Tam Sürümünü Görmek İçin : askerlik
serhan mezgitçi
13/10/2004, 16:05
25/11/1979 doğumluyum
açıköğretim 3. sınıf öğrencisiyim bu sene 7. senem olacak fakat 2.sınıfta 2 sene üst üste kaldığım için 2001 den itibaren yoklama kaçağı gözüküyorum(bunu yeni öğrendim).acaba tecil hakkım kalmışmıdır,kaldı ise hangi şartlarla ve kaç sene?korkudan ask. şubesine gidemiyorum.deneyimli arkadaşların acil yardımlarını bekliyorum.
eğer asker kaçagı degilsen askerlik şubesinde sana dokunmazlar bildigim kadarıyla.
eğer iki sene kaldısan kaydının silinmesi söz konusu bu durumda ünv. askerlik şubesine bizimle ilişkisi kalmadı diye haber gönderir o zaman askerlik yoklamanı ve tecilini tazelemen gerek eger hala vaktin kaldı ise bunlar benim bildiklerim sen yinede benim deidklerime bakarak hareket etme ama ben derim ki git korkma ask. şubesine yada memleketini ara telefonla ordaki asıl yerine sor daha sağlıklı bilgiyi alırsın telefonla bilgi alabilirsin bak. kolay gelsin.
-bende 79 luyum 4 sene oldu geleli.
Öncelikle korkma. Yada sakin ol (bu daha uygun)
Askerlik şubesine TELEFON et : )
Ordaki sivil personeller (telefona onlar bakar) sana yardımcı olucaktır.
Sana en net bilgiyi onlar verebilir.
Eğer asker kaçağı olarak gözüküyorsan ,bulunduğun kesimden sorumlu (örn:köyde veya mahallede muhtara) bildiriliyor,eğer böyle bir durum söz konusu değilse ve eğer gerçekten aranıyorsan kesinlikle nüfus dairesinde bu belirtiliyor ve nüfus ile ilgili belge almaya gittiğinde vadaaaaaa oda nesi Jandarma tarafından aranıyorsunuz yazısı hemen beliriyor,sonra koş o şubeye koş il jandarmaya vs. 2 gün yollarda gezin, en iyisi askerlik şubesini ara veya şu
adresten sor kesinlikle yardımcı oluyorlar(askerede alabilirler) :kuul: (şaka yaptım tabii) perdanmer@kkk.tsk.mil.tr ,tavsiye mynet hotmail vs. kullanma genelde hata mesajı geliyor yahoo kullan . ,bende yapmadım 83 lüyüm ünv. bitti ama ,bakalım seneye kısmetse,bana yanlışlıkla 18 de yoklama kağıdı gelmişti,4 senedir en az 5-6 tane ek-g belgesi gönderdim,adamlar illa beni askere alacaklar neyse şimdi paçamızdan yakaladılar. bakalım.. :hiohahoha
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.