Tam Sürümünü Görmek İçin : Windows LONGHORN
aRkadaşlar bilgates amcamız böyle bir işletim sistemi giliştirdi..
Ve 2006 yılında piyasaya çıkıp liste başını çekeceğini açıkladı...
hadi hayırlısı :super: :hiohahoha :hiohahoha :hiohahoha
Deneme sürümleri şu an piyasada dolaşıyor zaten...
teddmcload
08/10/2004, 15:00
ms turkiye ürün müdürü 6 aydan beri kullanıyormuş
bunudami görecektik
demek microsoft'u boynuzladilar
vatana millete hayirli olsun!
"Yakinda cikacak olan super isletim sistemi" bir pazarlama taktigidir. Hicbir zaman buna gore hesap yapmayin.
2006'da cikacak olan LongHorn, kirpilmis Longhorn olacak cunku en onemli bilesenlerden bir kaci fazla gecikmemek icin bu surumden cikarildi. Klasik durum yani...
teddmcload
08/10/2004, 18:24
ne zaman tam windows kullacağız biz?
Longhorn ile birlikte geleceğini söyledikleri yeni dosyasistemi WinFS bence en göze çarpan özelliği olacak.
"WinFS Longhorn ile gelmeyecek" diye duymustum... ( Yetistiremeyeceklermis )
WinFS, 2006'da cikacak olan LongHorn'da yer almiyor. 2006'da cikacak olan LongHorn da kesin gecikir. Ondan sonra WinFS'nin eklenmesi 1-2 seneyi bulur. Kararli hale gelmesi de 1-2 sene alir. Yani 5 seneden once WinFS filan goremeyiz.
DotNetKid
10/10/2004, 01:02
peki suan piyasada işe yarar longhorn download adresleri alabilirmiyiz.. kaç MB tır ki biraz bilgi lütfen ?
longhornx
10/10/2004, 18:09
Longhorn download
search.suprnova.org / longhorn diye arayın.
Sonra da bir bittorent ağı destekleyen bir p2p yazılımına ihtiyacınız var. 4074 şu anda en son built.
Bu arada ben Longhorn'u yaklaşık 1 yıldır kullanıyorum. Microsoft TR'den öndeyim. Öhö öhö :)
Kolay gelsin...
DotNetKid
10/10/2004, 18:50
Longhorn download
search.suprnova.org / longhorn diye arayın.
Sonra da bir bittorent ağı destekleyen bir p2p yazılımına ihtiyacınız var. 4074 şu anda en son built.
kardeş cvbın için tşkler verdiğin adrese girdim ama bu torent olayı nedir ki kazaa gibi ama daha hızlı bir paylaşım şekli oldugunu okumuştum da tam olarak ne oldugunu ve nasıl kullanılabileceğini bilmiyorum
search.suprnova.org adresinde aramayı yaptım ve dediğin sürümü (4074) buldum ve longhorn 4074.torrent adından 32 KBlik bir dosya indirdim. şimdi ben bunu kullanarak win longhorn u nasıl indirecem, tşkler...
longhornx
10/10/2004, 19:07
O dosyayı torrent ağını destekleyen herhangi bir yazılımla indirebilirsin. Evet bir p2p olayı. Emule de desteklemekte. Ben bu yazılımı kullandım;
url: http://www.bittornado.com/download/BitTornado-0.3.7-w32install.exe
Kolay gelsin.
Graficier
30/07/2005, 22:11
Yaa arkadaşlar ben bundan 4 ay kadar önce bir siteden demosunu indirmiştim eksikli gedikli Longhorn'un (Hangisinden olduğunu bi hatırlasam :) ). Ve fakat silindiği için yeniden indirme gibi bir durum hasıl oldu bittorentsiz bir şekilde indirebileceğim Longhornsal site var mı? Varsa adı nedir? Eğer sitenin adının ismi gizli ise bana mail vasıtasıyla ulaşabilirliğiniz mümkün mü? Değilse nedenlerini mailime yazabilirmisiniz? :). Her neyse eğer bu konuda yardımcı olabilirseniz şükran duyacağım. (Şükraaann kızım seslen bakim :)... Iıiiğğğ iğrenç bi espriydi okumak zorunda kalanlardan şimdiden özür diliyorum :)...
Windows Longhorn'un sadece arayüzü hoşuma gitmişti güzel yapmışlar. Ama hep aynı yine "Başlat", "Bilgisayarım" vs.. vs..
Sıkıcı... Keşke bir Mac'im olsa idi içinde tiger olan .) Tiger gibi kullanacan işte .)
Ben bundan yaklaşık 4-5 ay önce screenshotlarına baktığımda pencereler falan 3 boyutluydu. Şimdiki görüntülerinde böyle birşey göremedim. (Acaba yanlış mı hatırlıyorum)
3 boyutlumu? Ben hiç rastlamadım öyle bir ekran görüntüsüne. Ama Sun'ın çıkarmış olduğu bir 3 boyutlu masaüstü sistemi vardı. Onunla karıştırmış olmayasın?
Yok bende hatırlıyorum öyle birşeyler. 3 boyutlu pencereler filan vardı ama büyük ihtimalle sahte ekran görüntüleriydi.
Deneme sürümleri şu an piyasada dolaşıyor zaten...
Crackleride piyasadas dolaşıyo
Emule gibi p2p ağlarda sahtelerine de rastlamak mümkün aslında. Benim bir arkadaş longhorn çektim dedi içinden windows xp çıktı. .)
Şu anda indiriyorum ama bu tür bağlantıların forumda verilip verilemeyeceğinden emin değilim , isteyenler özel mesaj yoluyla download adresi alabilir.
neurorebel
01/08/2005, 05:46
valla bir MSDN subscriber olarak Windows Vista'yı (Codename Longhorn) yani 2.4 gblik bu saçma betayı indirdik. Kurulum çok sadeydi ve sadece iki adımdan oluşuyordu. İlk adımda kurmak istediğiniz hddyi ve partitionı seçiyorsunuz ikinci adımda da upuzun bir çubuğun dolmasını bekliyorsunuz. Size başka hiçbirşey sormuyor. Driver bulmak gibi bir derdiniz olmayacak gibi görünüyor. Kolay driver bulmak ve yüklemek için bir program vardı "Install Supplementary Drivers" diye. Ama TV Kartı ve ses kartımız için bişey yapamadı beta olmasından dolayı tabii. Tam sürümde bu program umarım işe yarar. WinXPdeki muadili bugüne kadar hiç yardımcı olmadı hatta kapı gibi Dell Inspiron 5100 makinemde bile... Bence o 2.4gb'ı sadece grafikler ve ıvır zıvır kaplıyor zira çok havalı animasyonlar ve grafikler var. Ses tanıma ve narrator denen sesle kullanıcıya yardım eden bişeyler vardı ekstradan. Bu narrator yeni sayılmaz zaten... Anlaşılan o ki microsoft kullanıcılara yönelik kullanım kolaylığı ve erişilebilirlik babında bir takım değişiklikler yaptı. WinXP'de de yaptıkları tek şey NT çekirdeğinin güvenlik ve networking özelliklerini sıradan bir kullanıcının kullanabileceği hale getirmekti tabi makyajı unutmadan :) Karşılaştığım ilk ve son bug "hibernating" özelliği ile ilgiliydi. WinXP'de ki "hazırda bekletme" özelliği yani. Bilmeyenler için açıklayim: Hazırda Beklet moduna geçtiğinizde RAMdeki bilgiler hard diske yazılır ve işletim sistemi boot ederken hard diskteki bu bilgileri aynen RAM'e tekrar aktarır. Örneğin Notepad'de bişeyler yazıp kaydetmeden hazırda beklet moduna geçerseniz bilgisayarınız tamamen kapanır ve hatta fişi çekebilirsiniz. Tekrar açtığınızda aynen kaldığınız yerden devam edersiniz. Hatta sisteminiz çok daha hızlı açılır. Bu özelliği Vista'da daha erişilebilir bir hale getirmişler. Direk olarak "shutdown" menüsünden ulaşabiliyorsunuz. Bir çok şeye baktıktan sonra bu özelliği maalesef denedim. Ve hard diskin MBRsi ne alakaysa uçtu. Sistemi yeniden yüklüyorum şu an. IE7 ile ilgili sistem göçmeden önce :) görebildiğim tek yenilik canım mozilladan alışık olduğum tabbed browsing olayıydı. Hatta yeni sekme açmak için firefox kısayolunun aynısını kullanıyorsunuz (Shift + Ctrl + Sol Klik) :) TV Kartı ve ses kartı driverını Vista'da çalıştıramadık. Sanırım bir takım APIler değişmiş olduğu için Setup.exe açıldı ama dosyaları okuyamadığını bildiren bir hata mesajı verdi... Dosyalar demişken Vista'yı NTFS dosya sistemine yükledik. WinFS diye bişey yoktu. Ayrıca sistemdeki dosyalara bir "keyword", "author" ve "rating" bilgisi ekleyebiliyorsunuz. Sanırım döküman ve media dosyalarını kolayca kategorize etmek içlerinde arama yapabilmek amaçlı bir şey. Yeni diyebileceğim bir başka özellikse "Network Presentation" programı. Bu programla ekranınızı ağ üzerinden paylaştırabiliyorsunuz. Dolayısıyla uzaktaki makin%ler sizin ekranınızda olan biteni görebiliyor. Bağlanmaları için bir şifre belirleyebiliyor ve istediğiniz zaman "Blank Screen" "Show Screen" düğmeleri ile ekranınızı diğer kullanıcıların görmesini engelleyip tekrar açabiliyorsunuz. Bunlar vistayı kurup göçerttiğimiz 1 - 2 saat içerisindeki izlenimlerimiz.... Beklediğimden fazla dayandı... En azından kuruldu yani :)
Yok bende hatırlıyorum öyle birşeyler. 3 boyutlu pencereler filan vardı ama büyük ihtimalle sahte ekran görüntüleriydi.
Olabilir.
theskull
01/08/2005, 10:13
evet bende de bi video vardı onda da 3 boyutlu masaüstü vardı eğer bulabilirsem videoyu buray koyarım arkadaşlar
Forum Yazılımı : vBulletin v3.6.8, Copyright ©2000-2008, Jelsoft Enterprises Ltd.