Tam Sürümünü Görmek İçin : Corel Draw plotter çalıştırma
ALEXrunaway
21/10/2004, 00:15
Merhabalar.. Corel Draw 12 kullanıcısıyım... Corel ile plotter çalıştırıyorum (Graphtec CE3000) Ancak plotterde çıktı alırken en fazla 3200X610 mm ebatlarında çıktı alabiliyorum. Corel'de free size ölçüsünü 16000X610 mm çıkardığım halde bunu bir türlü çıkaramıyorum. Meslek icabı (reklamcıyım) her zaman 3.2 metrenin altında işler yapmıyoruz. kimi zaman 10-15-20... metrelik çıktılar almamız gerekiyor ama alamıyoruz. Acaba bu sorunu naslıl aşabiliriz.. konu hakkında bir bilgisi olan varsa lüften yardım etsin..
benim tanidigim ve bu makinayi kullanan arkadaslarin tumu isleri Corel de calistiklari halde gondermeyi corelden degilde wincut vs programlarla yapiyorlar.
Bir zamanlar mutoh kullanmıştım. Kesimi Casmate CUT ile yapmama rağmen 4 metreden uzun çıktı almak mümkün olmuyordu. Sonra farkettimki sorun plotter'da. Üzerinden yapılan ayarlarla bu 4 mt sınırlamasını kaldırmıştım. Belki böyle bir sorun olabilir sendeki de.
slm.bu siteyi tesadüfen ziyaret ettim.Sanırım bana çok faydası olacak bir site.senin sorunun ilgimi çekti.ben de reklamcıyım ve plotter kullanıyorum ama ben direkt olarak corel'den kesim yapıyorum.seninle aynı sorunu yaşadım.ve bu problemi plotter üzerinden manuel kontrollerle aşabiliyorum.biraz uzun sürüyor ama hiç yapamamaktan iyidir,öyle değil mi?bu sebeple plotterin belli bir ölçüden sonrasını müdahelesiz okuyamamsı bence programlarla değil plotter ayarlarıyla alakalı bir durum.yardım edebileceğim bir konu olursa yardım edebilirim.pek bilgilendirici bir msj olmadı belki ama umarım cevabını almışsındır...
ALEXrunaway
24/10/2004, 23:35
Sağolasın.. . Ben corel 12 kullanıyorum. . corel 10 ve alt versiyonlarında (sayfa ayarlarında) free size ölçüsünü en fazla 3200x610 mm'ye kadar çıkartılabiliyor ancak.. corel 12'de bu ölçüyü 16000x610 , mm'ye kadar çıkartılabiliyo.. fakat bu ölçüyü plotter tanımıyor ve kendi ölçüsünde yani 3200x610 mm'ye kadar olan kısmı görüyor.. aslında grafiğin bu mesafeden sonrasınıda görüyor ancak plotter 3200 mm ye geldiğinde son noktada olduğu yerde çizim yapıyor.. dediğin gibi plotter ayarlarında bir problem var ancak ben plotteride karıştırdım.. fakat bir türlü sonucu bulamadım yada hala henüz bu detayı keşfedemedim.. benim plotter Graphtec CE3000 .. bu plotterin kesim alanı 60 cm x 50 metre'ye kadar kesim yapabilmesi gerekiyor.. . Makinanın servisi bile bundan bi haber.. . ne biçim servisse. .
bu makinanın ayarlarını biliyormusun.. çünkü roland, mutoh gibi diğer plotterlerin ayarları ve çalışma sistemleri biraz farklı ve bildiğim ve gördüğüm kadarı ile Graphtec kullanıcısı (fiyatlarındanmıdır nedir) pek az.. .ve sanırım bende bunun muzdaripliğini yaşıyorum.. . Çoğu reklamcı grafikleri Corel ile çiziyor ve diğer kesim programları olan Casmate cut-flexi gibi programlar ile kesim yapıyor ancak eğer bu işi corel ile yapabilme ihtimalimiz varsa ne diye diğer programlarda kasılmaya gerek var diyenlerdenim ve diğer programlar bana biraz pasif geliyor.. . Çünkü bilene ve kullanabilene bu meslekte coreli tek geçerim.. . Photosop bile haybeye geliyor çünkü bana.. Corelin nimetlerinden faydalanmak ve bilmek lazım.. . ve böyle abudik gubudik problemleri aşmak lazım diyorum.. .yardımların ve ilgin için tekrar teşekkür ederim. ..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.