Tam Sürümünü Görmek İçin : hosting firmalari hakkinda
draligus
21/10/2004, 16:04
ne zaman bir forumda boyle bir konu açılsa birileri reklam yapar ve konu amacina ulasamaz , tartisilamaz.
ama yine de sansimizi deniyelim.
deneyimli arkadaslardan bilgi rica ediyorum..
1)bir hosting firmasi ariyorum. ancak sitem gunde 1 saatten fazla ulasilmaz olmasin :)
2)problemim oldugunda yazdigim mesajlara 15 gunden once cevap alabileyim.
yuklu oldugu iddia edilen komponentler gercekten yuklu olsun
3)200 uyesi varken 20000 oldugunu, sadece turkiyede hizmet verirken 123 ulkede hizmet verdigini iddia etmesin..
4)baslangicta birseyler danisirken cok nazik , ama satin almaktan vazgectigimizde kufur etmesin..
5)fiyatlar 3 asagi 5 yukari birbirine yakin zaten..
6)baska firmalari karaliyarak degil kaliteli hizmet vererek rakipleri arasinda siyrilsin.
7)birgun firma degisikligi yapmak istediginizde , sitenizdeki dosya ve bilgileri ele gecirip kotu amacla kullanmasin..
8)ayda 9-10 gun bakim var bahanesiyle sitemiz kapali olmasin.
bunlari niye yazdim
1 - 2 maddeler benim tecrubelerim. diger maddelere gelince:
internette hosting firmalarini tanitan bircok site ve forum mevcut.. adresleri cogumuz bilyoruz. burada anmaya gerek yok..
dun isimi gucumu biraktim.. bunlari bir inceledim.. firmalara hakkindaki elestriler ve firmalarin bunlara yanitlarini okudum.. ve su soruyu sordum cidden hangi firmaya guvenip alisveris yapabilecegiz? eger o yazilanlara dogruysa tabi.
sundan eminim hizmet veren firmalarin buyuk cogunlugu ! gercekten isini hakkini vererek yapiyordur.
ama durum boyleyse yazilanlar karalamadan ibaret. peki kullanici olarak biz ne yapacagiz. gunde 2500 - 3000 kisinin ziyaret ettigi bir siteyi kapatalim mi?
yada nasil bir cozum bulalim..
üyelerime aciklama yapmaktan biktim.. teknik problem teknik problem..
burada hicbir firmanin ismini vermeden , karalama yapmadan bir problem dilegetirmekti amacim..
ve
bakin burada turkiyedeki firmalarin listesi var
http://www.webhosting.info/webhosts/tophosts/Country/TR
ama tabi oradaki sayilar kaliteli hizmet anlamina gelir mi emin degilim..
deneyim sahibi arkadaslardan yukaridaki maddelerdeki ozellikleri tasimayan firmalari onermelerini rica ediyorum. ( ya da enaz tasiyan )
Vortech hosting'i bir arastir derim. Ben memnunum. ( Yani yukarida saydigin sorunlardan bir tanesini bile bir kere yasamadim. Ama ornegin e-posta sadece hostingi alirken yazmistim. Onun haricinde hic yazma ihtiyacim olmadi. O sebeple 15 gunde cevap veriyorlar mi bilmem. )
Ben de su ana kadar hic saydigin turden bir sorun yasamadim. Yurtdisi firmalarda bu tip sorunlar (cok abuk bir secim yapilmadiysa) olmuyor.
Reklam olsun diye soylemiyorum. Ben hosting isi ile ugrasiyorum , internet sitemizde reklamlar , forumlarda teklifler , spam mailler . Bu yontemlerin hicbirini kullanmiyoruz.
3 yildir isin icindeyim universite yeni bittigi yil , evlilik ve askerlik donemlerinde yavas ilerledik ( musteri sayisi acisindan sabit kaldik ) Suanda musteri sayimiz 100 un altinda , simdilik sadece giderleri karsiliyor . ( tabi bizimde budurumu karsilayacak imkanimiz var ) Kurumsal ve bireysel musterilerimiz var.Hepsi bizden memnun , hatta hizmet konusunda kendimize biraz haksizlik ettigimizi bile dusunuyoruz.Musterilerimizin tamami tanidiklarin tavsiyesi ile geldi , internet sitemizin adresini bizi tanidiktan sonra ogrendi . Kisa vadede planimiz musteri hizmetlerini aksatmadan buyumek gelirleri arttirmak . Peki bu sure icinde kazandigimiz para sadece masraflarimi karsiladi ,hayir, hosting yonetim yazilimi , antivirus yazilimi , zend perf.suite , ofis icinde kullandigimiz yazilimlarin lisans ucretleri . Hala alamadigimiz yazilimlarda var, en kisa zamanda onlarida tamamlayacagiz . Aslinda amator gibi geliyor kulaga ama bizce dogru olan bu yani hemen para kazanmaya baslayamamamiz , yayilim konusunda temkinli olmamiz bizim hatamiz olabilir , ama amacimiz 1 yil icine super bir sirket olup sonra kapanan sirketlerden yada kotu bilinen sirketlerden olmak yerine 10 yil sonra bize para kazandiran saglam, musterilerinin guvenini kazanmis ( buda bu tarz bir is icin sabit gelir demek yani o musteri devam edecek diye dusunmezsiniz ) hala ayakta olan sirket olmak.Bizim icin basari bu demek bizde bunun icin calisiyoruz. ( tabi bu tarzda bizi ayakta tutan sey maddi olarak bu sure icinde cok az bir gelirle bile idare edebiliyor olmamiz, ancak uzun zaman icinde kalici ve saglam bir firma olmak istiyoruz, o zaman mutlaka gelirlerde artacaktir.)
Zamaninda reddettigimiz nice teklifler hatirlarim "biz bu buyuklukte bir isi organize edemeyebiliriz. deneyimimiz o kadar fazla degil , ancak sizin icin daha kucuk capta sunlari yapabiliriz . zaman icinde sizinde ihtiyaclariniz gelistigine hem biz hazir oluruz hemde siz ."
Ciddi bir kismini kacirmamiza ragmen o firmalarin %100'u o konuda yada farkli konularda bizimle calisiyor, en azindan danismanlik hizmeti aliyor. Hizmet aldigi diger firmayi incelememizi onlara karsi kendilerini temsil etmemizi istiyorlar.)
Bence bir cok sektorde bu sekilde calisan ufak firmalar var. Firmalarin tarihi , gelismeleri yoneticilik , girisimcilik tum bunlar ile ilgili cok sayida kitap okudum , bunlarin sonucunda benim cikardigim ders hayatta kalanlar devam eder.
Herkese islerinde basarilar ve mutlu bir hayat dilerim.
Not : Kendim hakkinda biraz bilgi vereyim. 28 yasindayim , tip doktorlugu esas meslegim , daha coksevidigim isi yani kendi isimi yapmak icin asil meslegimi yapmiyorum . Evliyim . Esimde tip doktoru o meslegini yapiyor . Beraber calisigim arkadasim 42 yasinda oda sevidigi isi yapiyor kendi meslegini yapmiyor .
Scorpion
22/10/2004, 00:42
yurt dışından bir çözüm bulmanı tavsiye ederim.
forumda bir çok kez konu tartışıldı onlar fikir verebilir
bide
yurtdışı için bir örnek olabilir
http://www.1und1.de/index.php?visitedAmbit=webhosting&visitedPage=webhosting&sessionId=2F9E1E888CB625B8897AFBEC804BFB60.TC32b&ps_id=none
draligus
22/10/2004, 07:07
Vortech hosting'i bir arastir derim. Ben memnunum. ( Yani yukarida saydigin sorunlardan bir tanesini bile bir kere yasamadim. Ama ornegin e-posta sadece hostingi alirken yazmistim. Onun haricinde hic yazma ihtiyacim olmadi. O sebeple 15 gunde cevap veriyorlar mi bilmem. )
firmanin adresi nedir. ne kadar zamandir kullaniyorsunuz.. boyle bir firma ismi ilk kez duyuyorum..
draligus
22/10/2004, 07:08
Ben de su ana kadar hic saydigin turden bir sorun yasamadim. Yurtdisi firmalarda bu tip sorunlar (cok abuk bir secim yapilmadiysa) olmuyor.
hangi firmayi ne kadar zamandir kullaniyorsunuz?
yurt disi firmalar kredi kartiyla alisverislerde guvenilir mi?
hangileri guvenilir?
draligus
22/10/2004, 07:20
forumda bir çok kez konu tartışıldı onlar fikir verebilir
bide
yurtdışı için bir örnek olabilir
http://www.1und1.de/index.php?visitedAmbit=webhosting&visitedPage=webhosting&sessionId=2F9E1E888CB625B8897AFBEC804BFB60.TC32b&ps_id=none
verdiginiz adresteki site almanca. o yuzden pek birsey anlayamadim :)
evet bu forumda ve bircok forumda konu cok kez tartisildi. ancak ilk mesajimda da yazdigim gibi sonuc yok.
hosting pazarinda bir firma! acik farkla onde. ama cok musteri herzaman super kalite anlamina gelir mi? bu tartisilir. neden mi?
http://www.sikayetvar.com/index.php?loc=sikayet_oku&action=co&subaction=Detial&coNo=984
gercekten bu isi anlamak mumkun degil.. oradaki sorunlar soz konusuyken nasil bir firmanin tekelinde oluyor. neyse konuyu dagitmayalim..
pazarda ön siralarda olan diger firmalari da inceledim.
ancak musteri sayisi 2000 -3000 olan bir firma ana sayfasinda 6000 - 7000 musterimiz var dediginde guvenmek ciddi anlamda zorlasiyor. firma ismi vermek istemiyorum. yukarida verdigim adresdeki firmalardan birkacinda gordum.
dedigim gibi firmalarin eksileri internette cok tartisildi.
ama tecrubelerimizi paylasirsak daha yararli olacagina inaniyorum.
calistigi firmadan memnun olan arkadaslarin bizimle paylasmasini rica ediyorum.
iyi calismalar
firmanin adresi nedir. ne kadar zamandir kullaniyorsunuz.. boyle bir firma ismi ilk kez duyuyorum..
Bu soruyu sordugun icin seni kiniyorum. Herhangi bir arama motoruna "vortech" ve "hosting" yazsan toplamda iki saniyede cevabi alabilirsin.
http://www.google.com/search?q=vortech+hosting
Istedigin teknik ozellikler nedir?
Senin hosting tecruben nedir?
draligus
22/10/2004, 16:04
Bu soruyu sordugun icin seni kiniyorum. Herhangi bir arama motoruna "vortech" ve "hosting" yazsan toplamda iki saniyede cevabi alabilirsin.
http://www.google.com/search?q=vortech+hosting
bu soruyu sabah 7 gibi sormustum. ve o adrese girdigimde 404 hatasi aliyordum. boyle bir sayfa yok hatasi!
draligus
22/10/2004, 16:08
asp destekli olmasi. benim hosting tecrubem bir firmayla calistim.. ve nasil bir tecrube yasadigimi sorumu ilk sordugumda aciklamistim..
ama henuz tam bir aciklama alamadim hicbir arkadastan
draligus
24/10/2004, 01:14
hicbir oneri olmayacak mi?
IcenGuard
24/10/2004, 09:28
en fazla ne kadar odemeyi dusunuyorsun aylık?
draligus
25/10/2004, 01:43
fiyat icin ust limit dusunmedim hic. ancak ortalamanin cok fazla uzerinde olmamali. fiyattan cok ilk mesajda yazdigim ozellikleri ar yorum.
Lutfen kaldıgımız yerden devam edelım...
Türk, yabancı farketmiyorsa Totalchoicehosting (http://www.totalchoicehosting.com)'i tavsiye ederim.
draligus
07/11/2004, 05:49
yerli firmalardan hangisini onerirsiniz..
Zerzevat Adam
07/11/2004, 11:28
Ben www.niobeweb.net ile çalışıyorum uptime'lar %100 civarında. Hızı bence gayet iyi, php güncel versiyonlarını kullanıyorlar, zend motoru var, mysql, plesk, webalizer, Horde IMP Türkçe Webmail gibi eklentiler var.
Fiyatlarıda uygun.
+ yerli düşünüyor isen, gtechnics'i tavsiye ederim. (www.gtechnics.com (http://www.gtechnics.com))
+ yerli-yabancı farketmez, iletişim konusunda da zorluk çekmem diyor isen, şu anda kullandığım powervps'yi tavsiye ederim. (www.powervps.com (http://www.powervps.com))
band genişliği nedeniyle türk firmaları tercih edemesem de
vt.com.tr
progen.com.tr
izhost.com.tr
bende genel olarak olumlu bir hava uyandırıyor.
SimyageR
07/11/2004, 21:40
Yurt içi hosting firmalarının bir kısmı max 2 Mbit lik bağlantıyla birşeyler yapmaya çalışıyor. Malesef büyük bir kısmıda yurtdışından aldıkları hosting paketlerini veya dedicated sistemleri buralarda pazarlıyorlar.
Neyse ben yıllardır yurtdışı ile çalışıyorum. Çalıştığım şirkete ait 21 tane aktif web sitesi var. Bunlardan en önemli olanlarını yurt dışında host ediyorum. 15 tanesini ise şirketin leased line bağlantısı üzerinden kendi sunucularımızda host ediliyor. (128Kbit aslanlar gibi yetiyor aslına bakarsanız :) )
Ama piyasada 512Kbit 'le 2000 site host edenler var :)
Sonuç: Yurt Dışı ve hatta www.flarehosting.com
Zerzevat Adam
07/11/2004, 21:46
O senin dediklerinin çoğu firma da olmuyor bazen. Zaten VT, Omnistürk, Niobeweb gibi firmalarıda o hosting firmalarıyla kıyaslamamak gerekir...
ben webnes.com u öneriyorum. bi arkadaş aracılığı ile aldım hosting. dogtas.com.tr fln onların. çok iyide hizmet var. para önemli değil hizmet lazım diyorsan webnes iyidir.
Bende hosting işi yapıyorum fakat askerlik dolayısıyla firmayı askıya alacağımdan yeni müşteri kabul etmiyoruz. Ama eğer gerçekten hosting hizmeti almak istiyorsanız ve herhangi bir sorunda karşınızda muhattap görmek istiyorsanız size yurtiçi bir kaç firma önereceğim ki bu firmalarla sürekli ortaklıklarımız olduğu için hepsini sürekli test ediyoruz.
Turkticaret.net - 24 saat telefonla destek alabiliyorsunuz, bağlantısı çok mükemmel hızlı olmasa da neredeyse hiç kesinti yaşanmıyor. Artık piyasa lideri oldukları için biraz burunları havada ama müşteri memnuniyetine önem veriyorlar.
Karegen.com - İnsan ihtiyacı olmadan kendi yazılımları ile online işlem yapabiliyorsunuz böylece de daha az sorun çıkıyor. Bağlantıları gayet iyi kesinti ise ben şimdiye kadar hiç yaşamadım.
Anet.net.tr - Piyasada hosting satışı yapan firmalar arasında müşterisi az fakat kendi bağlantısını kullanan neredeyse tek firma. Diğer hosting firmaları borusan, sabancı, netone gibi datacenterlarda barındırırlar sunucularını ama anet te kendi datacenterlarına 32Mbit ttnet bağlantısı var bu da diğerlerine fark atmasını sağlıyor.
Not: Bende firmamda TTNET kiralık hat kullanıyorum. Maliyeti yüksek ama kaliteli hizmet ve firmaların kendi kalite standartlarını oluşturması için bunun şart olduğunu düşünüyorum. Şu anda piyasadaki firmaların %70 i borusan telekomda barınıyor. Peki borusan hosting hizmeti almak yerine neden borusanda barınan başka bir firmadan hizmet alınsın ki.
http://www.kebirhost.net/ diye bir yer var
Çok ucuz, yok ben de az buçuk bu işle uğraşyom da, 75milyonTL ye (belki konu açılmıştı) site, alanadı hosting yapyolar.
Oğlu babasına yapmaz
Var mı yamukluk, bize webmasterlık yaptırmıcakalr mı ne?
msn: www@ziza.net
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.