Tam Sürümünü Görmek İçin : QuarkXpress'in hangi versiyonu?
CrazyCat
14/10/2004, 11:05
Merhabalar
Kitap dizgisi için windows da çalışacak QuarkXpress programı satın alacağız. Daha önce hiç kullanmadığım için bazı sorularım var yardım cı olabilirseniz sevinirim.
- Hangi versionu tavsiye edersiniz?
QuarkXprees in son çıkan versionu sanırım 6.01. sayfasını incelediğimde iki ayrı üründen bahsediyor
Quarkxprees 6
QuarkXpress Passport 6
Farkları ne?
- PC için olan versionu Türkiyede hangi firma pazarlıyor. ?
Beraberinde veya Alternatif olarak başka bir program daha tavsiye edermisiniz.
(PS Cs, Macromedia mx studio ile Corel graphics suite 11 hali hazırda elimizde var)
Ben 6 versiyonu tavsiye etmiyorum filmde sorunlar çıkartıyormuş çalıştığım film atölyelerinden biri programı geri iade ettiklerini söylediler daha düşün versiyonları tavsiye ederim o da mac için tiremelesi daha iyi sadace kitap dizgizi için Quark uygun.
-Ben sana Adobe Indesign tavsiye ederim "ce" olursa türkçe tirelemesi daha sağlıklı
- PC için olan versionu Türkiyede hangi firma pazarlıyor. ?
Bunu bulmak zor olmasa gerek
Elma bilgisayar, Quark ürünlerinin Türkiye resmi distribütörüdür.
http://www.elmabilgisayar.com
6.0 versiyonuyla bazı sorunlar yaşandığı doğru... ben 5.0 , 4.0 sorunsuz kullanıyorum...kitap dizgisi için ücret farkını düşünerek 4.0 tercih edebilirsiniz türkçe tireleme için 3.0 kullanabilir yada bir quark extension'ı kullanabilirsiniz.ben dizgi için quarkdan başkasını tavsiye etmem.
Merhabalar,
QuarkXpress 6.0 ile Quark Xpress Passport hakkındaki farklardan bilgisi olan bana bahsedebilirmi? QuarkXpress Passport'ta "new" dosyasının içindeki "book" kısmını seçemiyorum... Bunun nedeni ne olabilir? Acaba QuarkXpress Passport 6.0 kitap dizgisini desteklemiyormu? Ayrıca Türkçe olarak kullanmak istersem ne yapmak durumundayım. Bilgisi olan arkadaşlar yardımcı olabilirlerse sevinirim.
Teşekkürler,
CaissA
Kunt Hepyücel
21/10/2004, 14:45
Dostlarım, Quark geçmişten gelen ve günümüz masaüstü yayıncılığının bir kamburudur. LC'lerde ilk olarak Quarkları kullanmıştık ve ona saplanıp kaldık. Tutuculuğu bir yana bırakıp silkelenirsek Adobe Indesign ın ne olduğunu daha iyi anlayabiliriz, kendini geleştirmeye üşenmeyenlere Indesign ı mutlaka denemelerini tavsiye ediyorum hem web yönelik ayrıntıları hem de illustrator ve photoshop la olan entegrasyonun avantajlarıda çok büyük bir artı, saygılaımla...
indesign başka tanımam :)
superferro
28/10/2004, 21:03
Bende QuarkXpress Passport 6 var ama ben pek memnun değilim.
Sanırım Adobe Indesign'nın bu kadar övülmesi karşısında kayıtsız kalamayacağım. :)
Merhabalar;
QuarkXpress 6.0 bence aceleye gelmiş ve hemen hazırlanıp piyasaya sürülmüş bir sürüm. Bu yüzden 4.0+ ve 5.0+ sürümlerini kullanmaznızı tavsiye edebilirim. Quark alternatifi olarak Adobe Indesign mutlaka denenmesi ve kullanılması gereken bir program. Indesing CS versiyonu mükemmele yakın. Montaj ve PDF konusunda gerçekten çok başarılı. Her şey elinizin altında ve müdahale gücü tamamen size ait.
İyi çalışmalar.
Merhabalar;
...Adobe Indesign mutlaka denenmesi ve kullanılması gereken bir program. Indesing CS versiyonu mükemmele yakın. Montaj ve PDF konusunda gerçekten çok başarılı. Her şey elinizin altında ve müdahale gücü tamamen size ait.
İyi çalışmalar.
Indesign CS ile birlikte bir de CE takısı olanını kullanırsanız Türkçe tireleme ve Türkçe yazı yazmada hiç bir problem yaşamayacağınızdan eminim.
CrazyCat
03/11/2004, 18:18
Ortalam 200-300 sayfalaık kitapların dizgisinde kullanmak için uygun olur mu indesign. ?
Daha önceki mesajlarda sayfa sayısı artınca ağırlaştığı yazıyordu sanırım.
Henüz programı almadım. Quark 6.0 ın demosunu inceliyorum kullanımı kolay gibi Indesign için aynısını söylemek mümkün mü?
adnan2000
04/11/2004, 23:10
Quarkda dipnot eklemek için bir otomatikleme varmı. Teşekkürler.
adnan2000
04/11/2004, 23:11
Bütün dipnotlar ayrı ayrı bilgi içerdiği için mecburen tek tek sayfa sonlarına ilave mi edilmeli.
merhaba arkadaşlar..aranıza bugün katıldım..kitap dizgilerinde quark programının tavsiye edildiğini duyunca netde bunla ilgili forumlara bakıyorudm vede buraya üye oldum..arkadaşlar acıkcası evimden yapabileceğim pc ile alakalı bi meslek edinmek bir konuda uzmanlaşmak istiyroum...kitap dizgisini bu şekilde yapanlar oldugunu öğrendim..aralarına katılmak istiyorum..tavsiyelerinize her zaman açığım..şimdiden tşkler!
iyi bayramlar bu arada:)
yaa kendinize niye aci cektiriyorsunuz?
yok dipnotu elle ver, tireleme icin eklenti bul.
Adobe InDesign kullanin bunlarin hepsi programla birlikte geliyor.
zamaninizi eglenmeye harcayin :-)
xian_Servers
27/12/2007, 22:40
QuarkXpress Passport
türkçe dil desteği de çok iyi yapılmış bu sürümü tavsiye ederim..
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.