PDA

Tam Sürümünü Görmek İçin : c++ ? borland c++ ?

Unkown
08/10/2004, 13:30
c++ la borland c++ ın kodları aynı mı farklımı farklıysa aralarında ne fark var ?

karatoprak
08/10/2004, 14:19
borland c++'da sonuçta ansi standardına uymak zorunda.
c++ ile ansi c++'ı kastediyorsan aynı.

Fakat bunun yanında borland c++ (ben c++builder'i referans alarak konuşuyorum) pek çok ilaveye sahip. genelde bu ilaveleri '__' ön ekiyle belirtme yoluna gidiyor(__finally, __closure, __fastcall, register örnek olarak gösterilebilir bunlara).

Bu arada aslında Borland C++Builder bir IDE olduğu için seni c++'ın pek çok karmaşasından uzak tutup, uygulamana odaklanmanı sağlamayı amaçlıyor(pek çok modern geliştirme aracında olduğu gibi). Sonuçta bunun için sana standart c++'da yer almayan pek çok kütüphane sunuyor. Bu yönüyle de standart c++'dan farklıdır.

C++ builder kullanmayı düşünüyorsan, bütün standart c++ bilgilerin geçerlidir. Ama bunların pek çoğunu sık kullanmazsın. Asıl önemli olan C++Builder kütüphanelerine hakim olmandır. Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunu.

pulsar
08/10/2004, 15:49
C++ builder kullanmayı düşünüyorsan, bütün standart c++ bilgilerin geçerlidir. Ama bunların pek çoğunu sık kullanmazsın. Asıl önemli olan C++Builder kütüphanelerine hakim olmandır. Kendi tecrübelerime dayanarak söylüyorum bunuKesinlikle katılıyorum.

Unkown
09/10/2004, 18:26
peki borlan c++ kaydedemedim yazdığım prog u :D ilk prog u mu :DD :hiohahoha

pulsar
11/10/2004, 14:44
@Unknow o kadar gülücüklü bir yazı yazmışsın ki çümleni anlayamıyorum.

Unkown
14/10/2004, 15:50
ya diyorum ben programın kodları c++ icine yazdım test ettim calıyor ama .exe seklinde kaydedemiyorum

Shapka
14/10/2004, 23:00
project in içinde built var onu dene