PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : vekil öğretmenlik..

DotNetKid
10/10/2004, 18:49
(Not:haberler bölümünde msja cvp eklenemiyormuş, bu yüzden buraya tekrar actım.. adminler bir zahmet digeri silerlerse memnun olurum.)

Merhaba arkadaşlar;

belki duymuşsunuzdur. MEB, 4000 i bilgisayar, 5000 i ingilizce olmak üzere toplam 9000 adet vekil öğretmen alacakmış. bu vekil öğretmenlik konusunda bazı duyumlarım var sizce ne kadarı doğru bilginiz varsa yorumlarınızı bekliyorum;

* torpil olmaksızın kolay kolay vekil öğretmen olunamaz.
* vekil öğretmenlik maaşları normal öğretmenlik le aynı + SSK var, sadece yaz tatillerinde maaş alamıyorlar.

bir de acaba vekil, ücretli ve sözleşmeli öğretmenlik arasında kadrosuz olmalarının yanında ne gibi ortak özellikleri ve/veya farkları var?

selami_32
10/10/2004, 21:55
geçen sene de vardı. sanırım vekil değil de sözleşmeli öğretmen olacak.
torpil konusunu bilmiyorum da sınav yapılıyor sınavda torpil olursa bilmem. her sene bu sınav tekrarlanıyor. bir sene sözleşmeli öğretmen oldun diye öbür sene olacaksın diye birşey yok sınava gireceksin. ücretler daha yüksekti sanırım +SSK.
saygılar.

dankyy1
20/10/2004, 23:38
merhaba bende vekil öğretmenlik yapmak istiyorum cok mu geç kaldım acaba kasıma giriyoruz sınav diye bi şey duymadım konuyu açarsanız sevinirim

pinkness
22/10/2004, 12:34
meb in hiç bişeyine güven olmaz..vekil öğretmenliğinden hiç bi garantisi yok..kadrolu öğretmen alımları ne zaman ???haberiniz olursa yazarsanız ne iyi olur:)

ecevahir
23/10/2004, 00:45
usta öğretici adı altında sözleşmeli bilgisayar öğretmeni alıyorlar
ücretliden farkı girdiğiniz ders sayısına göre değil günlük yevmiye alıyorsunuz.
günde max 4, haftada 16 saat derse giriyorsunuz 1 gününüz boş oluyor
yaklaşık aylık 450 500 milyon elinize geçer
ücretli olursanız aynı parayı almak için 3.000.000*40*4 yani 40 saat derse girmeniz gerekiyor
milli eğitimi yönetenlerin acur tarlasında yetiştiğine hepimiz tabi aşikarız
kadrolu öğretmen olarak okula ücretli/sözleşmeli gelen mühendis,kimyager vs arkadaşlara üzülüyorum
mesleğinizi yapın kardeşim
eğitim mezunuysanız da kpss çalışın biz çalıştık girdik

pinkness
23/10/2004, 14:22
çalış seninde olur diyosun yani :hiohahoha

eylo02
07/11/2004, 01:02
çalışan kazanır(!) nasıl ki "anlamak çözmeye yetmiyor" çalışmakta çoğunlukla yetmiyor...
vekil öğretmenin eline bir kadrolu öğretmen kadar geçmiyor ama en azından memleketinde veya yakın bir yerde öğretmenlik yapabiliyorsun. bir de şöyle bir şey var; kpss de iyi bir puan alsanız da izmir e yerleşemezsiniz ama vekil olarak başvurabiliyorsunuz yanılmıyorsam 100 tane kadro ayrılmıştı vekil öğretmenlik için yine de 3 yıllık şark hizmetinden kurtuluş yok.....