar.
31,691 musterinin hepsi benim gibi Sinirsiz Web Alani sloganina mi aldaniyor..
yani adamlar web alanın sınırsız diyo ama ben siteye 10GB'dan fazla birşey koymaya kalkışınca transfer 10GB'ı aştığı için para istiyor. bu sahtekarlık değil de nedir? alanın sonsuz ama bir yıl içinde en fazla 10GB'dan fazla loyarsan ek para alırız. bir de bunu açık açık söylemiyolar.
Sozlesmede belırtılmısya.. Daha acık nasıl soyleyebılırler? Yanı yapmayın lutfen.. Olayları gormek ıstedıgınız gıbı goruyorsunuz..
Yanı bu sızın soyledıgınız mıkro dalgada kedı kurutmaya benzıyor.. Aklına basında herkes bunun yapılamıyacagını en azından sezınler.. Ancak bır akılsız cıkıp bunu yapar ve sonucta olen kedısı ıcın fırmayı dava eder..
Bunun gıbı ısını bılen her webmasterda trafık lımıtının ne oldugunun farkındadır.. Ancak yınede bılmıyorsanız emaıl ıle haberdar edılecegınız soylenmıs. Ve buna bır hafta ıcınde ıtıraz etme hakkınada sahıpsınız..
Oyleyse mesele nedır allahaskına?
Mingitau
22/10/2004, 19:03
o zaman konuyla ilgili birkac sey soyleyelim..
adi gecen firmayla ilgili sikayetlere katiliyorum.
ancak bu adrese bir bakin
http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/TR
ve internette taninan bilinen forumlarin cogunda ayni sikayetler mevcut.
peki hosting sektorunde nasil acik ara onde oluyorlar.
31,691 musterinin hepsi benim gibi Sinirsiz Web Alani sloganina mi aldaniyor..
O domainlerin çoğu kobilere bir anlamda kakalanmış domainler. Bir çok kişide ucuz olması nedeniyle TTicNET' ten domain alıyor.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.