Tam Sürümünü Görmek İçin : corelle ilgili
ya bana kim yardımcı olabilir ben normal resimler üzerinde bitmap resimlerin üzerinde yaptığım işlemleri yapmak istiyorum ama yapamıyorum mesela normal bi resim üzerinde correldeki arrange/shaping/intersect işlemini uygulayamıyorum ama bitmapler de oluyo yani neden sinir oldum :(
normal resimlerden kastettigin sey vektorel cizimler mi?
bitmeplere nasil intersection uyguluyorsun? bu bildigim kadariyla mumkun degil.
sorundan biraz daha acik bahseder misin
bi de sinir olma... sakiiiiin sakiiiiiin :)
SwEeT_BoY
13/10/2004, 08:16
Slm bende CorelDraw yeni öreniyorum normal resimleri birmap a çevire biliyorsun..
benim örendiyim kadarıya....
arkadaslar ortada bir kavram kargasasi yaratmamak adina vektorel cizimlere normal resim dememeyi öneriyorum
vektorel cizimleri bitmap menusunden convert to bitmap yapın ve reism e ceviirin bu sayede istenilen efekt v.s. uygulayabilirsiniz. vektorellere uygulanmaz.
herkese iyi calısmalar..
arkadas vect.lere efekt uygulayamamaktan degilde bitmaplare trim, intersection vs. uygulayamamaktan sikayet ediyor sanirim.
dilekgecer
04/10/2005, 17:56
aysha
Corel'de bir resim üzerinde trim, intersect gibi vektörel efektler uygulayabilmen için resmi
belirlediğin çizgisel bir alanın içerisine yapıştırmalısın. böylece vektörel bir veriye dönüşecektir. sayfanın bir yerine kare ve ya daire çiz, sonra resmini seç effects / powerclip/place inside container 'İ seç. çıkan okla çizdiğin alana tıkla. artık resmin vektörel, trim ya da intersect uygulayabilirsin.
@dilekgecer
acikladigin sey yuzde yuz dogru ancak yinede aciklamalarimizi yaparken kafa karistirmamak maksadiyla terimleri yerinde kullanmamiz dogru olur. >>pover clip>>place inside container ile yaptigimiz sey bir bitmap i vektorel hale getirmiyor. Bunu bildigine eminim. Sadece vektörel bir containerin içine yerleştirmiş oluyorsun. Bitmap i vectoral hale getirmek Corel Trace'nin isi.
dilekgecer
07/10/2005, 09:03
terimleri doğru kullanmak konusunda haklısın :)
bkz.>>pover clip>>
@dilekgecer
acikladigin sey yuzde yuz dogru ancak yinede aciklamalarimizi yaparken kafa karistirmamak maksadiyla terimleri yerinde kullanmamiz dogru olur. >>pover clip>>place inside container ile yaptigimiz sey bir bitmap i vektorel hale getirmiyor. Bunu bildigine eminim. Sadece vektörel bir containerin içine yerleştirmiş oluyorsun. Bitmap i vectoral hale getirmek Corel Trace'nin isi.
+1
Bencede doğru, biz söyledigimizi biliyoruz fakat bunu hiç bilmeyipte soranlar anlattıgımız gibi alıyor
terimleri doğru kullanmak konusunda haklısın
bkz.>>pover clip>>
-1
Bir söylem ve yol gösterme böyle çarptırılabilir.
dilekgecer
11/10/2005, 09:49
ortada bir sorun olduğunda bu soruna çözüm bulmak yerine bulunan çözümleri iğdiş etme çabası ancak böyle cevaplandırılabilir.
dikkat edersen Slosh benim cevabım yapılan yoruma ironi ( kinaye :) )
niteliğinde.
kaldıki cevabın en başındaki
" Corel'de bir resim üzerinde trim, intersect gibi vektörel efektler uygulayabilmen için resmi belirlediğin çizgisel bir alanın içerisine yapıştırmalısın."
cümlesi şu an yaptığımız laf kalabalığını ve cevabımın eleştirildiği noktayı boşa çıkaran bir cümle.
bu açıklamaya rağmen grafiker adayı arkadaşlarımız power clip'i resmi tamamen vektörel yapıyor diye anlarlarsa aynı şekilde yukardaki menü çubuğunda da Power clip'i "pover clip" şeklinde arayacaklardır.
konuyu daha fazla uzatırsak acaba doğru kelimeyi kullandım mı? acaba maksadımı tam ifade edebildim mi? kaygısı çözüm aramanın ve de çözüm sunmanın önüne geçecek. bu yüzden konuyla ilgili yazılacak yeni şeylere
cevap hakkı doğursa bile yazmayacağım...
"power clip"i, yukaridaki menu cubugunda "pover clip" diye arayan kisi, "power clip"i bulur.
bunu polemik haline getirmenin bence de bi manasi yok. Nasilsa hepimiz derdiimizi buraya yazdik :D
Disconnecting
19/11/2005, 17:45
:)) ne bu yaa soruyu soran aysha hic bir cevap yazmamış siz kavga ediyosunuz
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.