PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows Media Service

Cevap
17/10/2004, 17:12
Merhaba,
Windows 2000 Server makinaya Windows Media Encoder ile Streaming yapmak istiyorum.

Windows Media Encoder ile şu anda direk bilgisayardan yayın yapıyor fakat! Bunu Windows Media Server'a nasıl tanıtıp yayın yaptırabilirim ki daha çok kişi yayını izleyebilsin.

Saygılar...

Cevap
19/10/2004, 00:27
Şöyledir.

Windows Media Encoder ile Windows 2000 deki Media Server'a Stream'i Push yapamıyorsun böyle bir özellik yok.bu özelliklik sadece 2003 server da var.

2000 de mantış şöyle.

Canlı bir olayı Windows Media Encoder ile kendi makinanızda yayınlayacaksınız.Yeni oturum açarken sihirbazda seçeneklerde sunuluyor.Default 8080 portuu geliyor.Encoder çalışmaya başladğında mms://localhost:8080/ ile yayını seyredebiliyorsunuz.Bunu çok kullanıcıya dağıtmak için Windows Media Server'ı kullanıcaksanız Servisteki ayarlar aşağıdaki gibi.

Unicast Publishing Point > Broadcast Unicast Publishing Point > Windows Media Encoder > URL : http://Enocder_Makinasi Port : 8080

:super:

kenan23
25/02/2006, 14:56
ben xp kurulu makinadaki encoderden 2003 server kurulu makinadaki media servere push yapamıyorum. yardımlarınızı rica ediyorum. inanın çok lazım. okulum icin. saygılarımla

fgenc
18/03/2006, 01:30
media encoderden beli bir portan extern bi ipye yayin yapmayi dene(portun diyelim 2222 olsun). sonra denemek icin kendi yaptigin yayini mediplayerinle izle.(mms://kendiipin:2222) Eger izliyebiliyorsan sorun yok.

sonra mediaservere gidip o kendi yayinini dinleyip
yayin yap

not