Tam Sürümünü Görmek İçin : Acİl Yardim !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
apsintos
14/10/2004, 22:24
Arkadaşlar acil yardıma ihtyacım var.Bir ödev araştırması yapıyorum.Ama hiç bir kaynak bulamıyorum.Konu şu ; Bilgisayar Mühendisliği ile kimyanın ne ilgisi vardır?? İşin aslı :Enformatik hocamıza bize neden kimya dersi gösteriyorlar diye sorduk.(Bilgisayar Müh. öğrencisiyim)O da bunu siz araştırın , bulun ,gelip bize de anlatın dedi.Taramadığım döküman kalmadı ya...???*Lütfen yardım edin.... :rolleyes:
hiçbir ilişkisi yoktur bence doğru cevap bu hocanız sizi deniyor=P
IcenGuard
14/10/2004, 23:26
Kimya ile ilgili program yapmak istersen lazım olacagı icin.
Kimyanın bilgisayara ihtiyacı var aslında bilgisisayarın degil.
Ayrıca muhendis olmandan da kaynaklanıyor , sırf programlama okusaydın kimya okutmazlardı.
karamemed
14/10/2004, 23:46
ne bileyim yarı iletkenler felan. Yeni nesil işlemcilerin altyapısında kullanılan maddeler v.s...
Daha hızlı ve hassas veri işletimi ve iletimi,
Verilerin saklanması ve korunması
vs....
Bunlar fizik ve kimya ile direkt ilintili konular.
Mingitau
14/10/2004, 23:47
Mühendislik bir disiplin işidir. Kimyacıların olaylara bakış açısı kimi zaman sana gereklidir. Bu yüzden kimya senin için zorunluluktur. Ama Kimyayı gereksiz görüp içindeki bakış şekilini kavrayamıyorsan gereksizdir. Durum buysa, hemen downgrade isteyip ön lisans okumaya gidebilirsin. Muhtemelen sana Kimya okutmayacaklardır orada...
En temel elektronık devre elemanları kımyayla yakından ılgılıdır.. Ornegın transıstorler uc yarı ıletkenın bılesımınden olur.. ve bu yarı ıletkenler arası kımyasal reaksıyonlar akımın bı uctan dıgerıne tasır yada durdurur.. ( http://www.obitet.gazi.edu.tr/Tdokuman/elektronik9.htm )
...Transistör silisyum ve germanyum gibi yarıiletken bir maddeden yapılır.
...Transistör nasıl çalışır İster bir anahtar, ister bir yükseltici, isterse de bir üreteç işlevi görsün, bütün transistörler elektrik direncinin değişmesine dayalı olarak çalışır. Transistörün collector (toplayıcı), base (taban) ve emiter (yayıcı) olarak üç bağlantısı (katmanı) vardır. Base akımı olamadığında collector ile emiter arasındaki direnç o kadar yüksektir ki bu iki bağlantı arasında hemen hemen hiçbir akım geçemez. Ama base bağlantısında küçük bir akım aktarıldığında collector ile emiter arasındaki dirençte çok büyük azalma olur. Dolayısıyla emiter ile collector arasından akım geçebilir. Böylece transistör küçük bir akımın yardımıyla büyük bir akımı denetleyebilir.
http://www.gencbilim.com/odev/gencbilim_elektronik_000063.html
Benzer sekılde dıyotlar, kondansatorler yada dirinceler gıbı dıger tum devre elemanlarıda kımyasal bılesıklerden olusur.. Ayrıca hepsı akımı kontrol altında tutmak ıcındır.. Akımsa elektronların hareketınden olusur.. Buda kımyasal bı reaksıyondur..
Sanırım hocanızda bunu arastırmanızı ıstıyor..
Mingitau
14/10/2004, 23:50
ne bileyim yarı iletkenler felan. Yeni nesil işlemcilerin altyapısında kullanılan maddeler v.s...
Daha hızlı ve hassas veri işletimi ve iletimi,
Verilerin saklanması ve korunması
vs....
Bunlar fizik ve kimya ile direkt ilintili konular.
İlgisi yok bir Bilgisayar Mühendisi bunlarla ilglenmez. Bunlarla Malzemedekiler ve ara disiplinlerdekiler ilgilenir ki lisans düzeyinde bu kadar alt dala inilmesi imkansızdır.
apsintos
15/10/2004, 21:10
sevgili axion şimdi biz mol kavramını,periyodik cetveli,yükseltgenme-indirgenmeyi vb. sadece bir kimyacının bakış açısına sahip olabilmek için mi öğreniyoruz???Bence buna hiç gerek yok.Şimdiye kadar aldığım kimya eğitimi bunu bakış açısına sahip olmama yeter de artar bile...
Ayrıca; HUNTER ve KARAMEMEDe özellikle teşekkürlerimi sunuyorum.SAğolasınız .En azından artık işe hangi konuyu araştırarak başlayacağımı biliyorum ...
karamemed
15/10/2004, 21:49
İlgisi yok bir Bilgisayar Mühendisi bunlarla ilglenmez. Bunlarla Malzemedekiler ve ara disiplinlerdekiler ilgilenir ki lisans düzeyinde bu kadar alt dala inilmesi imkansızdır.
Ben sadece Bil. Mühendisliği ile Kimya arasındaki ilişkiyi yazdım. Lisans düzeyinde bu kadar alt seviye egitim verilemeyeciği zaten açıktır.
IcenGuard
15/10/2004, 22:07
hunter ile karamemed in yazdıgı konular;
1) kimya degil fizigin kapsama alanı
2) bilgisayar degil elektronik icin lazım.
Mingitau
15/10/2004, 22:25
sevgili axion şimdi biz mol kavramını,periyodik cetveli,yükseltgenme-indirgenmeyi vb. sadece bir kimyacının bakış açısına sahip olabilmek için mi öğreniyoruz???Bence buna hiç gerek yok.Şimdiye kadar aldığım kimya eğitimi bunu bakış açısına sahip olmama yeter de artar bile...
Bende daha önceleri arkadaşların yukarda dedikleri gibi olduğunu düşünüyodum. Yani bilgisayarcılar kimyayı ve fiziği elektronik devreler vs yüzünden alıyorlar, bizde algortimayı bu parçaların nerde kullanılacağını bilelim diye alıyoruz vs...
Lakin bu yıl baktık ki, termodinamik ve malzeme dersleri bize tıkır tıkır algortima yazdırıyo :))
Şanslısınız ki, şimdi okuyorsunuz; eğer bu genetik çözümleri modellemede kullanılmaya başlanırsa tüm mühendisler bir de biyoloji okuyacaklar.
Gelelim senin yeterliliğine, FL mezunusundur biliyosundur. Lakin düz lise mezunları ya da AL mezunları bu kadar değil. Fizik bölümünde bir arkadaş vardı sıkıldığından dolayı hoca yoklama konusunda ona izin vermişti. Alman Lisesi mezunuydu ve FLdekilere bile öğrenilecek olarak gözüken şeyler ona sıkıcı ve bayıcı geliyordu. Ama soru sorulduğunda yapabiliyordu.
Volkan Uzun
15/10/2004, 22:36
silicon . periyodik cetvelin kacinci elemaniydi bu ?
http://environmentalchemistry.com/yogi/periodic/Si.html?#Physical
hunter ile karamemed in yazdıgı konular;
1) kimya degil fizigin kapsama alanı
2) bilgisayar degil elektronik icin lazım.
1. Elektronların bır atomdan dıgerıne atlayarak daha dogrusu, bır sonrakı atomdakı elektronun yerını alarak ılerlemesıne akım dıyoruz bıldıgım kadarıyla.. ve elektron bazındakı bu hareketlenmeler kımyanın konusu..
http://www.bilimveteknoloji.com/elektronik/analog/elektrik_akimi.htm
2. Bırsey elektronıgın konusu dahılındeyse ucu zaten bılgısayarada degıyordur.. Ornegın en temel hafıza bırımı olan bıt (yanı 1 yada 0 halı) ıkı transıstorlu bır flıp-flop devresınden olusur..
http://idea.metu.edu.tr/program/btsp/freetrial/bsy/2hafta/ders/printhafta.html#kapiflip2
bloodice
16/10/2004, 00:28
walla ben de bilmiyom be tuğba....
Pc bir süre sonra insanın kimyasını bozmaya başlıyor.Bencede kimya öğrenmelisiniz.
Gereksız mesajlarınızı baska platformlara saklayın.. Ornegın MSN yada ICQ gıbı..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.