Tam Sürümünü Görmek İçin : Freehand MX
Freehand MX programını ilk defa detaylıca inceleme fısatı buldum. Program sanki Illustrator'e doğru kaymış. Özellikle de objeye eklenen efektler neredeyse Illustrator 10 'da (belik 9 da da vardır) kilere oldukça benziyor, hatta aynısı. Diğer özelliklerini pek bilemiyorum fakat masaüstü yayıncılık için özellikle de reprodüksiyon atölyeleri pek benimseyebilmiş değil bu sürümü.
Freehand kullanan arkadaşlar, sizce MX sürümünde ne gibi artılar ve eksiler var? Freehand 9,10 mu kullanılmalı yoksa MX daha mı iyi?
Zerzevat Adam
19/10/2004, 19:24
Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki; çoğu tasarımcı ve grafikerin ortak görüşü Freehand 9. Neden dersen hem alıştıkları için hemde Freehand'de fontlarda sorun var. Bazı fontları düzgün göstermiyor.
Ama şunu da ben rahatlıkla söyleyebilirim ki Freehand MX ve MXa'da çizim yetenekleri daha gelişmiş ve rahat.
Macromedia MX serisinde, Adobe'nin birkaç yıl önce gerçekleştirdiği "Tüm programlarda aynı kullanıcı arayüzü" sistemini getirmiş. Freehand MX bu durumda arayüz olarak Flash'a çok benzemiş.
Obje efektleri ise pek tatmin edici gelmedi bana. Illustrator ile kıyasladığımda kalitesi düşük gibiydi. Örneğin bevel, transparent efektlerinde objeler sanki 72 dpi de enterpolasyon yapılmış gibi bulanık gözüküyor. Umarım bunun bir ayarı vardır, eğer yoksa MX'e yakışmayacak bir sonuç olur.
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.